Bunlar; SD kart, optik sürücü, USB bellek, bulut depolama ve DVD türleri şeklinde sıralanabilir. İkincil depolama alanları veriyi taşıyabilme ve ulaşılabilirlik gibi detaylara daha kolay bir şekilde sahip olmanızı sağlar. Depolama alanını taşınabilir hale getirmek için SSD kullanımına yönelebilirsiniz.
Günümüzde en çok kullanılan kalıcı depolama birimleri hard disk, DVD, CD, Flash Bellek ve Hafıza Kartı 'dır. Geçmişte de kullanılan fakat hafızaları düşük olduğu için günümüzde tercih edilmeyen delikli kart (Punched Card) ,Floppy Disk, Manyetik Bant, Kaset gibi depolama birimleri de bulunmaktadır.
Bellek, verilerin kısa süreli olarak saklandığı birimi ifade ederken, depolama ise verilerin uzun süreli olarak saklandığı birimi ifade eder. Günümüzde en çok kullanılan depolama birimleri HDD-sabit disk sürücüler ya da SSD-katı hal sürücülerdir.
Alt ve üst birimleri: 1 MB = 1.024 KB (kilobayt) 1 GB = 1.024 MB (megabayt) 1 TB = 1.024 GB (gigabayt)
İlgili 15 soru bulundu
GB depolama ölçütü TB ölçütünün bir alt birimi olarak nitelendirilmektedir. 1024 GB 1 TB gibi bir rakama denk gelmektedir. Yani 1 TB 1 GB'lık bir alandan yaklaşık olarak 1024 kat daha büyük bir alandır.
Taşınabilir disk diğer bir ifadeyle harici disk şeklinde tanımlanabilir. Yani bilgisayarınız kapalı konumda iken verilerin depolanmış olduğu cihazlardır. Bilgisayarlar içerisinde sabit olan diskler bulunur bunlar HDD şeklinde bilinirken sabit olmayan diskler üretilerek daha küçültülüp taşınabilir hale getirilmiştir.
Harici Veri Depolama : Bilgiyi gelecekte kullanmak üzere bilgilerin depolanacağı yerde genellikle işlemciye gerek duymayan verilerin depolandığı ortamlardır. Harici veri depolama aygıtları bilgisayardaki depolamanın dışında ek depolama sağlar. Veriler bir yerden başka bir yere kolayca taşınabilir.
Üç temel bulut depolama türü bulunur: nesne depolama, dosya depolama ve blok depolama. Her birinin kendine özgü avantajları ve kullanım örnekleri vardır.
Genel özellikler. RAM, "Random Access Memory" (Rastgele Erişimli Bellek) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. RAM bilgilerin geçici olarak depolandığı bir hafıza türüdür.
Bulut depolama, sunucular tarafından ağ üzerinde sanal olarak oluşturulan havuzlarda veri depolamasıdır. Büyük çaplı veri merkezlerini işleten ve depolama için alan sunan çeşitli şirketler bulunmaktadır. Bulut depolama dosyalarınızi kaydeder ve bilgisayar bozulsa bile dosyalarınız zarar görmez.
Dâhili depolama araçlarının bilgisayar sistemlerinde ki ismi dâhili bellek olarak biliniyor. Dâhili depolama araçları bilgisayarın olmazsa olmaz araçları arasında detay oluşturuyor. Dâhili bellek çıkarılabilir sabit disklere ihtiyaç duyulmadan depolama imkânı yaratan yerleşik bellek olarak da değerlendirilebiliyor.
Flash bellekler, UBS bellek olarak da bilinir ve taşınabilir veri depolama amacıyla kullanılır. USB bellek; elektrik gücü kesildiğinde bile veri saklamaya devam ederken, RAM'ler sadece bilgisayar çalışırken veri saklar ve bilgisayar kapatıldığında bu veriler kaybolur.
Kendi içerisinde kapasitesi kadar bilgileri toplayabilen ve bunların istenildiği şekilde istenildiği yere taşınmasını sağlayabilen Flash bellek yani diğer adıyla USB bellek küçük boyutlu olan cep aygıtlarıdır.
Verileri kalıcı olarak depolayan hafıza birimidir. Bu nedenle en önemli donanım birimidir. Arızalandığında mali kaybının yanı sıra veri kaybına da neden olur. Günümüzde sabit disk teknolojileri harici ve dahili olarak kullanılmaktadır.
Taşınabilir harddiskleri bağlantı kablosu sayesinde bilgisayarınıza kolayca bağlayabiliyorsunuz. Herhangi bir ek programa gerek kalmadan cihazınız diski hemen ikinci bir depolama olarak tanıyor ve içerisine belge taşımanıza izin veriyor.
HDD, bir çeşit depolama cihazıdır ve bilgileri depolamak için kullanılır. HDD, bilgisayar depolama birimi olan hard diskin kısaltmasıdır. Hard disk, dönen mil üzerinde bulunan parçalardan oluşmaktadır. Bilgisayara kaydedilen veriler ise aslında disk üzerindeki manyetik plakalara kaydolur.
Telefonunuzu OTG kablosunu kullanarak USB depolama cihazına bağlayın. Telefonunuzda Ayarlar > Sistem > Yedekleme ve geri yükleme > Harici depolama alanı > USB depolama cihazı > Yedekle bölümüne gidin. Yedeklenecek verileri seçin. Üst kısımda All seçimini yaparak Yedekle düğmesine tıklamanız önerilir.
Android cihazınızda SD kart ayarlarken taşınabilir depolama veya dahili depolama arasında seçim yapabilirsiniz. SD kartı taşınabilir depolamaya göre biçimlendirdiğinizde: Fotoğraf ve video gibi dosyaları SD karta kaydedebilirsiniz. Uygulamaları SD karta yükleyemezsiniz.
SD kartınızı cihazınıza taktıktan sonra yeniden başlatınız. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra SD kartınız cihaz tarafından algılanır ve kurulum yapılmaya hazır hale gelecektir.
Veri depolama hakkında konuştuğumuzda genellikle sistemin tüm depolama kapasitesini terabayt cinsinden ölçeriz. Ancak çoğu bireysel dosyalar için megabayt ve büyük dosyalar için gigabayt yer kaplar. Peki, 1 TB kaç GB? 1 TB, 1.000 gigabayta (GB) veya 1.000.000 megabayta (MB) eşittir.
1 Byte'ın mb, kb ve gb karşılıkları şunlardır: - 1 byte 8 bit'e eşittir. - 1 kilobyte 1024 byte'a eşittir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri