Akciğerlerin temizlenmesi için ihtiyaç duyulan önemli besinlerden biri de zencefildir. Zencefil, akciğer için tehlike yaratabilecek toksin ve parçacıkları temizlemeye yardımcıdır. Çay olarak demleme şeklinde tüketilebilir ya da su içinde bekletilerek tüketilebilir.
İçerdiği maddeler sayesinde, akciğerlerimizi hem temizliyor hem de korunmasına yardımcı oluyor. Bir diğer doğal detoks besini olan zencefil ise, içerdiği maddeler sayesinde toksin parçalarının akciğerden atılmasını kolaylaştırıyor ve böylece ciğerlerin daha kolay nefes almasını sağlıyor.
Elma, yeşil çay, zerdeçal, sarımsak, soğan, biber, balkabağı, kekik, zencefil, siyah fasulye, mercimek, pazı ve yeşil sebzeler akciğerleri temizleyen besinler arasında yer alır. Akciğere iyi gelen besinler akciğer temizliğinde de rol oynar.
Balgam söktürücü etkiye sahip olan zencefil çayı akciğerlerin rahatlamasını destekleyerek öksürüğün azalmasını sağlar.
Akciğerlerin temizlenmesi için C vitamini alımı çok önemlidir. C vitamini yönünden zengin besinler tüketmelisiniz. Akciğer detoks programı için su tüketimi şarttır. Günde en az 2.5 litre su içmeniz gerekir.
İlgili 15 soru bulundu
Büzük dudak solunumu sırasında burundan nefes alınır, daha sonra dudaklar ıslık çalacak gibi büzülerek akciğerlerdeki hava herhangi bir güç uygulamadan kontrollü şekilde boşaltılır. Bu egzersiz sırasında bazı kişiler zaman tutabilir. Örneğin 5 saniye boyunca nefes alabilir, 10 saniye boyunca aldığı nefesi bırakabilir.
Zencefil, akciğerlerden zararlı maddeleri atar
Akciğerlerin temizlenmesi için ihtiyaç duyulan önemli besinlerden biri de zencefildir. Zencefil, akciğer için tehlike yaratabilecek toksin ve parçacıkları temizlemeye yardımcıdır. Çay olarak demleme şeklinde tüketilebilir ya da su içinde bekletilerek tüketilebilir.
Fazla miktarlarda tüketildiğinde şişkinliğe ve mide ekşimesine yol açabilir. Bu sebeple zencefilin günde 1,5-2 gramdan fazla tüketilmemesi gerekir. Ayrıca zencefilin kan sulandırıcı etkisi vardır ve bu nedenle kan inceltici ilaçlarla aynı anda tüketimi konusunda doktora danışılmalıdır.
Vücuda sağladığı faydalar artık pek çok uzman tarafından vurgulanan zencefil ile zerdeçalı bir araya getirerek yapacağınız bu çaya bayılacaksınız! Zerdeçal ve zencefil kuru cildi nemlendiren, yaşlanmayı önleyen, kırışıklıkları azaltan ve cildin elastikiyetini artırmaya yardımcı olan süper bileşenler içerir.
Zencefilin %40 oranında hazımsızlığa ve mide şişkinliklerine yardımcı olduğunu kanıtlamışlardır. Zencefil, mide ağrısına ve mide bulantısına karşı etkili olmasının yanı sıra, mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür. Diareyi (ishal) önler ve bağırsak bozukluklarını giderir.
Zencefil bal, özellikle solunum yolu rahatsızlıkları, mide rahatsızlıkları ve bağışıklık sorunlarında tedaviye yardımcı olarak doktor onayı ile kullanılabilir. Solunum yollarının zararlı mikroorganizmalardan temizlenmesi konusunda çok etkilidir.
Zencefilli bal macunu astım gibi nefes sorunları ve solunum yolları problemleri için de önerilmektedir. Kesilmeyen öksürükleriniz varsa macun sizin şifanız olacaktır. Astım ve bronşit hastaları da rahatlıkla tüketebilir. Öksürükle beraber gelen balgam problemlerini de düzenli kullanımda yok edecektir.
Zencefilin etkileri genellikle sindirim sistemi üzerinde olduğundan sindirim sistemi hastalıklarına (ülser, mide ekşimesi, reflü vb.) sahip kişilerin zencefil tüketmeleri önerilmez. Ayrıca safra taşı olan, alerjik riski olan ve hipertansiyon hastaları zencefil tüketmeden önce ilgili bir sağlık uzmanına başvurmalıdır.
Bu zencefilli ballı limon tarifini, soğuk kış günlerinde doğal soğuk algınlığı, grip ilacı olarak kullanabilirsiniz. Üst solunum yollarının açılmasına ve öksürüğün kesilmesine yardımcı olup vücudun direncini arttırıyor. Boğaz ağrısına birebir ayrıca müthiş bir lezzeti ve kokusu var.
Kış mevsiminde popüler bir kullanım oranına sahip olan zencefil, öksürüğe iyi gelir ve balgam söktürür. Böylece solunum yollarındaki daralmayı açar ve nefes almayı kolaylaştırır. Antibakteriyel özelliği vücutta bulunan mikroplarla savaşır.
Kullanımının pratikliği ve tüketim ömrünün daha uzun olması sebebiyle toz zencefil, bitkinin taze haline göre daha sık tercih ediliyor. Üstelik zencefil tozu kurutma ve öğütülme işlemlerinden geçtiği için bitkinin kök halindeyken sahip olduğu acı ve ferah baskın tadı daha yumuşak ve tatlımsı bir aromaya dönüştürüyor.
Zencefil En Sağlıklı Nasıl Tüketilir? Zencefilin en sağlıklı tüketimi çok uzun süre ısıl işlem görmemesi halinde gerçekleşebilir. Taze zencefili 3-5 dakika sıcak suda demleyip çayını içebilirsiniz. İçme suyunuzun içinde taze zencefil dilimleri bekletip içebilirsiniz.
Zencefil Tozunun 100 gramında 335 kcal kalori, ayrıca 1 Çay Kaşığı yani 3 gram Zencefil Tozunda 10 kalori bulunmaktadır.
Akciğerleri temizlemek için banyo yapmak önemlidir. Her gün rahatlatıcı banyo yapmak toksinleri dışarıya attığından, akciğerler daha rahat nefes alabiliyor. Mümkün olabildiğince bol oksijen bulunan ortamlara haftada 1 kez olsa bile gitmek akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olabilir.
Öncelikli tedavi antibiyotik tedavisidir. Bakteri kaynaklı vakalarda enfeksiyon oluşmuşsa antibiyotik olmadan tedavi yürütülemez, antibiyotik ise hekimin önerdiği doz ve şekilde kullanılır. Ayrıca düzenli kullanılması da önem taşır.
Vücutta biriken nikotini dışarı atmada en etkili besinlerin başında hayat kaynağı olan su geliyor. Çünkü su, vücutta bulunan zararlı radikalleri dışarı atmada önemli bir rol üstleniyor.
Pnömotoraks tipi akciğer sönmesi durumlarında uygulanır. Akciğerin etrafındaki baloncuklu bölüm çıkartılır. Cerrahi işlem sırasında akciğer zarının bir kısmı da çıkarılır. Atelektazi tipi akciğer sönmesinde ise tedavi genellikle bronkoskopi ile yapılır.
Yürüyüş mobiliteyi düzeltir, kemikleri güçlendirir ve kırık olasılıklarını düşürür. Her gün 30 dakika yürüyüş yapmak eklem ağrılarını, kas sertliği ve iltihapları azaltır. Yürüyüş akciğerdeki oksijen dolaşımını artırır ve akciğerlerin ve solunum yollarının daha iyi çalışmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri