Ahşabın doğal görünümünü ve verdiği hissi daha iyi korumak istiyorsanız su bazlı vernik en uygunudur. Kuruduktan sonra tamamen su geçirmez hale gelir ve çizilmelere karşı korur. Su bazlı vernik temiz, doğal bir görünüm sağlar. Bileşeni uygulamak için kullanılan tüm aletler musluk suyunda temiz yıkanabilir.
Dış mekan, dış cephe ahşaplarda, güneş ışınlarına karşı güçlü bir koruma sağlayan bir ahşap vernik tercih etmeniz önemlidir. Ahşabın doğal dokusunu ve görüntüsünü korumasını istiyorsanız yarı şeffaf vernik kullanılmalıdır. Ahşap zeminlere uygulamak için kullanılacak ahşap verniğin kaymaz vernik olması da çok önemlidir.
Akrilik esaslı vernikler akrilik boyaların uygulandığı her yerde kullanılırlar. Çatlatma teknikleri haricinde tüm tekniklerde genellikle koruma amaçlı olarak tercih edilirler. Ahşap yüzeyleri hasar görmekten korumak için, ev dekorasyon çalışmalarında yaygın olarak kullanılır.
Dolaplarımızı sağlamlaştırmak için kullandığımız vernikler akrilik, su bazlı ve sağlığa zararlı maddeler içermeyen vernikler olmalıdır. Bunun sebebi gerek mutfak dolapları olsun, gerek kıyafet dolapları olsun sağlamlaştırmak istediğimiz tüm dolap çeşitlerinin evlerimizin içinde bulunmasından kaynaklanmaktadır.
Sonuç olarak, vernik; ahşap yüzeylerde koruma, parlaklık verme ve ahşabın ömrünü uzatmak için kullanılan bir malzemedir.
İlgili 22 soru bulundu
Mobilyacıların ve profesyonellerin kullandığı vernik çeşidi olan poliüretan verdik, en dayanıklı vernik tanımı ile bilinmektedir. Çünkü çizilmelere, çarpmalara, darbelere, kimyasal maddelere, iklim şartlarına karşı fazlasıyla dayanıklılık göstermektedir.
Dolayısıyla vernikli mobilya üzerine önce zımparalama yapmanız gerekmektedir. Boya yapacağınız yüzeyin mükemmel görünmesini istiyorsanız zımparalama işlemini iyi yapmalısınız. İlk aşamada yüzeyin üzerindeki verniği iyi bir zımparalama çalışmasıyla çıkarmalısınız. Sonrasında yüzeye boya uygulayabilirsiniz.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Fazla etkiye maruz kalabilecek ortamlarda; teknelerde, nemli ortamlardaki mobilyalarda ve yüksek koruma istenen eşyalarda kullanılır. Sentetik vernik uygulanan malzeme kuruyunca kadar tozsuz bir yerde muhafaza edilmelidir. Profesyonel mobilyacılıkta kullanılan vernik türü de poliüretan verniklerdir.
KURUMA SÜRESİ (20°C, %65 HR'de)
Dokunma kuruması: 2 saat Sert kuruması: 12 saat (daha yüksek bağıl nem ve düşük sıcaklıkta kuruma süresi uzayabilir).
Vernik, ahşaba sert bir kaplama verirken, ahşap yağları ahşabın derinliklerine nüfuz eder. Yağ uygulama süreci bazen bir vernik veya koruyucu işlemle kaplamaktan daha zahmetli ve zaman alıcı olabilir. Ekstra koruma için genellikle bazı ahşap yağlarının üzerine vernik uygulanabilir.
CUBO Su Bazlı Vernik 2.5lt-iç-dış Tüm Ahşap Yüzeylerde Kullanılır-ahşabı Dış Etkenlerden Korur 10613294.
İlk kat, verniğin ahşap gözeneklerine iyi bir şekilde nüfuz etmesi için ÜNLÜ Sentetik Tiner (911-0111) ile % 10-15 oranında inceltilerek uygulanır.
Ahşap Hangi Tür Boya İle Boyanır? Ahşap, yağlı boya ve akrilik boya türü ile boyanabilir. Kullanıcılar genellikle ahşap boyama, ahşap masa boyama, ahşap sandalye boyama, ahşap konsol boyama, ahşap dolap boyama ya da tuvale boya çalışması yaparken akrilik boya türünü tercih etmektedirler.
Verniğin çabuk kuruması için ne yapılmalı? Soğukta bekletmelisiniz. Sıcak verniği nemli tutar ve kurumasını güçleştirir. Su bazlı vernik ise daha çabuk kurur ve fön makinesi uzaktan tutularak kurutulabilir.
Akrilik vernik, iç ve dış mekanlarda, cam, ahşap, plastik, porselen, seramik, kağıt, tuval ve karton sanayisinde kullanılmaktadır. Ayrıca akrilik vernikler, otomobil sanayisi, mobilya sanayisi, plastik sanayi, makina ve endüstri sanayisinde sıklıkla kullanılan bir malzemedir.
Resin Art Epoksi Reçine: Ahşap, polyester, metal, seramik, tuval, porselen, doğal ağaç, mermer, plastik, duvar seramiği ve tuğla gibi her türlü yüzeyde kullanıma uygundur. Son kat uygulamalarında kullanılan bu vernik türü şeffaf bir görünüm sağlar.
Güneş ışınları, nem ve diğer atmosferik koşullara dayanıklı, su itici özelliğe sahip koruyucu parlak ahşap verniğidir. Yumuşak ve sert tüm iç, dış ahşap yüzeyler, kapı, pencere, ahşap bahçe mobilyaları ve diğer ahşap malzemelerde dekoratif ve koruyucu amaçla kullanılır.
Uygulama Alanları : SELÜLOZİK PARLAK VERNİK (615-9000) iç cephelerde dekorasyon amacı ile mobilyalardaki her türlü masif ve kaplama ahşap yüzeyler üzerinde kullanılmak üzere formüle edilmiş bir verniktir.
( Vernik + sertleşticili / 30 mikron uygulamada ) alan boyanır. KURUMA SÜRESİ : 23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
Ahşabın su yalıtımı için kullanılan üç yaygın yağ keten tohumu, ceviz ve tung'dur. Tung yağı tipik olarak çoğu ticari üründe bir karışım olarak bulunur. Ham tung yağı genellikle diğer yağlardan daha pahalıdır, bu nedenle genellikle daha küçük ahşap projelerinde kullanılır.
Bu yüzden vernik tabakası dikkatle korunarak renk lendirilmiş tabakanın yer yer kaybı önlenmelidir. Bu yapılmazsa sonradan rengi kaybolmuş kısım ların renklendirilerek civarlarındaki ağaç malzemenin rengine uydurulmaları zor olur.
Uygulamaya başlamadan önce, zeminin temiz ve pürüzsüz olmasına dikkat etmelisin. Kullanacağın yüzeye uygun bir fırça, sünger parçası ya da daha geniş yüzeyler için rulo ile vernikleme işlemini gerçekleştirebilirsin.
Ahşaptan Vernik Çıkarıcı Nasıl Kullanılmalıdır? Ahşaptan vernik çıkarıcı, vernikli mobilya veya ahşap yüzeye fırça yardımı ile fırçaya bastırmadan yüzeye tek sefer katman olacak şekilde fırçadaki vernik çıkarıcı bitene kadar sürülmelidir. Sürülen yerin üstünden tekrar fırça ile geçilmemelidir.
Sprey boya bittikten ve kusurlar giderildikten sonra uygulanabilir. Yaklaşık 1 saat kadar boyanın kurumasını bekledikten sonra vernik uygulanabilir. Vernik ile boyanın etkileşimi açısından 1 günden fazla ara vermeden uygulanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri