Yiyecekleri airfryer gibi aletlerle yüksek sıcaklıklarda pişirmek akrilamid, heterosiklik aminler ve polisiklik aromatik hidrokarbonlar gibi zararlı bileşiklerin oluşmasına neden olabilir.
Airfryer, yiyecekleri kızartmak için az yağ kullanır. Bu, kalori alımını azaltır ve sağlıklı bir diyet sürdürmeyi kolaylaştırır. Airfryer, geleneksel kızartma yöntemlerine göre daha sağlıklıdır. Ancak, buharlama veya haşlama gibi diğer pişirme yöntemleri Airfryer'dan daha sağlıklı olabilir.
Airfryer ile pişirilen yiyeceklerin, diğer pişirme yöntemlerine göre daha az değer kaybına neden olduğunu ifade eden Gıda Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın, airfryer ile yapılan kızartma işleminin akrilamid gibi kanser gelişimiyle bağlantılı bazı bileşiklerin oluşmasına neden olabileceğini belirtti.
Yemeklerin yağ içeriğini azalttığı için kullanışlı ve doğru bir seçim olarak görülüyor. Çok sık kızartma yapılan evlerde tavada kızartma işlemi yerine airfryer tercih edilirse öğünler daha sağlıklı geçebilir. Ayrıca, airfryerin sağlıklı olduğuna bir işaret daha eklenebilir.
Bu ürünlerde yaklaşık 300 derecelik sıcaklığa kadar zararlı kimyasal salınmadığı belirtiliyor. Ancak sağlıklarını riske atmak istemeyen kullanıcılar yine de tedirgin. Bu yüzden air-fryer'ların teflonla ilişkisi de tartışma konusu oldu. Öte yandan, tüm air-fryer'larda teflon kullanılmıyor.
İlgili 31 soru bulundu
Diğer yandan Airfryer radyasyon noktasında pek çok kişiyi tedirgin eden bir cihazdır ancak tahmin edilenin aksine sıcak hava fritözleri, pişirme esnasında kızılötesi radyasyon veya mikrodalga radyasyonu kullanmaz.
» BPA ve Paraben İçermez. » Yapışma Yapmaz, Airfryer temizliğini minimuma indirir.
Standart fırınlar aynı anda daha fazla yiyeceği pişirme olanağı sunsa da Air Fryer'lar daha fazla kullanım alanına sahip ve daha pratik. Air Fryer, geleneksel fırınlara göre yüzde 50 daha kısa pişirme süresi sunarken bunun yanında yüzde 75 oranında daha az ön pişirme imkanı sunuyor.
Hem de tencerede patlatıldığındaki gibi mısırların yanması ya da dibe yapışması gibi riskler Airfryer ile söz konusu olmaz. Airfryer ile patlatacağınız mısırlarınız daha kısa sürede ve daha düşük ısılarda pişeceği için daha sağlıklı olur.
Airfryer'lar da fırın ve mikro dalga fırınlara benzer şekilde sıcak havayı dağıtırlar. Fırından farklı şekilde sıcak havanın eşit oranda dağılmasını sağlıyorlar. Yağsız ya da gerekenden çok daha az yağ ile kullanabileceğiniz bu üründe özel hava üfleme ya da içerisinde ürünün döndürüldüğü farklı sistemler mevcut.
Hava fritözlerinin radyasyona neden olmayacağı ileri sürülüyor. Radyasyon üretecek fakat üretilen bu radyasyon insan vücuduna zarar vermeyeceği bildiriliyor. Sıcak hava fritözleri, pişirme esnasında kızılötesi radyasyon veya mikrodalga radyasyonu kullanmadığından dolayı sıkıntı olmayacağı söyleniyor.
Airfryer'da pişirilen yiyeceklerin içi pişmemiş veya çiğ kalabilir, havuç veya fasulye gibi bazı yiyecekler için zararlı olmasa da çiğ/pişmemiş et gıda zehirlenmesi, ishal, mide ağrısı vb. gibi ciddi sorunlara yol açabilir.
Öyle ki bir ithalatçı, bundan sonra 10 dolarlık basit bir airfryer ithal etse bile gözetim belgesine sahip değilse 100 dolarmış gibi gümrük vergisi ödemek zorunda kalacaktı. Bu da maliyeti artıracaktı. Hal böyle olunca da nispeten ucuz olan modellere otomatik olarak zam gelecekti. Bu durum tüketici için olumsuzdu.
Ayrıca, airfryer kullanımı sırasında yiyeceklerdeki yağın bir kısmı dışarı atılır, böylece yiyecekler daha az yağlı ve daha az kalorilidir. Sonuç olarak airfryer kullanımı kansere neden olmaz. Ayrıca, airfryer kullanımı sağlıklı bir pişirme yöntemidir.
Karaca airfryer sağlıklı ve lezzetli kızartmalar yapmaya yarayan başarılı bir cihazdır. Kaliteli ve paslanmaz çelik malzemelerden yapılan bu ürün kızartma selesi ile hem mutfaktaki kirlenmenin önüne geçer hem de pratiklik sağlar.
Sepetin tabanını kaplarsanız airfryer'ın içindeki hava akışı azalır. Bu, Philips Airfryer'ınızın pişirme performansının düşmesine neden olur. Yağ ve kirin toplandığı tavanın altına pişirme kağıdı veya folyo koyduğunuzda hava akışı kesintiye uğrar ve iyi bir pişirme sonucu elde etmezsiniz.
"Airfryerda makarna mı olur?" demeyin. Hem de çok güzel oluyor! Zor anların kurtarıcı yemeği hem lezzetli hem pratik makarnayı airfyerda her zamankinden daha hızlı ve zahmetsiz şekilde yapabilirsiniz.
Philips Airfryer XXL 180 dereceye ayarlanır. Tavukların tümü hazneye dizilir ve 25 dakika pişirilir. 5 dakikada bir kaşık yardımı ile veya bir maşa ile üzeri kızaran tavuklar döndürülerek tüm tavukların eşit pişmesi sağlanır. Bir servis kasesine alınarak, sıcak servis edilir.
Pirinçleri bol suyla yıkayın ve süzün. Airfryer kabına pirinçleri, tavuk suyunu, tereyağını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri spatula yardımıyla karıştırın. Airfryer kabını kapatın ve 180 derece sıcaklıkta 20 dakika boyunca pişirin.
Borcam gibi yabancı bir kap kullanmak, hava dolaşımını engelleyebilir ve yemeklerin düzgün pişmesini etkileyebilir. Bu nedenle, Philips Airfryer'ı doğru şekilde kullanmak için üreticinin talimatlarını takip etmek önemlidir.
Airfryer kullanırken yağlı kağıt kullanmak mümkündür, ancak dikkatli olmak önemlidir. Yağlı kağıt, sepetin tabanına konarak yiyeceklerin yapışmasını önlemeye yardımcı olur ve temizliği kolaylaştırır. Ancak, yağlı kağıdın hava akışını engellememesi için sepetin kenarlarında boşluk bırakmak önemlidir.
Philips Hamur İşi Ustası Setleri
Philips Airfryer'da cam, seramik, metal veya silikon malzemeden üretilmiş ve fırında kullanılabilen herhangi bir kabı veya kalıbı kullanabilirsiniz. Ayrıca küçük kekler, muffin'ler veya küçük gratenler pişirmek için silikon veya kağıt kek kapları ya da kalıpları kullanabilirsiniz.
Malzeme kalitesi ile devam edersek dış yüzeyinde plastik kullanılırken, yemekler ile temas eden tüm parçalarında aluminyum kaplamalı çelik malzeme kullanılmış. Bu özellikleri ile toplam ağırlığı yaklaşık 8kg ve boyut olarak da bendeki en büyük XXL modeli olduğu için oldukça fazla alan kapladığını söyleyebilirim.
Hemen hemen hepsi bpa free oluyor. En ideali PTFE ve PFOA içermemesi. çok sıcakla teması tavsiye edilmiyor gözüküyor.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri