Akıllı camlar, evlerde, ofislerde, hastanelerde, araçlarda, eğitim kurumlarında kısacası tüm sektörlerde kullanılmaktadır. Ev Kullanımı; Pencereler, kapılar, ara bölmeler, tavan camları, kayan ve katlanan kapılar, kapalı balkon sistemleri, banyo ve duşakabinler.
Akıllı cam, pencereden geçen güneş ışığı miktarını kontrol ederek binada enerji tasarruflu ısıtma ve soğutma için kullanılabilir. Şeffaf veya sisli sıcaklık kontrol filmi, güneşli ve iç ortam sıcaklığı yüksek olduğunda akıllı filmi sisli yapar. Hava güneşli ve iç ortam sıcaklığı az iken akıllı cam şeffaflaşır.
Günümüzde hâlen basit araç gereçlerden iletişime ve uzay teknolojilerine kadar çok yaygın bir kullanım alanı vardır. Örneğin pencere camları, cam ambalaj, ayna, lamba, sofra takımı ve optiklerde yaygın pratik, teknolojik ve dekoratif kullanıma sahiptir.
Mevcut camların değiştirilmesine gerek yoktur. Akıllı camlar, iki tabaka iletken ITO-PET film arasına sıvı kristal malzemenin yerleştirilmesi ile üretilmektedir. Üretimi ve uygulanması yüksek hassasiyet gerektirmektedir.
Genel anlamı ile ele alındığında akıllı camlar, istenildiğinde şeffaf istenildiğinde buzlu (opak) olarak kullanıma imkan sağlayan camlardır. Belirli miktarda bir elektrik voltajı uygulandığında şeffaf hale gelip, elektrik uygulanmadığı zaman buzlu (opak) hale bürünen camlardır.
İlgili 26 soru bulundu
Google Glass üzerinde optik bir ekran bulunan gözlük seklindeki giyilebilir bir bilgisayardır. Google firmasının Project Glass (Gözlük Projesi) isimli bir araştırma ve geliştirme projesidir. Google Glass ses ile kontrol edilebilmektedir.
Çift bileşenli bir üründür. Dış hava koşullarından etkilenmez zamanla sararma, solma ya da kalkma yapmaz. Özellikle balkon, teras, banyo, havuz gibi zeminlerde doğan yalıtım problemlerinin çözümünde mevcut kaplamanın görüntüsünü bozmandan ve zarar vermeden yüzeye kolayca uygulanıp su yalıtımı sağlar.
Ürün dışarıdan içeriyi gösterir mi? Tüm cam filmleri ışık etkisi ile yansıma yapar,havanın güneşli olduğu zamanlarda içerinin görünmesi çok azalırken, karanlık veya kapalı hava şartlarında içerinin görünmesi daha belirgin olur.
Cam Filmler uzun yıllar kullanılsın diye dizayn edilmiştir; Cam filmi tipine göre filmin garanti süresi değişir. Ortalama filmin kullanılma süresi uygulamalar için 15-20 yıl iken dış uygulamalarda 7-8 yıldır.İçeriden yapılan uygulamalarda garanti süresi on (10) yıl,dışarıdan yapılan uygulamalarda ise iki (2) yıldır.
1 numara cam filminde görüş durumu %85'dir. Bundan dolayı hiçbir ceza ve yasak durumuyla karşılaşmadan rahatlıkla araçlarda kullanılabilir. Arka camlarda da bu cam filmi seviyeleri değerlendirilebilir. 2 numara cam filminde ise %70 görüş durumu söz konusudur.
Açılımı “Computer Numeric Control” olan CNC teknolojisi, temel olarak CAM modeli hazırlanmış ürünün bilgisayar kontrolü ile otomatik olarak üretilmesine dayanır. Freze, torna gibi alışılmış yöntemlerin yanında elektro erozyon, lazer ile kesim gibi üretim işlemleri için de CNC teknolojisi sıklıkla kullanılır.
Mika Plastik Camın Özellikleri
Mika, çok yüksek darbe direncinin sorun olmadığı şeffaflık gerektiren uygulamalar için uygun bir plastiktir. Diğer şeffaf plastiklere kıyasla çizilmeye karşı çok dayanıklıdır. Mukavemetin çok önemli bir faktör olmadığı uygulamalarda cama göre daha hafif ve ekonomik bir alternatiftir.
Lamine cam renkli veya renksiz özel bağlayıcı polivinil butiral (PVB) tabakalar yardımıyla iki veya daha fazla cam plakanın ısı ve basınç altında birleştirilmesi ile üretilir. Kırılma halinde parçaları yerinde tutarak yaralanma risklerini azaltır. Bu özelliği nedeniyle lamine güvenlik camı olarak kabul edilir.
Elektrik akımı uygulanmadığı zaman iki cam arasında asılı ve dağınık düzende duran sıvı kristal parçacıklar, camın ışık geçirmesini engellediği için buzlucam görünüşüne büründürür. Elektrik akımı uygulandığında ise bu parçacıklar polarize olur, anında hizalanır ve ışığın diğer yüze geçmesine olanak sağlar.
Termokromik malzemeler; içinde bulundukları ortamda var olan ısıya göre optik özelliklerini ve buna bağlı olarak da renklerini tersinir bir şekilde değiştiren akıllı malzemelerdir. Likit kristaller içeren termokromik filmler -30°C ile +120°C arasındaki sıcaklıklarda renk değişimi yapabilmektedir.
Opak lamine cam, iki veya daha fazla cam katmanından ve aralarında bir plastik katmandan oluşan bir cam türüdür. Bu tür camlar inşaat sektöründe hem konut hem de ticari binalar için kullanılmaktadır. Kırık pencereleri, kapıları veya herhangi bir bina yapısını değiştirmek için kullanılmaktadır.
Cam filmi yasak mı? Ülkemizde cam filmi kullanmak yasak değildir, ancak kullanımı serbest olan cam filmlerinin 1 ya da 2 numara olması, yani filmlerin ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması gerekir.
En İyi Cam Filmi Kaç Numara? En sık tercih edilen cam filmi 2 numara cam filmidir. Bunun sebebi diğer cam filmlerine göre daha mat bir görünümde olup aynı zamanda sürüş rahatlığını sağlayabilmesidir. Aracın ön, arka ve yan camlarında 2 numara cam filmi tercih edilebilir.
Güncel yasa ve yönetmeliklere göre cam filmlerinin en az %70 ışık geçirmesi gerekiyor. %70 ışık geçirgenliği sadece 1 ve 2 numaralı filmler için uygun görülüyor. Bu orandan daha az ışık geçiren cam filmleri araçlarda yasak olarak biliniyor. Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır.
Ön cama ya da sürücünün sol ve sağ tarafında kalan ön camlara renkli cam filmi uygulanması yasaktır. Ancak herhangi bir renk bulunmayan şeffaf cam filmi bu camlara takılabilir. Emniyet çıkış camlarına herhangi bir film uygulaması yapılması yasaktır.
Kullanılan filme bağlı olarak, cam filmi ışığı %12 den %93 e kadar kesebilme özelliğine sahip, kumaş ve halıların korunması amacıyla zararlı ultraviole ışınlarının %99unu engeller, parlak ışığın %92sini keser ve camın yalıttığı güneş ısısının %76;sına kadar engeller.
Reflektif cam sıradan yüzdürme camın güneş ısısının azaltılması amacıyla yüzeyine metalik bir kaplama uygulanması ile elde edilir. Bu özel metalik kaplama aynı zamanda bir ayna etkisi yaratarak iç kısmın görünmesini engeller. Genel olarak bina dış cephelerinde kullanılır.
JUMBO VE BOMBELİ TEMPER HATTI
Isıl işlemsiz camlara göre yaklaşık 5 kat daha dayanıklı olan temperli camlar kırıldığı zaman zar büyüklüğünde keskin köşeleri olmayan parçalara ayrılarak yaralanma riskini azalttığından güvenlik camı olarak kullanımı uygundur.
Float cam ise genellikle, ayna yapımında kullanılır. bölmeler gibi yerlerde kullanılır .
1 kg ile uygulama şekli ve zemine bağlı olarak 5 - 6 m² alan iki kat kaplanır. Ağzı açılmamış orijinal ambalajında oda sıcaklığında 1 yıldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri