Normal vajinal akıntı şeffaf beyaz renkte bol olmayan bir akıntıdır. Menide şeffaf renklidir. Yani her iki akıntı rengi aynıdır. Meni yoğunluk nedeniyle daha koyu gözlenebilir.
Âlimler şöyle demişlerdir: Erkeğin menîsinin sıhhatli halindeki vasfı; beyaz renkte, kalın ve yoğun olan, tazyikle çıkan, hızlı akan, arka arkaya fışkıran ve şehvetle çıkan bir sıvıdır. Sahibine haz verir. Menînin çıkışının ardından durgunluk ve bitkinlik gelir ve hurma tomurcuğunun kapçığı gibi bir koku çıkarır.
Meni yakınlaşma eylemi sonucunda gelen bir sıvıdır. Mezi ince bir sıvı meni daha kalın ve beyaz renge yakın bir sıvıdır. Uhu gibi yapışkan sıvı mezidir. Mezi normal namaz abdesti meni gusül gerektirir.
Doğal ve sağlıklı kabul edilen normal vajina akıntısı; aşıntı yapmayan şeffaf ,beyaz kokusuz, kaygan ve ıslak bir akıntıdır. Ölü hücreleri, bakterileri dışarı atan vajinanın sağlıklı ve temiz kalmasına yardımcı olan normal vajinal akıntı her gün çamaşırları kirletmez ve tedavi gerektirmez.
Diğer taraftan Hanefi fakih Bâbertî, Mergînânî'nin Hz. Âişe'ye nisbet ederek naklettiği bu tarif üzerine “Onun (Hz. Âişe'nin) maksadı, erkeğin menisi- dir. Çünkü kadının menisi yoğun (hâsir) de beyaz da değildir. O, hadiste de belirtildiği gibi ince ve sarıdır” diyerek meniyi her iki cins için ortak saymıştır.
İlgili 21 soru bulundu
Meni, cinsel ilişki veya mastürbasyon sonunda haz ve heyecanla gelen yapışkan sıvıdır. Erkek menisine sperm denir. Kadından gelen meni sarımtıraktır. Vedi, idrardan sonra çıkan beyaz, bulanık, koyu, yapışkan bir sıvıdır.
Mezi kadınlarda tahrik olunca akan kaygan sıvı gibidir. İlişkiyi kolaylaştırmak için salgılanır. Meni ise kadınların orgazm olduklarında salgıladıkları sıvıdır ki, içinde milyonlarca sperm vardır ve kadın yumurtalarını döllemek için salgılanır...
Enfeksiyonlar: Vajinal akıntının en yaygın nedeni enfeksiyonlardır. Özellikle vajinadan koku gelmesi ile sonuçlanır. Bakteriyel vajinozis, mantar enfeksiyonları ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (klamidya, bel soğukluğu, frengi, gonore gibi) gibi çeşitli enfeksiyonlar vajinal akıntıya neden olabilir.
Regl öncesi vajinadan dökülen epitel hücreleri ve sıvı, beyaz akıntı şeklinde görülür. Bu beyaz akıntıya lökore adı verilir. Bu akıntının rengi bazen hafif sarıya kayar. Adet öncesi görülen bu beyaz akıntının nedeni progesteron hormonundaki artıştır.
Bu büyük bir işarettir. Beyaz ya da sarımsı renkte vajinal akıntı oluşmaya başlayacak. Eğer istersen iç çamaşırının kirlenmesini önlemek için günlük ped kullanmaya başlayabilirsin. Bu akıntının başlamasından yaklaşık 6-12 ay (18 aya kadar uzayabilir) sonra regl olmaya başlamalısın.
İlişki sırasında erkeğin menisi vajinaya boşalmadan hissedemez. Ancak vajinaya meni atıldıktan sonra vajinada ıslaklığın artışı, akıntının artması şeklinde hisseder.
Normal bir erkekte ilişki sırasında dışarı atılan meni yoğunluğunun belli bir miktarda olması gerekir. Daha az çıkıyorsa, bu kısırlık nedeni olabilir. Bazı olgular sadece birkaç damla meni atabildiklerinden ya da hiç meni gelmediğinden yakınırlar.
Meni, semen veya er suyu, erkek üreme sisteminde ejakülasyon (boşalma) sırasında penisten çıkan, içerisinde erkek üreme hücresi olan spermleri bulunduran beyaz, yoğun ve hafif yapışkan bir sıvıdır.
Hatta bazıları "meziyy" şeklinde şeddeli okunmasını daha uygun görmüşlerdir (el-Abâdî, Avnul-Ma'bûd Şerh'u Sünen'i Ebi Dâvud, Medine 1968, I, 354). Mezi, meni gibi şehvetle akmaz. Aktığı zaman, insan tarafından hissedilmez.
Sık Boşalma: Sık aralıklarla boşalma sulu meniye yol açabilir. Bir kişi günde birkaç kez cinsel aktivite veya mastürbasyon yapıyorsa, vücut meninin kıvamını arttıramaz ve aşırı akışkan bir meni gelmeye başlar. Bu durum endişelenilmesi gereken bir sağlık sorunu değildir.
Sperm hücresi gözle görülemez ancak mikroskopla baş boyun ve kuyruk kısmı görülebilir.
Maya enfeksiyonu, yanma ve kaşıntı hissine ek olarak beyaz, süt kesiği benzeri akıntıya neden olan bir mantar enfeksiyonudur. Vajinada maya varlığı normaldir, ancak normal floraya ait mayalarda anormal artış olmasıyla enfeksiyon belirtileri ortaya çıkar.
Adet dönemi öncesinde ve sonrasında olan akıntılar normal olabilir. Şeffaf veya süt rengi akıntı yerine kahverengi bir akıntı olursa adet döngüsünün başladığının bir işareti olarak kabul edilir.
Bu koruyucu sıvılar, rahim ağzındaki ve vajina ağzındaki bezelerden salgılanarak vajinayı enfeksiyonlardan korurlar. Akıntının günlük olarak 1-4 ml arasında olması normal kabul edilir. Sağlıklı akıntı, kaşıntı yapmaz ve şeffaf haldedir. Bu sıvıda herhangi bir renk ve koku bulunmaz.
Vajinada kötü kokunun geçmesi için öncelikle temizliğe dikkat edilmelidir. Vajinanın hava alması ve kuru tutulması gerekmektedir. Pamuklu iç çamaşırı kullanılmalı, sentetik çamaşırlar giyilmemelidir. Vajinadaki kötü kokuyu bastırmak amacıyla deodorant gibi kozmetik ürünler kullanılmamalıdır.
Bu normal bir durumdur. Akıntı yumurtlama döneminde , cinsel uyarılmalarda ve adete yakın dönemde artış gösterir. Normal vajinal ıslaklık akıntıları şeffaf renkli ve kokusuzdur. Fakat herhangi bir kaynaktan enfeksiyon alınmışsa kötü kokulu, renkli bol akıntı başlar.
Cinsel uyarılmaya bağlı vajina duvarındaki hücrelerden salgılama miktarında artış olur. Bu normal bir durumdur. Ayrıca vajinaya atılmış meni ile birlikte akıntı ve ıslaklık miktarı geçici olarak artmıştır.
Mezi halk arasında "zevk suyu" olarak bilinir. MENİ ise erkek testislerinde üretilen, sperm içeren, beyazımsı ve daha yoğun bir sıvıdır. Haz ve zevki çok kuvvetlidir dolayısıyla sıçrayarak gelir. Kurumadan ömce hamur, kuruduktan sonra da yumurta kokusunu andırır.
3- Mezi: Mezi, cinsel düşünce ve buna benzer durumlarda gelen bir sıvıdır. Bu sıvının meni ile karıştırıldığı olmuştur. Benzer yapıları olsa da Mezi daha açık bir renge sahiptir ve sızıntı şeklindedir. Bu durumda abdest almak yeterli olacaktır.
Semenin ilk gelen damlaları sperm yoğunluğunun en fazla olduğu kısımdır. Sperm renkleri: Semen miktarı1,5- 2 ml ve üzerinde olmalı beyaz-gri opak renkte olmalıdır. Kahverengi veya parlak kırmızı kan görülmesi durumunda mutlaka muayene için bir üroloğa gitmek gerekir. Semenin rengi değişiklik gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri