En bilinen ve bulunan rengi ateş kırmızısıdır. Doğada daha az bulunmakla birlikte siyah, beyaz, mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kahverengi olanları da vardır. Günümüzde daha ziyade tespih yapımında ve kuyumculukta kullanılmaktadır.
Akik Taşı Ne Renk Olur? Yukarıda da bahsettiğimiz gibi akik taşının özelliği, onun rengini de belirleyen elemanlardan. İçeriğindeki bileşenler sayesinde farklı tonlarda oluşan akik taşı siyah, beyaz, yeşil, kırmızı, kahverengi, mavi, sarı ve pembe gibi pek çok farklı renkte olabilir.
Mavi, yeşil, turuncu ve kırmızı başta olmak üzere kahverengi, pembe, beyaz gibi renklerle de karşımıza çıkabilir. Akik taşının şifa saçtığına inanılıyor. En başta strese iyi geldiği ve ruhsal bakımdan kişiye olumlu etkiler sağladığından söz ediliyor.
Akik taşı farklı renklerde bulunabilen bir taştır. En sık görülen renk kızıl kahvedir. Siyah ve beyaz olan akik taşına oniks de denilir. Mavi, kahverengi, kırmızı, sarı, turuncu, beyaz, yeşil, siyah ve kızıl gibi farklı renklerde akik bulabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Gerçek akik tesbih taşı, pürüzsüz bir yüzeye ve sıkı bir dokuya sahiptir. Ancak taşın doğal desenleri, renk geçişleri ve içerisindeki minik hava kabarcıkları gibi özellikleri taşıyabilir. Sahte akik taşları genellikle plastik veya camdan yapılır. Genellikle gerçek akik taşından daha parlak ve düzgündür.
Muhammed Mustafa (sav) bir hadis-i şerifinde İmam Ali'ye (as) hitaben şöyle buyurdular: "Parmağına kızıl akik tak!
Bilim insanları tarafından da insan bedenine olan şifaları kabul edilen akik taşı, çeşitli renklerde değişik aksesuarlar olarak kullanılmaktadır. Ruhsal olarak insana dinginlik ve sakinlik verdiği bilinen akik taşını Peygamber Efendimiz (s.a.s)'de kullandığı aktarılmaktadır.
*Akik taşı %100 doğaldır. *Akik zırhı taşının üzerinde yazan yazının değerinden ötürü tuvalet, lavabo, banyo gibi yerlere girilirken çıkarılması tavsiye edilmiştir.
Akik Taşı Hangi Burcun Taşıdır? Akik taşı, 23 Ağustos ile 22 Eylül tarihleri arasında doğan Başak burcu insanların burç taşıdır.
Tepe (taç) çakra ile uyumlu olan mor akik taşı özellikleri arasında ise ruh sağlığı için koruyuculuk yer alır. Mor akik taşı, kişisel enerjinin artışını sağlar. Pembe akik taşı faydaları arasında pozitif enerji artışı dikkat çeker. Bu taşın insan ruhu için yatıştırıcı ve huzur verici bir özelliği bulunur.
Akik Taşı Renk Değiştirir Mi? Akik taşı genellikle kırmızı ve sarı renkleri ile bilinmektedir halkalar halinde bir renge sahiptir ve bu halkaların renkleri değişebilmektedir. Akik taşında bulunan sarı halkalar ışık ve ısı teması ile daha koyu halkalara dönüşebilmektedir.
Gerçek akik taşı, sahte taştan daha pahalıdır. Ancak genel olarak taş çok pahalı değildir. Bu doğal taşı yüzük, bileklik veya kolye olarak kullanabilirsiniz.
İsmini Sicilya'da bulunan Achates Nehri'nden almış olan akik taşı, aynı zamanda “agat taşı” olarak da bilinir. Çeşitli renklere ve görünüşlere sahip olan akik taşı, kuvars mineralinin kalsedon ile birleşmesinden oluşur.
Akik taşı, Agat taşı olarak da bilinir. Topraklama taşları arasında bulunan Akik, yarı değerli bir taş türüdür.
Doğal taşlar yapısı gereği pürüzsüz değildir, yüzeylerinde baloncuk ve çatlaklar vardır. Sahte taşlar ise bu tür detaylar barındırmaz ve az kusurlu olmasıyla dikkat çeker. Taşınıza büyüteç yardımıyla göz gezdirerek üzerinde bulunan kusurları inceleyebilir, böylelikle gerçekliği ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.
Şayet bir doğaltaş taşıyorsanız ve vücudunuzdan hiç çıkarmıyorsanız onunla duşa girmeniz sakıncalı olmayacaktır. Tam aksine doğal taşlarla duşa girmek doğal taşları temizlemenin bir yoludur ve düzenli olarak temizlenen doğal taşlar pozitif enerjileri anlamında daha fazla verim sağlayacaktır.
Akik taşı temizliği için 1-2 ayda bir özel vakit ayırılmalıdır. Akan bir suyun altında bir süre ovularak yıkanmalı ve 1 saat sonra kurulanmalıdır. Bir başka temizlik ve arındırma işlemi olarak güneş ışığında bekletmektir.
Bunun yanı sıra doğal taşları banyo yaparken takmak, cilalanmış kristal kuvars, dumanlı kuvars, morganit, aventurin, kaplangözü, akik, sitrin ve akuamarin gibi suya girmesi güvenli olan taşlar için uygundur.
Faydaları saymakla bitmeyen akik taşının kullanımı özellikle İslam ülkelerinde yaygındır. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in de hatem yani mühür anlamında bir akik yüzük taşıdığı rivayet olunmaktadır. Akik taşının en bilinen faydası kişiyi ruhsal açıdan korumasıdır.
Akik taşı daha ziyade Yemen taraflarında bulunmaktadır. Dolayısıyla hadislerde mübarek olduğu ifade edilen akik, yüzük taşı değil, mezkûr vâdidir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) Mekke döneminde yüzük kullanmamıştır.
Doğal Taşların Gücüne İnanmak Günah Mı? Doğal taşların gücüne inanmak günah değildir.
Kur'an-ı Kerim'de cennet Zümrüt ve Yakut taşlarıyla tarif edilmektedir. Yakut ve Zümrüt haricinde Kur'an-ı Kerim'de geçen diğer taşlar ise İnci ve Mercandır.
Ashabdan altın yüzük takmakta olanlar ise yüzüklerini çıkarmışlar yahut gümüş ile tebdil etmişlerdir. Peygamber Efendimiz gümüş yüzüğünü genellikle sol elinin serçe parmağına takmış ve yazışmalarda mühür olarak kullanmıştır.
Akik taşı vücuda takıldığında takan kişiye nazar değdiği sırada bu enerjiyi kendine çekerek çatlayarak kişiyi nazardan koruduğu bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri