Diş etleri güçsüz olan ya da diş eti ağrısı bulunan kişiler ağız duşunun masaj ve kan dolaşımını artırma özelliğinden yararlanabilirler. Bitişik ve çapraşık dişlere sahip olan kişiler ağız duşu kullanarak dişlerini çok daha iyi bir şekilde temizleme imkânını elde edebilirler.
Düzenli ağız duşu kullanımıyla çürüklerin ve diş eti rahatsızlıklarının oluşması önlenebilir. Ağız duşu aynı zamanda hidromasaj özelliğine de sahiptir. Ağız içine basınçla püskürtülen su, diş etleri ve yumuşak dokular üzerinde masaj etkisi yapar. Bu işlem rahatlamanıza da yardımcı olur.
Ağız duşu bilhassa implant bakımı söz konusu olduğunda oldukça faydalı bir ürün olma niteliği taşır. İmplant üstüne yapılan protezlerin, sabit kron ve köprülerin altında biriken yemek artıklarının temizlenmesi noktasında hayli etkilidir. Bu nedenle ağzında implant ve köprü diş bulunan kişilere özellikle önerilir.
Ağız duşu, ağız hijyenini desteklemek için etkili bir araç olabilir, ancak yalnız başına diş taşını temizlemek için yeterli değildir. Ağız duşu, dişler arasındaki yiyecek artıklarını ve plak birikimini azaltabilir, ancak diş taşını tamamen uzaklaştırmak için profesyonel bir temizlik gereklidir.
Ağzımızı ve dişlerimizi temiz tutmak ve düzenli bakım yapmak dişlerimizin sağlıklı olması bakımından dikkat edilmesi gerekmektedir. Ağız ve diş sağlığı için uygulanan yöntemlerden birisi de ağız duşudur. Ağız duşu genellikle diş ipi kullanmayan kişilere alternatif olarak önerilmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Dişlerin aralarının ve ağız içinin temizlenmesi amacıyla kullanılan su ve hava püskürtme özelliği bulunan cihaza ağız duşu adı verilir. Ağız duşu, diş ipi ve diş fırçası ile ulaşmanın söz konusu olmadığı bölgeleri etkili bir şekilde temizleme imkânı verir.
Eğer diş taşı temizlenmezse, diş etinde çekilme gözlemlenebilir. Bunun yanında daha ileri sorunlar da meydana gelebilir. Örneğin çene kemiği kaybı yaptığı için dişlerin sallanması ve düşmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir.
Tartarlar diş eti çizgisinin üzerinde veya altında oluşabilirler, dişeti dokularını tahriş ederek diş eti hastalıklarına yol açabilirler. Böylece diş eti iltihabı olarak da bilinen gingivit ve gingivit tedavi edilmediğinde ise periodontitis nedeniyle ağız kokusu kronikleşebilir.
Her gün ağız içi temizlendikten sonra bakteri oluşumunu engellemek ve nefes tazeliğini korumak için ağız bakım suyu bu rutine eşlik etmelidir. Tek başına ağız bakımı için yeterli olmadığının bilinmesi gerekir: Tek başına kullanılan ağız bakım suyu, hiçbir zaman istenen ağız hijyenini sağlamaz.
Ağız bakım suyu kullanımı son derece kolaydır. Gargara, dişlerinizi fırçaladıktan sonra kullanmanız gereken bir bakım ürünüdür. Ağzınızda 30 saniye ile 1 dakika arasında çalkaladıktan sonra tükürmelisiniz. Ağız bakım suyunun, tüm ağzınıza etkili bir şekilde nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Farklı ihtiyaçlar için farklı başlık türlerinden uygun olan seçilerek cihaza takılır ve başlık ağza yerleştirilir, ağız kapalı tutularak diş fırçalama süresi kadar uygulama yapılır. Kullanımı sona erdikten sonra su haznesi boşaltılmalı ve her kullanımın ardından temizlenmelidir.
Ağız hijyenini sağlamak amaçlı bir çok yöntem vardır. Bu yöntemler, diş fırçalamak, diş ipi kullanmak, ağzı bakım suyuyla gargara yapmak belli başlı yöntemler olarak sıralayabiliriz. Temizlenmiş bir ağızda ağız kokusu ortadan kalkar, diş eti kanaması görülmez, diş çürükleri azalır ya da kontrol edilebilir hale gelir.
Ağız sağlığının iyi olmaması genel sağlığı kötü yönde etkilemektedir. Kötü ağız sağlığı, ağız ve dişeti hastalıkları, başta kalp ve böbrek olmak üzere pek çok organda hastalıklara yol açabilmektedir. Ağız bakımı hastaların rahatlığını, konforunu ve iyilik halini etkileyen temel bir hemşirelik aktivitesidir.
Ağız bakımının temeline baktığımızda dengeli beslenmek ve atıştırmalıkları azaltmak, günde iki defa dişleri doğru bir şekilde fırçalamak, florür içeren diş macunları kullanmak, ağız bakım suyu ile ağzı çalkalamak, yemek artıklarının tam olarak temizlenmesi için diş ipi kullanmak.
Diş taşı (diş tartarı) ağızda koku yapar mı? Diş taşı ağız kokusu yapmaz ancak neden olduğu rahatsızlıklar çok şiddetli ağız kokusuna neden olur. Buna halitozis denir. Halitosiz diş eti problemleriyle ve çürükle ilişkilidir.
Diş taşları; ağız kokusu, diş renklenmeleri, diş eti rahatsızlıkları, çürükler vb. birçok sorun ile ağız ve diş sağlığımıza zarar vermektedirler. İlerleyen dönemde diş kaybına yol açabilecek durumlara sebebiyet vermemek adına diş taşlarını temizletmek en doğru olan davranıştır.
Bakteri oluşumuna neden olan diş taşlarının temizletilmesi dişe zarar vermez.
Diş Taşı Temizliği Can Acıtır Mı? Elbette diş taşı temizliği acı veren bir işlem değildir. Çoğunlukla anestezi işlemine gerek duyulmadan bu işlemin yapılması mümkün olabiliyor. Bu durumda hastalar sadece hafif bir sızlama hissedebilir.
Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılı güncel fiyatı; lazer tipi ve ev tipi olarak ikiye ayrılır ve Ev tipi diş beyazlatma yönteminde 1500 TL ile 2500 TL fiyat aralığındayken, ev tipi jel sürülen diş beyazlatma yönteminde Ofis tipi diş beyazlatma fiyatları 2500 TL ile 3500 TL fiyat aralığındadır.
Diş Temizleme İşlemi Acıtır mı? Diş taşı temizliği acı veren bir işlem değildir.
Ağız bakım suyunun tüm ağza ve köklere kadar yayılması için gargara yapmak gerekiyor. Günde en az iki kez fırçaladığınız dişlerinizi diş ipiyle temizledikten sonra kullanacağınız bu suyu, ağzınızda 30 saniye ile 60 saniye arasında çalkalamanız yeterli olacaktır.
Ağız ortamında zaten var olan mikropların bu şekilde hastalık yapıcı (patojen) hale geçmelerini engellemenin birinci yolu çoğalmalarını ve çeşitlenmelerini engellemektir. Ağız bakımının amacı bu mikropların besin zincirlerinin kırılması ve oluşan mikrop birikintilerinin/kümelenmelerinin dağıtılmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri