Akik; Kalsedon ile Kuvars mineralinin bir araya gelmesiyle oluşan bir taş türüdür. Bu nedenle 'Kalsedon Kuvarsı' olarak da nitelendirilebilir.
Akik taşının şifa saçtığına inanılıyor. En başta strese iyi geldiği ve ruhsal bakımdan kişiye olumlu etkiler sağladığından söz ediliyor. Çünkü bu taş çeşitlerindeki yüksek ve güçlü enerji insanları etkileyerek, onlara iyi geliyor. Akik taşı, birtakım insanlar tarafından da boğa burcu taşı olarak kabul ediliyor.
Akik, kalsedon kuvarsının bir türü olan yarı saydam mineral ve yarı değerli taş.
Akik taşı, koruyucu doğal bir taş olup kolye, bileklik, küpe gibi birçok aksesuar da hammadde olarak kullanılmaktadır. Akik Taşı Nedir? Doğada birçok renk seçeneği olan akik taşı yemen taşı olarak da bilinen doğal bir taştır. Günümüzde takı, aksesuar ve dekorasyon gibi farklı amaçlar ile kullanılmaktadır.
Akik Taşı Hangi Burcun Taşıdır? Akik taşı, 23 Ağustos ile 22 Eylül tarihleri arasında doğan Başak burcu insanların burç taşıdır.
İlgili 42 soru bulundu
İnsan bedeni üzerinde birçok olumlu etkiye sahip olan akik taşını herkesin kullanması uygun görülmez. Düşük tansiyonu olan, kalp çarpıntısı olan ve yüksek tansiyonu olan kişiler akik taşını kullanmamaları tavsiye edilmektedir.
Akik taşı ruhsal rahatlama yakalamanızı sağlar. Negatif enerjiye karşı kişileri korur, stresi azaltır. Enerji verici özelliği bulunduğu için kişiler yanında taşıdığında daha enerjik hissedebilir. Bazı cilt hastalıkları üzerinde olumlu etkileri bulunduğu ifade edilmektedir.
Akik taşı farklı renklerde bulunabilen bir taştır. En sık görülen renk kızıl kahvedir. Siyah ve beyaz olan akik taşına oniks de denilir. Mavi, kahverengi, kırmızı, sarı, turuncu, beyaz, yeşil, siyah ve kızıl gibi farklı renklerde akik bulabilirsiniz.
İsmini Sicilya'da bulunan Achates Nehri'nden almış olan akik taşı, aynı zamanda “agat taşı” olarak da bilinir. Çeşitli renklere ve görünüşlere sahip olan akik taşı, kuvars mineralinin kalsedon ile birleşmesinden oluşur.
Gerçek bir akik taşını dilediğiniz gibi suya sokabilirsiniz. Hatta Temiz Su yardımı ile akik taşınızı temizleyebilir ve arındırabilirsiniz.
Gerçek akik tesbih taşı, pürüzsüz bir yüzeye ve sıkı bir dokuya sahiptir. Ancak taşın doğal desenleri, renk geçişleri ve içerisindeki minik hava kabarcıkları gibi özellikleri taşıyabilir. Sahte akik taşları genellikle plastik veya camdan yapılır. Genellikle gerçek akik taşından daha parlak ve düzgündür.
Akik taşı, geçmişte farklı medeniyetlerin nazar ve kötü ruhlardan korunma sembolü olarak kullanılmıştır. Günümüzde insan vücudu ve ruhu için iyileştirici özellikleri bulunduğu bilinen akik taşı; kadın bileklik, kolye, küpe ve yüzük gibi bijuteri ürünlerinin tasarımında kullanılır.
Gerçek akik taşı, sahte taştan daha pahalıdır. Ancak genel olarak taş çok pahalı değildir. Bu doğal taşı yüzük, bileklik veya kolye olarak kullanabilirsiniz.
Mustafa Karataş akik taşının Hz. Peygamber tarafından mühür olması amacıyla kullanıldığını söylemektedir. Şifalı taş olarak bilinen taşların insanların kullanmasına yönelik Şeyh Abdullah Yolcu tarafından yapılan açıklama; “Bu inanç meselesidir. Şeriatta yoksa caiz değildir.
Akik Taşı Şans Getirir mi? Şans getiren taşlar arasında bir diğeri akik taşıdır. Bu taşlar sahibi için başarı, şans ve barış getirmektedir. Ayrıca kalp, pankreas, ciğerde yaşanan hastalıklara iyi geldiği vücudun üzerinde bulunan doku bozulmalarını önleyici bir etkisi vardır.
Akik taşı, Agat taşı olarak da bilinir. Topraklama taşları arasında bulunan Akik, yarı değerli bir taş türüdür.
Akik Taşı Ne Renk Olur? Yukarıda da bahsettiğimiz gibi akik taşının özelliği, onun rengini de belirleyen elemanlardan. İçeriğindeki bileşenler sayesinde farklı tonlarda oluşan akik taşı siyah, beyaz, yeşil, kırmızı, kahverengi, mavi, sarı ve pembe gibi pek çok farklı renkte olabilir.
Akik Taşı Renk Değiştirir Mi? Akik taşı genellikle kırmızı ve sarı renkleri ile bilinmektedir halkalar halinde bir renge sahiptir ve bu halkaların renkleri değişebilmektedir. Akik taşında bulunan sarı halkalar ışık ve ısı teması ile daha koyu halkalara dönüşebilmektedir.
*Akik taşı %100 doğaldır. *Akik zırhı taşının üzerinde yazan yazının değerinden ötürü tuvalet, lavabo, banyo gibi yerlere girilirken çıkarılması tavsiye edilmiştir.
Özellikle akik taşı sıcak su kaynakları çevresinde sıklıkla bulunan bir taştır. Türkiye de akik taşının bulunduğu en yoğun bölge Karadeniz bölgesidir. En çok taş çıkan şehirler; Bilecik, Çamlıdere, Eskişehir, Erzurum, Yozgat'tır. Akik taşı yeraltı magmalarında oluşan doğal süreçlerin neticesinde oluşmaktadır.
Akik taşı temizliği için 1-2 ayda bir özel vakit ayırılmalıdır. Akan bir suyun altında bir süre ovularak yıkanmalı ve 1 saat sonra kurulanmalıdır. Bir başka temizlik ve arındırma işlemi olarak güneş ışığında bekletmektir. Güneş ışığının doğaltaşlar üzerinde etkisi çoktur, bazılarına yararlı, bazılarına ise zararlıdır.
2.Alt Karın Çakrası (Sakral) - AKİK TAŞI Göbek deliğinin altında, karın bölgesindedir. Burada yumurtalıklar, erbezleri ve prostat bezi vardır. Bu çakra hem cinsel, hem de yaratıcı enerjiyi kontrol eder.
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
Akik taşını dileyen herkes kullanabilir. Akik taşını daha çok kullanması tavsiye edilen kişiler: Yüksek stresli bir işte çalışanlar. Tansiyonu çok yüksek ya da çok düşük olanlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri