Bu bağlamda akademik koçluk, öğrencilerin derslerdeki ve sınavlardaki başarılarını arttırmak için öğretmenler ve öğrencilerin birlikte gerçekleştirdiği bir takım çalışması olarak değerlendirilmektedir.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 31.500 TL ile 41.300 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Eğitim Koçu maaşı 28.000 TL iken, en yüksek ise 47.500 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Peki gelelim başka kimler bu sertifikaya sahip olabiliyor? – Tüm eğitimciler katılım yapabilir. – Öğretmenlik dalı hangi dalda olursa olsun eğitim koçluğu sertifikası almak için başvuru yapılabilir. – Psikolojik danışmanlar, rehber öğretmenler bu sertifikayı almak üzere başvuru yapabilirler.
Öğrenci Koçu, öğrencinin hedeflere ulaşmasını destekler, öğrenme motivasyonunu arttırır, öğrencinin akademik çabalarını sonuca ulaştırmasını sağlarken, ihtiyaç duyduğu becerileri geliştirir. Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar.
İlgili 43 soru bulundu
kimler koçluk alabilir? Hayatının bir veya birçok alanında netleşme, karalılık, farkındalık, performans, değişim ve gelişim isteyen tüm bireyler ve kurumlar koçluk hizmeti alabilir.
İyi bir öğrenci koçu olmak için psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık, rehberlik gibi bölümlerden eğitim alınabilir. Eğitim koçu olabilmek için, Öğrenci koçu olmak isteyen kişiler illa bir üniversite de okuması gerekmez. Fakat iyi bir üniversite eğitimi ile birlikte meslekte daha avantajlı olabilirler.
İyi bir dinleyici olmak, analitik düşünme becerilerine sahip olmak, çözüm odaklı yaklaşım benimsemek, iyi bir iletişimci olmak, esneklik göstermek ve pozitif bir yaklaşım benimsemek öğrenci koçları için önemli becerilerdir.
Öğrenci koçluğunun amacı; öğrenciyi hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, motive etmek ve onun bu süreç içinde yaşadığı zorluklarla baş etmesini sağlamaktır. Başarılı bir sporcu koçunun oyuncuları için yaptığı, hedeflere ulaşmada motivasyon odaklı çalışmaları, öğrenci koçu öğrencisi için yapar.
❖ Eğitim Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okulu ile iletişim halinde ders başarısını takip eder.
Devlet ve Özel okullarda,Danışmanlık merkezlerinde,Etüt merkezlerinde,Özel öğretim merkezlerinde,Koçluk merkezlerinde,Halk eğitim merkezlerinde, Koçluk eğitimi vermek isteyen kurumlarda çalışabilirler.
Koçluk ve Eğitim Merkezlerinde, Danışmanlık Merkezlerinde, Etüd Merkezlerinde, Halk Eğitim Merkezlerinde gerekli yeterlilikleri sağlayarak çalışabilirler.
MED Koçluk ailesi olarak belirlediğimiz YKS Koçluk Fiyatları, 1 aylık ücretimiz 750 ₺ ve Sınava kadar yani 15 haftalık ücretimiz ise 2500 ₺'dir. MED Koçluk olarak, siz değerli öğrencilerimizin çıkacağı bu zorlu yolculukta arkanızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.
YKS Koçluk Fiyatları Ne Kadar? YKS koçluk fiyatları 500₺-1600₺ arasında değişmektedir.
Öğrenci koçu olmak için üniversitede belli bir bölüm okumak gerekmez. Fakat Psikoloji, Sosyoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi sosyal bilimler ile ilgili bir üniversite bölümü okuyan kişiler bu meslekte daha avantajlıdır. Ayrıca bu mesleği yapmak için Öğrenci Koçluğu Eğitimi alınmalıdır.
YKS Koçluğu, öğrencilere sınav sürecindeki zorluklarla başa çıkma konusunda yardımcı olur. Sınav kaygısını azaltır, zaman yönetimi becerilerini geliştirir, dikkat ve konsantrasyon tekniklerini öğretir ve sınav stratejilerini güçlendirir.
Eğitim koçu nasıl olunur, öğrenci koçu olmak için hangi bölüm okunmalı? Eğitim koçu olmak isteyen bir kişinin üniversitelerin ilgili bölümlerini tamamlamaları gerekir. Ayrıca düzenlenen eğitim koçluğu ve eğitim danışmanlığı sertifika programlarına katılım başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.
Kişisel Gelişim Alanında Çalışmak İsteyen kişiler Bu meslek gruplarında görev alan veya okuyan öğrenciler eğitim koçu sertifikasını özel eğitim merkezlerinin verdiği eğitimlerle alabilirler. Ayrıca bu sertifika için en az lise mezunu olması şartı aranan nitelikler arasındadır.
1. Yaşam Koçluğu bir meslek midir? Evet. Koç (Seviye 6) Meslek Standardı 26.06.2013 tarihinde 28692 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe girmiştir.
Kimler yaşam koçluğu yapabilir diye düşünülürse; en az lise mezunları ve 18 yaşını geçmiş herkes gerekli eğitimleri tamamlayınca görevlerine başlayabiliyor.
Profesyonel koç olabilmek için bu alanda düzenlenen sertifikalı eğitim programlarına katılmak gerekir. Özellikle Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ya da Psikoloji Bölümü'nden mezun olan kişiler de Profesyonel Koçluk Eğitimi alarak bu mesleği icra edebilirler.
Eğitim Koçluğu Sertifikası Nasıl Alınır? Öğrenci koçluğu sertifikası almak için üniversiteler ve üniversite onaylı kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı sertifika programına katılmaları gerekir. Bu sertifika programları genellikle uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır.
Belli bir eğitimi almış olmak veya lisans mezunu olma gibi şartlar bulunmamaktadır. Yaşam koçu olabilmek için, onaylı özel eğitim kurumları ve üniversitelerin düzenlediği Yaşam Koçluğu Eğitimi programlarına katılıp, sertifika almak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri