Akciğeri temizlemek için sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Abur cubur tüketimine son vermek, spor yapmak ve doğal besinlere yönelmek gerekiyor. Sarımsak akciğeri temizleyen besinler arasında yer alır. Haftada iki defa yemeklerde sarımsak tüketmek, akciğer sağlığı için gereklidir.
Vücutta biriken nikotini dışarı atmada en etkili besinlerin başında hayat kaynağı olan su geliyor. Çünkü su, vücutta bulunan zararlı radikalleri dışarı atmada önemli bir rol üstleniyor.
Akciğerlerin ve diğer organların düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayan su, temel ihtiyaçlarımızın başında gelir. Ciğerlerdeki toksinlerin atılmasını sağlayan su, gün içinde 2-2.5 litre tüketilmelidir. Akciğerlerin temizlenmesi için yapılması gereken ilk maddeyi aslında hepimiz biliyoruz.
Sigara içenler için akciğer temizleme kürü keçiboynuzu suyuyla yapılabilir. Sigara içiyorsanız keçiboynuzu çayı tüketerek sigaranın bıraktığı toksinleri atabilirsiniz. 5 tane keçiboynuzu 1 litre suyun içinde kaynatıp süzdükten sonra elde ettiğiniz suyu gün içinde tüketebilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Diyetisyen Derya Zünbülcan bu dönemde sarımsak, avokado, zencefil, elma, lahana, zeytinyağı ve yoğurt gibi akciğeri temizleyen besinleri sıkça tüketerek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Akciğer detoksu, aslında akciğeri temizlemenin en doğal yolu. Sigara kullanımından ve çevresel etkilerden zarar görebilen akciğeri toksinlerden arındırmaya akciğer detoksu deniyor. Uzmanlar keçiboynuzu, elma, greyfurt, nar, yoğurt, sarımsak gibi malzemelerin akciğeri temizlediğini söylüyor.
Beslenme içeriğiniz kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum açısından zengin olmalıdır. Bu mineraller solunum kaslarının kasılmasında görev alır. Bu yüzden beslenmenizde süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve yağlı tohumlar mutlaka bulunmalıdır.
Akciğerleri temizlemek için banyo yapmak önemlidir. Her gün rahatlatıcı banyo yapmak toksinleri dışarıya attığından, akciğerler daha rahat nefes alabiliyor. Mümkün olabildiğince bol oksijen bulunan ortamlara haftada 1 kez olsa bile gitmek akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olabilir.
Sigarasız 1 Ay: Sigarayı bırakanların 1 ay sonra akciğer fonksiyonları iyileşmeye başlar. Akciğerler iyileştikçe nefes darlığı ve öksürük gibi şikayetler azalır.
KOAH, kistik fibroz, akciğer kanseri veya pnömoni (zatürre) gibi birçok hastalık akciğer dokusunun hasar görmesine ve akciğer sönmesine zemin hazırlayabilmektedir. Sigara kullanımı akciğer sönmesinin en önemli nedenleri arasında gösterilmektedir.
2-12 hafta sonra kan dolaşımınız daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşmeye başlar. Akciğer fonksiyonunuz %30 oranında artar. Yürüme ve koşmanız kolaylaşır, hızınız artar. 1 yıl sonra Kalp hastalığı riskiniz sigara içmeye devam eden birinin taşıdığı riskin yaklaşık yarısına iner.
1. Adım: Süt ürünlerini kullanmayın - Akciğerlerin temizlenmesi için ilk adım günlük süt ve süt ürünlerini yiyeceklerden çıkarmak olacak. Temizleme sürecine başlamadan 2 gün önceden peynir, tereyağ, süt ve yoğurt gibi besinleri yiyecek listenizden çıkarın. Bu gerçekten önemli.
Besleyici, tabiatı yumuşatıcı, içine atılan maddelerin özelliğini koruyucudur. Göğsü ve ciğerleri temizler, idrarı artırır, balgamın doğurduğu öksürüğe iyi gelir.
Akciğer egzersizleri
Yüzeysel nefes alışverişi ve akciğer egzersizlerinin ihmal edilmesi, bu durumu güçleştiriyor. Akciğerleri güçlendirmek ve temizleyebilmek için, egzersiz yapmak oldukça önemli.
İyi akciğer fonksiyonunun yüksek C, E ve beta-karoten, turunçgiller, elma ve meyve suları vitaminleri ile ilişkili olduğunu buldular.
Akciğer kanserinin en genel belirtisi inatçı öksürüklerdir. Bunun dışında göğüs ağrısı, nefes darlığı, ateş, ses kısıklığı, yüz ve boyunda şişme, omuz ve kol ağrısı, sırt ağrısı, yutma güçlüğü ve kanlı balgam gibi bulgular da akciğer kanseri belirtileridir.
Öksürük Tedavisinde de Kullanılır
Balgam söktürücü özelliği ile öksürük tedavisinde kullanılır. Akciğerleri temizler, sigaranın yarattığı hasarı azaltmaya çalışır. Alerjik hastalıklara, astım ve bronşite iyi gelir.
Öncelikli tedavi antibiyotik tedavisidir. Bakteri kaynaklı vakalarda enfeksiyon oluşmuşsa antibiyotik olmadan tedavi yürütülemez, antibiyotik ise hekimin önerdiği doz ve şekilde kullanılır. Ayrıca düzenli kullanılması da önem taşır.
Zencefil: Çok kuvetli bir antioksidan olan zencefil, akciğerleri temizler. Çeşitli toksinleri, mukusu ve istenmeyen parçacıkları akciğerlerden atmaya yardımcıdır. Bu nedenle zencefil çayı veya zencefili direk olarak yiyebilirsiniz.
Çalışmalar yüksek doz C vitamini alanların daha düşük miktarda alanlara göre daha iyi akciğer fonksiyonlarına sahip olduğunu göstermiştir. Önerilen miktar günde en az 35 mg ekstra C vitamini almak.
Antioksidan özelliklerinin yanı sıra akciğer sağlığına iyi gelen sarımsak haricinde zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği, kekik, keçiboynuzu, siyah havuç, öksürük otu, tere gibi besinleri tüketmeniz gerekiyor. Bu besinler akciğerleri koruyor ve vücudun bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.
Akciğeri güçlendirmek için yoğurt ve sarımsakla birlikte 10 besini sofranızdan eksik etmeyin. SARIMSAK: Oldukça güçlü bir antioksidandır. İçinde bulunan alisin kimyasalı ile akciğerlerin temizlenmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri