Meşe balı faydalarının antiageing, antikanser, antiviral ve antidiyabetik özelliği sayesinde birçok hasta da şifa bulmuştur. Kırklaerli Meşe Balının faydalı olduğu kanser hastalıkları başlıca şunlardır; Akciğer Kanseri.
Bu sonuçların ışığında kanser hastalarında özellikle bal tüketilecek ise kestane balı (Çalışmada sedir balı da kullanılmıştır, etkisi kestane balı ile aynı bulunmasına rağmen sedir balı Türkiye'de nadir bulunur) tercih edilmesi gerektiği, kestane balı bulunamaz ise çam balı da kullanılabilieceği belirlenmiş oldu.
Anzer balı faydaları özellikle kansere karşı iyi olduğu bilinmektedir. Çünkü balın düzenli bir şekilde tüketilmesi halinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır. Bağışıklık sistemi güçlü bir şekilde ayakta duran bireyse kansere karşı kendisini koruyor demektir.
Kanser hastalarında kullanılması önerilmez.
Bazı kanser tiplerinde yararlı olabilecek bitkisel destekler ise şöyle değerlendiriliyor: Akciğer kanseri: Çin geveni, çörekotu, ışgın, reishi mantarı, yeşil çay, zencefil, zerdeçal / karabiber ikilisi, zeytin yaprağı.
İlgili 30 soru bulundu
Akciğer kanserinde bilinen en etkili tedavi yöntemi saptanan tümörün ameliyatla vücuttan uzaklaştırılmasıdır. Eğer hastalık ortaya çıktığı akciğer bölümünden, göğüs kafesi içinde veya vücudun başka bir yerinde yayılım göstermemişse, yani erken dönemde saptanabilmişse cerrahi tedavi ile başarı şansı çok yüksektir.
Elma lifi ve elma suyunun içerdiği antioksidanların, pektin ve vitaminlerden dolayı insanlarda akciğer kanseri oluşumunu engelleyebileceğI belirlenmiştir.
1- ASTIM: Kestane balı astım hastalığının tedavisinde kullanılır ve hasta ergenlik çağına girmemiş ise hastalığı 1 yılda tedavi edilebilir.
Türedi, deli balın ölçüsüz kullanımının insanların ölümüne yol açabilecek zehirlenmelere yol açabildiğine dikkat çekti: "Bu çiçeklerden elde edilen ballar, grayanotoksin içerdikleri için bunlar deli bal olarak adlandırılıyor.
Acı balın içinde yer alan grayanotoksin maddesi zehirlenmeye neden olmaktadır. Belirtileri şunlardır; kalp ritmi bozukluğu, boğazda yanma, deride ve gözde kızarma, bulantı, kusma, ağız ve burunda kaşınma, tükürükte artış, bulanık görme veya geçici körlük, baş ağrısı ve dönmesi, ishal, tansiyon düşüklüğü, bilinç kaybı.
Anzer balını fazla tüketme sonucunda oluşan yan etkileri
Anzer balıda pek çok balda olduğu gibi içerisinde belirli bir miktar şeker barındırmaktadır. Tüketilmesinin ardından kısa bir süre içerisinde kana karışan bu faydalı besin, şeker rahatsızlığı olan kişiler için risk oluşturabilmektedir.
Balın Akciğere ve Sağlığa Faydası
Balın vücut sağlığı açısından faydalarından bahsetmiştik. Özellikle akciğer açısından önemli ölçüde faydası vardır ve akciğeri tedavi edici niteliktedir. Bu sebeple akciğer hastalarının tedavisinde kullanılması uzmanlar tarafından önerilir.
Anzer balı herkes tarafından tüketilebilir. Ancak aşırı derecede şeker veya bal tüketimine sahip olan kişilerin, diabet hastalarının ve alerjisi olanların doktorlarına danışarak tüketmeleri önerilir. Ayrıca, balın çiğnenmesi tavsiye edilmez, çünkü içerdiği enzimler ısıtılmadan yok olabilir.
İlave şeker tüketimi sınırlandırılmalı, tatlı tüketilecekse şerbetli tatlılar yerine dondurma, sütlaç gibi sütlü tatlılar tercih edilmelidir.
Kanserin en çok sevdiği yiyecek: Şeker.
Kemoterapi ve radyoterapi tedavileri sürerken hastalarımıza günde en az 8 bardak su ya da maden suyu olarak kalorisiz içecek tüketmelerini öneriyoruz.
Dünya Arıcılık Kongresi “Dünyanın En İyi Balı” Ödülü sahibi olan Eğriçayır balını tadanlar, tadına doyamıyor. Kanada'da yapılan bu kongre sayesinde Mersin halkı dışında pek çok kişi ve ülke sağlığa faydalı olan bu balı tanımıştır.
Akciğerlerinizi, zencefil, zerdeçal, keçiboynuzu özü, su ve limonla doğal yöntemlerle temizlemeniz artık mümkün. Bu besinlerin aynı zamanda balgam söktürme, bağışıklık sistemini güçlendirme gibi etkileride mevcut.
İşlenmiş et ürünleri, şarküteri ürünleri, aşırı tuz tüketimi, sigara, alkol alımı, sağlıklı pişirme yöntemlerinin dışında pişirme yöntemleri, yağ tüketiminin aşırıya kaçması, aşırı saflaştırılmış, işlem görmüş ürünlerin tüketimi, beyaz un ve bundan yapılmış unlu mamuller, şeker tüketilmemelidir.
Sigara akciğerlerin ve vücudun düşmanı
Akciğer kanserinin risk faktörlerinde en sık görülen etken çevresel faktörlerdir. Bunların başında sigara, tütün ve tütün ürünleri gibi madde kullanımı yer alır.
Kanserojenlerin etkisini azaltan A vitamini
Karaciğer, süt yağı, yumurta sarısı gibi besinler, A vitamininin içeriğinde bulunan karotenoidler bakımından zengindir. Bu özellikleri ile kanserojen maddelerin etkisini azaltarak, kansere karşı koruyuculuk sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri