AKTARMALI ULAŞIM KURALLARI Kartlardaki aktarma hakkı, ilk binişten 5 dk. sonra başlar ve yine her biniş arasında 5 dakikalık koruma süresi geçerlidir. Sistem güvenliği sebebiyle her binişi takiben 5 dakika koruma süresine dikkat edilmesi gerekmektedir.
Aktarma uygulanan bilet türleriyle yapılacak yolculuklarda 2 saatlik aktarma süresi devam edecektir. 2 saatlik aktarma süresinde ilk binilen araç ile ikinci binilecek araç arasında 30 dakika süre geçmesi gerekmektedir. istasyon çıkışlarında bulunan iade makinesine okutmaları gerekmektedir.
Raylı sisteme binen bir kişi Otobüse bir saat içerisinde aktarma yapabilir. Fakat kişi Raylı sistemi tekrar kullanması halinde ücret düşecektir.
Kademeli fiyat sisteminin uygulanacağı belirtilen yeni düzenlemeyle, şimdiye kadar tüm toplu taşıma araçlarında uygulanan ve 90 dakika olan aktarma süresi, yarından itibaren 120 dakikaya çıkartılacak.
Tam binişlerde 120 dakika içerisinde yapılan ilk aktarma ücreti 5,48 TL, ikinci aktarma ise 3,50 TL olarak güncellendi. Öğrenci binişlerde 120 dakika içerisinde yapılan ilk aktarma ücreti 1,63 TL, ikinci aktarma ise 1,25 TL olarak güncellendi.
İlgili 39 soru bulundu
Aynı araca iki kez basamazsın. ilk basımda aylık hakkından gider. ikinci basıma indirimsiz para alır.
3. İstanbul Aktarma Ücretleri 2023
Toplu ulaşımdaki ilk kullanım ile aktarma arasındaki sürenin iki saati geçmemesi gerekiyor. Kart bastıktan sonra beş aktarmaya kadar indirim var. Ancak dördüncü ve beşinci aktarmada fiyat değişmiyor ve üçüncü aktarmadaki 5,15 TL'lik ücret ile aynı kalıyor.
İstanbul elektronik bilet fiyatı: 9,90 TL. İlk aktarma 5,48 TL. 3 biniş kart: 35,00 TL. Sosyal kart abonman ücreti 374,00 TL.
Tek geçişlik bilet ücreti 30 TL. İki geçişlik bilet ücreti 50 TL. Üç geçişlik bilet ücreti 80 TL.
Aktarmalı uçuşlarda iki uçuş arasında 1-1.5 saat gibi bir süre genellikle yeterli olurken, herhangi bir rötarla karşılaşılması halinde bir sonraki uçuşu kaçırmanız olası. Bu noktada bir sonraki uçuşun da ilk uçuşu gerçekleştirdiğiniz hava yolu şirketiyle olmaması halinde sonraki uçuşunuz otomatikman yanıyor.
İki uçuş arasındaki süre
Aktarmalı uçuşlarda uçağın rötar yapması, başka bir terminale ulaşım sağlama gibi sebepler nedeniyle aktarmalı uçuşlar arasında yurt içi uçuşlarda en az 1 saat; yurt dışı uçuşlarda ise en az 2 saat ara vermeniz gereklidir.
İstanbulkart sahipleri için 1 Ocak 2023'ten itibaren yeni dönem başlıyor. Ulaşımda kullanılan İstanbulkartların kişiselleştirilmesi uyarısı geldi. Buna göre, kişiselleştirilmeyen kartları kullananlar bundan böyle, özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklardan faydalanamayacak.
Kartınızın durumunu üyelik sayfanızdan giriş yaparak takip edebilirsiniz. Kartınızın belirlediğiniz adrese teslimini talep ettiyseniz PTT Kargo aracılığıyla kartınız 2 iş günü içinde size iletilecektir.
Öğrencilerimizin hat veya istasyonlarda Abonman kartlarını aynı validatörde ilk kullanımlarından hemen sonra ikinci kez kullanmaları mümkün değildir. İlk kullanım ile ikinci kullanım arasında 30 dakika geçmesi gerekmektedir.
'Hizmete ilişkin esaslar' olarak tanımlanan 4'üncü maddede 26 ve 27'inci bentlerde İstanbulkart'ların kullanım süresine ilişkin detaylı bilgilere yer verildi. Buna göre üç yıl boyunca kullanılmayan kartların kullanıma kapatılacağı belirtildi.
İstanbul'un artık her ulaşım hizmetinde QR kod ile ödeme yapılabiliyor. Bunlara, metro, metrobüs, vapur, Marmaray ve otobüslerde dahil.
İETT YENİ ZAMLI TARİFE
Toplu ulaşımda kullanılan İstanbul kart tam bilet ücreti ise 9.90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti 4.83 TL'den 7.31 TL'ye çıkarken, Mavi Kart aylık fiyatı, tam 777 TL'den 1.177 TL'ye, öğrenci ise 140 TL'den 212 TL'ye çıkarıldı.
Bir Abonman Kart'a 1 ay içerisinde en fazla 1 kere yükleme yapılabilir. Daha önce abonman yüklemesi yapılmış İstanbulkart'lara yeni abonman yüklemesi yapılması için abonman bitim tarihine 5 günden az ve 35 kontörden az kalmış olması gerekmektedir. Dolum için her iki koşulun da oluşması gerekmektedir.
Aktarmanın yer aldığı yeni ücret tarifesine göre ise Marmaraya aktarma yapan ve tam İstanbulkart kullanan bir yolcu, 3,50 lira metro ücreti ödedikten sonra Marmaray Aktarması için 3,50 lira daha ücret ödeyerek yolculuğunu Marmaray hattında ne kadar durak gittiği fark etmeksizin 7,00 TL toplam ücretle tamamlayacak.
Tam mavi kart (aylık) 777 TL. Öğrenci mavi kart (aylık) 140 TL. Sosyal mavi kart (aylık) 483 TL.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Aylık Mavi Kart Abonman. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Mavi Kart Abonman Aylık mavi kart abonman 180 basım veriliyor 602 TL veriyoruz önceki aydan kalan basım hakkı bir dahaki aya aktarılmıyor.
Çünkü ücretsiz kartlarda 15 dakikada bir kullanım sınırı var. Bu kart sahipleri örneğin polis, gazi, zabıta veya şehit aileleri metrobüsten indikten sonra otobüse veya vapura binmek isterse durakta veya iskelede 15 dakikalık sürenin dolmasını bekleyecek.
Akbil 2 kez basılır mı? Abonman yapmışsan kartında abonman harici para yoksa basmaz. Kartın ne olursa olsun ikinci kez basarsan o hattın sivil ücreti alınır. Abonman yapmışsan kartında abonman harici para yoksa basmaz.
Abonman öğrenci kartında aynı araç ve istasyonda birinci ve ikinci biniş arasında 30 dakika süre tanınmaktadır. 30 dakika içinde ikinci biniş yapılırsa abonman uygulaması kullanılamamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri