Aile birleşimi vizesi ya da bir diğer adı ile evlilik vizesi, D tipi (uzun süreli) vize kategorisinde yer almakta olup, vize prosedürleri turistik vize gibi kısa süreli vize türlerine göre çok daha karmaşıktır.
C Tipi Schangen vizesi, kalış gününüzün en fazla 90 gün olduğu, turistik veya iş seyahati gibi durumlarda alınan klasik Schengen vizesidir. Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor.
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Türkiye aile birleşimi vizesini, Türk vatandaşı ile evli yabancı ülke vatandaşı ve çocukları alabilmekte olup Türkiye'de yasal izin ile ikamet eden yabancıların eş ve çocukları da bu vize türüne başvuru yapabilmektedir.
Diplomatik Vizeler
Onlar adına yasal başvuru ve belgeleme işlemlerini seyrelterek kolaylık sağlanır. ABD ziyaretlerini diplomatik amaçlarla düzenleyen görevliler ve maiyeti için verilen vizeler A1, A2 ve A3 vizeleri olarak adlandırılır.
İlgili 33 soru bulundu
Amerika B1 Vizesi Nedir? İş yapmak amacıyla elde edebileceğiniz B1 vizesi; fuar çalışmaları, mesleki toplantılar, kongreler ve ticari amaçlı seyahatler için kullanılabilir. Amerika B1 vizesi altı aylık bir süreyi kapsar ve sadece iş gezisinin kapsadığı süre için verilir.
E1 Vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. E2 Vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. EB 5 Vizesi, ABD ticaretçi ve tüccar vizesi sınıfındadır. L1 Vizesi, şirket içi yönetici transfer vizesidir.
Ne kadar ücret ödemem gerekir? Vize harcı 86 Amerikan Doları (USD) tutarında olup nakit olarak tahsil edilmektedir. Kredi kartı veya havale ile ödeme kabul edilmez. 6 ila 12 yaş grubundaki çocuklar 43 USD vize harcı öder.
C Tipi vize, kısa sürelerle Schengen bölgesindeki ülkeleri herhangi bir nedenden dolayı ziyaret etmek için kullanılan vizedir. 180 günlük bir süre içinde en fazla 90 gün boyunca Schengen Bölgesi içindeki 26 ülkede kalmanıza izin verir.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir.
D tipi vizeler turistik amaçlı olmadığı için eğitim, çalışma veya aile birleşmesi amacıyla konsolosluğa başvurmanız gerekir. Vizeye eğitim hedefiyle başvurmanız için bir okuldan lisans, yüksek lisans veya doktora gibi eğitim programlarından kabul almanız gerekir.
Güney Kore Kısa Süreli Ziyaretçi Vizesi (C-3): Tatil, kültür- sanat, turistik gezi amaçlarıyla Güney Kore'ye gidecek olanların alması gereken vize türüdür.
Mürettebat Vizesi ile ticari bir uçağın pilot ve uçuş ekibi, yolcu gemisi görevli kaptanı, teknisyenleri, tayfaları, aşçıları, garsonları, cankurtaranları, stajyerleri ve diğer hizmet personelleri seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. Aynı zamanda C1/D Vizesi adı ile bilinmektedir.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
14- Çok Girişli Schengen Vizesi Ne Demek?(MULT)
Çok girişli schengen vizesi 'multiple vize' olarak geçer. Vize alınan ülkeden/bölgeden çıkış yapıldıktan sonra, vizenin geçerlilik süresi içinde istenildiği kadar tekrar vize almaksızın schengen vizesi isteyen ülkelere giriş yapılabilir.
Çok girişli vize almak isteyen kişilerin, belirli bir zaman aralığı içerisinde seyahat edilecek ülkeye birden fazla giriş yapmayı planlıyor olması ve seyahatin kanıtlanabilmesi gerekmektedir. Multi vize başvurusu için vize başvuru formunda çok girişli veya uzun süreli vize kutucukları doldurulmalıdır.
Oturma izni (D vize) başvuruları aşağıdaki AS Visa ofislerine yapılabilir. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren oturma izni (D tipi vize) başvuruları için randevuların online randevu sisteminden, sadece kalış amacına göre (iş, eğitim, Enter Hungary programı, imza tasdikli D-vize başvurusu vb.) alınır.
D Tipi Vize (Ulusal Vizeler)
Ulusal Vize adıyla da anılan Çalışma İzni, Öğrenci Değişim ve Erasmus Vizesi, Yüksek Lisans ve Doktora Vizesi gibi uzun süreli vizelerde başvuru süreci daha da uzun olacaktır. Bu süreye de kısa bir hesapla 15 iş günü ile 90 iş günü arasında diyebiliriz.
E-2 vizesi, Türkiye ile Amerika'nın ticari anlaşmaları gereği Amerika'da bir iş yatırımında bulunacak kişilere verilen vize türüdür. Bu yatırım ya yeni bir işletme açmak ya da var olan bir işletmenin tamamını ya da en az %50 sini satın almak şeklinde olmalıdır.
A1: Büyükelçiler, Bakanlar, Diplomatlar, Konsolosluk da görev alanlar ve aileleri için geçerli vize türüdür. A2: Yabancı devletlerin diğer sorumluları, personelleri ve aileleri için geçerli vize türüdür.
Amerika Ziyaretçi Vize Kategorileri; Mesleki Toplantılar, Seminer veya Konferanslara Katılım dahil olmak üzere İş Seyahati, (B1 Vizesi) Turistik ve Kültürel Amaçlı Tatil Seyahati veya Aile Ziyareti ile Tıbbi Tedavi Konularında Ziyaret (B2 Vizesi)
Amerika'da geçerli bir eğitim programına katılmak amacıyla Amerika'ya seyahat edecek kişilerin müracaat etmesi gereken vize tipi Amerika Öğrenci Vizesi (F1/ F2)'dir. Amerika'da üniversite eğitimi alacak öğrenci Amerika vizesine I-20'de belirtilen kayıt tarihinden en erken 120 gün öncesinden başvuru yapabilir.
EB-2 vize kategorisi, ABD Göçmenlik Hukuku kapsamında yer alan Employment-Based Second Preference (İkinci Tercih Göçmen İşçi) kategorisini temsil eder. Bu kategori, üstün yetenekli profesyoneller, bilim insanları, sanatçılar ve iş dünyasındaki liderler gibi alanlarında önemli başarılar elde etmiş kişilere yöneliktir.
Bu vize türü için 65.000 kişilik bir kota mevcuttur. Belirlenen kotaya ek olarak Amerikan üniversitelerinde master veya doktora yapmış 20.000 kişi daha H-1B vizesinden yararlanabilecektir. Ancak başvuru sayısı belirtilen kotayı aştığından dolayı H-1B vizesi için ABD Göçmenlik Bürosu tarafından çekiliş yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri