Çünkü mavi renk haşerelerin üzerinde etki yapıyor. Sürülen mavi renk haşerelere 'ateş' gibi görünüyor. Ateşten korkan yılan, akrep ve birçok haşere evlere giremiyor. Evlerin beyaza boyanmasının hatta kireç sürülmesinin sebebi ise bir takım dezenfeksiyon işlerini görüyor.
Buna önlem olarak da önce pencereleri sonra kapıları maviye boyamaya başlıyor Bodrumlular… Çünkü mavi akrepler için ateşi temsil ediyor ve mavi rengi gördükleri her yerden uzaklaşıyorlar. Hatta aynı dönemlerde evlerde cam olmadığı için sineklerden korunmanın yolunu da pencere önlerine konulan fesleğenlerle buluyorlar.
Birçok klibe, filme ve tanıtım destinasyonuna da konu olan evlerin mavi boyaları akrepleri, yılanları evlerden uzaklaştırırken turistleri ise bu renkleri ile cezbediyor. Mavi pencereli beyaz evlerin vazgeçilmezi ise bahçesine dikilen begonvilleri, fesleğeni ve kapı önüne gömülen nazar boncuğu oluyor.
Bu canlılar beyaz renkte kendini korunmasız hisseden sürüngenlerdir. Bu nedenle beyaz renkten uzak durdukları bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.
Ayrıca tüm lux değerleri altında kırmızı ışığa yönelim, yeşil, sarı, mavi ve beyaz ışığa göre daha fazla olmuştur. Bu çalışma sonucunda, mavi ışığın hamam böcekleri üzerinde kaçırıcı bir etki gösterebileceği, kırmızı ışığın ise diğer dalga boylarına göre daha çekici olabileceği tespit edilmiştir.
İlgili 27 soru bulundu
Sinekleri ve böcekleri olumsuz etkileyen bu durumu azaltmak için sarı tonlarda ışık tercih edebilirsiniz. Mavi ışık, böcek ve sineklerin sabit çizgisini daha çok şaşırtır ancak sarı ışığın etkisi daha azdır. Şurada Paylaş! Sarı ışık aynı zamanda insan sağlığı için de daha iyi bir seçenektir.
Yaşam alanlarınızda akrep bulunuyorsa yaşam alanınızı alacağınız etkili bir akrep ilacı ile ilaçlayabilir ve akrep sorunundan kurtulabilirsiniz. Akrep çeşitleri kadar onlarca yüzlerce etkili akrep ilacı çeşitleri pestisit markaları tarafından üretilen ürünlerdir.
Akrepleri Uzaklaştıran Bitkiler
Tarçın, akrep dahil birçok haşerenin sevmediği bir kokuya sahiptir. Pervazlara, süpürgeliklere ve kapı girişlerine toz tarçın serpin. Saksılarda narenciye bitkisi yetiştirmek, kıyafetlerin arasına lavanta keseleri yerleştirmek de akrepleri evinizden uzak tutar.
Tavuk ve Kedi Gücü ile Akrepleri Yok Edin
Kediler, akreplerin düşmanıdır. Eğer birlikte yaşadığınız kedi dostunuz yoksa bile birkaç gün bir kediyi evinizde ağırlayarak akreplerin sonunun gelmesini sağlayabilirsiniz. Tavuklar da akrep yakalamada gayet iyidir; aklınızda bulunsun.
Akrep eve girmemesi için evinizde nem oranını kontrol altında tutabilirsiniz. Düzenli olarak ev havalandırmalı, çamaşırlar kurutma makinasında kurutulmalıdır. Ütü odası sabit oda olmalı ve ütü esnasında pencere açılmalıdır. Ev düzenli olarak süpürülmeli ve çöp kovaları dolu tutulmamalıdır.
Akrepten korunmanın doğal yollarından biri de dolaştıkları yerlere tarçın serpmektir. Tarçın, birçok haşerede olduğu gibi akrepler üzerinde de kaçırıcı bir etkiye sahiptir.
Akrepler, feromonları algılayarak avlarını bulurlar, sirke kokusu, akreplerin avlarını bulmalarını ve avlarının kokularını algılamalarını da engelleyebilir. Bu nedenle, akrepler sirke kokusunu sevmezler.
Çünkü mavi renk haşerelerin üzerinde etki yapıyor. Sürülen mavi renk haşerelere 'ateş' gibi görünüyor. Ateşten korkan yılan, akrep ve birçok haşere evlere giremiyor. Evlerin beyaza boyanmasının hatta kireç sürülmesinin sebebi ise bir takım dezenfeksiyon işlerini görüyor.
Ülkemizde bulunan akrep türlerinden sarı renkli olanlar genellikle zehirli olup, siyah ve koyu renkli akrepler ise zehirsizdir.
Akreplerin Sevmediği Kokular Tarçın, birçok haşerenin sevmediği bir kokudur. Bu yüzden akrepten korunma yollarından biri de akreplerin dolaştıkları duvar diplerine, süpürgeliklere, pervazlara ve kapı altlarına tarçın serpmektir. Lavanta bitkisi yetiştirerek de akrepleri evinizden uzak tutabilirsiniz.
Androctonus crassicauda (Olivier, 1807) (Kara akrep) : Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da (Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Malatya, Adana, Mersin) yayılım gösterir. Siyah renkli olup tıbbi müdahale gerektirecek kadar çok zehirli ve ölümcül bir türdür.
Akrep Burcu : Yoğun duygular yaşayan akrep burçları genellikle baharatlı ve tütsülü kokulardan etkilenirler. Yay Burcu : Pozitif ve maceraperest bir ruh haline sahip olan yay burçları genellikle şekerli, meyveli kokuları tercih ederler.
En çok merak edilen konular içerisinde çamaşır suyu hamam böceklerini öldürmek için kullanabilir mi sorusu geliyor. Bu soruya evet cevabını vermek mümkün.
Akrep Evde Nereye Yuva Yapar? Akrep evde suya yakın bölgelerde banyo ve mutfakta daha sık görülür. Su kaçağı arızanız varsa onarmalısınız. Akrep evde duşakabin altı, kırık fayans içi, kapı pervaz boşlukları, parke süpürgelik boşlukları vb. saklanıp av bekleyebileceği yerlerde yuva yaparlar.
Doğal olarak kullanılabilecek herhangi bir şey bulunmaz. Akreplerin doğal düşmanları şunlardır. Evcil hayvanlar içinde Tavuk ve kedi akrepleri öldürüp yiyebilirler.
Geceleri yalınayak dolaşan, endemik bir bölgede sabah ayakkabısını silkelemeden giyen, kayaları ve kütükleri kaldıran veya yer yatağında yatan insanlar akrep tarafından sokulabilir. Ancak kasıtlı olarak insanları sokmazlar.
Evde akrep olması ev ortamından kaynaklı olabileceği gibi dış etkenlerden kaynaklı da olabilir. Elektrik veya su tesisatından ötürü oluşan boş alanlar, parke altları, kapı altları, havalandırmalar gibi kullanılmayan birçok alan akreplerin yuva yapması için ideal yerlerdir.
Su ile karıştırılan, toz halde bir insektisit olan Bayer ürünü Solfac WP 10, tüm haşerelerde olduğu gibi akrebi yok etmede de etkili bir ilaçtır. Solüsyonu hazırlayıp akreplerin evinize girdiği ve dolaşmayı en çok sevdikleri yerler olan çatlaklara, pervazlara, duvar diplerine ve boşluklarına püskürtebilirsiniz.
Sinek İlacı Akrebi Öldürür Mü? Piyasa da satılan sinek ilaçları biyosidal ürünler ise akrebi öldürür. Fakat uygulama yöntemi nedeniyle evinizde ve mekanınızda tam koruma sağlamazlar. Eğer ev ve mekanınız da akrep gördüyseniz böcek ilaçlama firması tarafından uzman destek almalısınız.
Akrep yılın her mevsimi görülebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri