[1] İnsanın en değerli sermayesi aklıdır. Çünkü bütün işlerini en iyi biçimde onunla döndürür.
Akıl kişiye sermayedir atasözünün TDK sözlüğünde göre anlamı aşağıdaki gibidir. `Bir kimsenin giriştiği işlerde en büyük yardımcısı aklıdır. ` Anlamında kullanılan bir söz. Yani mantıklı akla ve düşünceye sahip bir kişinin üstesinden gelemeyeceğim bir şey olamaz.
Akıl Kişiye (Adama) Sermayedir Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir kimsenin giriştiği işlerde en büyük yardımcısı aklıdır.
TDK, Atasözleri ve Deyimler Sözlüğünde buna “iyi düşünüldüğünde ayrı ayrı kimselerce varılacak sonuç hep aynıdır” şeklinde bir açık- lama sunmaktadır.
Buğday başak verince, orak pahaya çıkar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir işin kıymetinin, o işte ihtiyaç duyulan zamanlarda arttığını ifade eder. İhtiyaç arttıkça, o ihtiyacı gideren araç veya hizmetin de değeri artar.
İlgili 28 soru bulundu
Baht (Akıl) Olmayınca Başta, Ne Kuruda Biter Ne Yaşta Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi talihsiz olursa giriştiği hiçbir işten olumlu sonuç alamaz.
"Ak köpeğe koyun diye sarılma " Atasözünün Anlamı: İnsanların dış görünüşlerine aldanılmaması gerektiğini, asıl önemli olanın iç güzellik ve kişilik olduğunu belirten bir atasözüdür.
-Kimi bağ bozar, kimi bostan bozar.
"Dost dostun ayıbını yüzüne söyler." Bu atasözü, gerçek dostların birbirlerine karşı dürüst olmaları gerektiğini ve yanlış bir şey gördüklerinde bunu açıkça ifade etmeleri gerektiğini belirtir. Dostluk, birbirini gerçek anlamda görmek ve uyarmakla oluşur.
"Bal yiyen baldan bıkar" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, sürekli olarak aynı şeyi yapan veya aynı şeyle karşılaşan kişinin, bir süre sonra o şeyden bıkacağını ifade eder. Çok sevilen ve değerli bulunan şeyler bile fazla tekrar edildiğinde insanı sıkabilir.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder. Planlarımızı yaparken her zaman bir aksilikle karşılaşabileceğimizi hatırlatır.
Bin atın varsa bin dinlen, bir atın varsa in dinlen Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, varlıklı ve güçlü olduğunuzda risk alabileceğinizi, ancak kaynaklarınız sınırlıysa tedbirli davranmanız gerektiğini belirtir.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
Örneğin, "Dost acı söyler" gibi bir atasözü, öğrencilere dürüstlük ve samimiyetin önemini öğretir.
Dost dostun eyerlenmiş atıdır atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisi olarak öne çıkmaktadır.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
Atasözü [1] Her işin kendine özgü bir inceliği vardır. Bu yerine getirilmedikçe o iş başarılmış sayılamaz.
"Ah alan unmaz, ah yerde kalmaz " Atasözünün Anlamı: Haksızlık yapılan ve zulme uğrayan kişilerin verdiği ahın (bedduanın), kişiyi etkileyeceğine ve haksızlık yapanın cezasını göreceğine inanılan bir atasözüdür.
"Almak kolay ödemek zordur " Atasözünün Anlamı: Bir şeyi elde etmek kolaydır, ama sonradan bu eylemin sorumluluğunu taşımak zordur. Hızlıca alınan kararların sonuçlarını taşımak zor olabilir.
"Al malın iyisini, çekme kaygısını " Atasözünün Anlamı: Kaliteli şeyler alındığında, sonradan pişmanlık yaşanmaz.
Bugünkü Tavuk Yarınki Kazdan İyidir Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Kazanılmış bir kazanç; beklenen ve umulan daha büyük bir kazanca feda edilemez manasında kullanılan bir söz. Az do olsa bugün sahip olduğumuz bir kazancın, büyük de olsa şu an elimize geçmemiş kazançtan daha iyidir.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Ağır Yongayı Yel Kaldırmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Ağırbaşlı olan kişi ufak tefek meydana gelen olayların karşısında kendini kaybetmez; olayların oluş nedenini araştırarak sonuçları bekler. Etrafta ortaya çıkan küçük söylentilere, dedikodulara önem vermez.
Cevap: insan sevdiği kimse veya sevdiği iş yüzünden gelecek sıkıntılara katlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri