İnceltmek gerektiğinde % 10-15 Akrilik Tiner kullanmalıdır. Uygulama için hazırlanan karışım 5-7 saat içine kullanılıp bitirilmelidir.
Akrilik boya su kullanılarak inceltilmektedir. Beyaz renk içine farklı renk ekleyerek ve su ilave ederek istenen renge ulaşılır. Akrilik boya dekorasyon amaçlı veya boya çalışmaları için kullanılmaktadır.
Kuruyan akrilik boya nasıl açılır sorusunun cevabı sentetik tiner ya da selülozik tiner ile açılabildiğidir.
Alkol veya tiner, akrilik boyayı inceltmek amacıyla kullanılan çözücülerin başında gelmektedir. Ancak su bazlı bir akrilik boya olduğunda su ile inceltmek de tercih edilebilir.
Kurumuş akrilik boya lekesini çıkarmak için alkol veya ince tiner kullanabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
İNCELTME / KARIŞIM ORANI :
İnceltmek gerektiğinde % 10-15 Akrilik Tiner kullanmalıdır.
Akrilik boya deri üzerine bulaşmışsa, kişiler tuz ve sirke yardımıyla akrilik boyayı deriden çıkarabilir. İnsan vücudunda bulaşan akrilik boya için, amonyak ve tuz oldukça etkilidir. Kişiler giysilere de özel deterjanlar uygulayarak akrilik boyayı çıkarabilir.
Bazı spreyler, akrilik boya kapatıcılar üzerinde harika bir etkiye sahiptir. Bu spreyler, dökülmeye ve hatta boyanın rengini bozan UV ışınlarına karşı korurlar. Dökülmeyi önlemenin bir başka yolu da şeffaf bir telefon kılıfının içini boyayarak boyayı korumaktır.
Sentetik tinerler, selülozik tinere göre daha az etkilidir. Sentetik tinerlerin selülozik tinerlere göre plastik yüzeyler ile insan bedenine daha az etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle selülozik tinerlerin aksine sentetik tinerler, plastik şişelerde güvenle saklanabilir. Uçucu özelliği daha azdır.
Tanım: Akrilik tiner, tüm akrilik esaslı astar, son kat ile verniklerin inceltilerek, uygulama vizkozitesine göre ayarlanmasında kullanılır. Uygulama sonrasında akrilik esaslı ürünler ile uygulama yapılmış tüm boya ekipmanlarının temizlenmesinde de rahatlıkla kullanılabilir.
Endüstriyel boyalarda sentetik tiner asla kullanılmaz. Bunun yerine selülozik tiner tercih edilir. Sentetik tinerle inceltilmesi durumunda boyanın yapışma özelliği kalmaz. Boyacılarda rahatlıkla bulabileceğimiz selülozik tiner, boyaya 4/1 oranında uygulanır.
Solvent bazlı ürünlerde kullanılan incelticidir. Sentetik esaslı tüm boya, vernik ve astarların uygulamalarında inceltici olarak güvenle kullanılır. Ayrıca sentetik esaslı boya uygulama araç ve gereçlerinin (fırça, rulo, uygulama tabancası, spatül vb.)
Selülozik tiner, selüloz bazlı boya ve verniklerin inceltilmesi için kullanılan bir kimyasaldır. Diğer boya türleri ile bu tinerin kullanımı uygun değildir. Selüloz bazlı tiner, sentetik ürüne nazaran çok daha güçlü bir çözücüdür. Bu nedenle temizlik işlemlerinde daha çok selüloz bazlı tiner kullanımı tercih edilir.
Akrilik boya üzerine vernik uygulaması yapılabilir. Dilediğiniz yüzeyi akrilik boya ile boyadıktan sonra boyanın tamamen kuruması içi 1-2 gün bekleyin. Bekleme süresi dolduktan ve boyanın kuruduğundan emin olduktan sonra dilediğiniz Cadence Vernik ürününü kullanabilirsiniz.
(Ahşap, cam, seramik, porselen, kumaş, plastik, duvar, metal, kağıt, tuval vb.) -Hızlı kuruması sebebiyle çocuklar için de uygun bir boya türüdür. -Sulandırılarak kullandığında sulu boya etkisi verme özelliği vardır. -Sulandırılmadan kullanıldığında yağlı boya etkisi de sağlayabilir.
Su bazlı olan akrilik boya, ıslandığında suda çözülür. Boyanın kalitesi, uygulandığı alan ve ne tür değişkenler kullanıldığına bağlı olarak ne kadar inceltilebileceği belirlenir. Genelde öneriler, akrilik boyanın %50'sinden fazla suyla karıştırtılmaması yönündedir.
Sentetik tiner keskin bir tiner olmadığından dolayı cilde veya yüzeydeki boyaya zarar vermez. Bu durumda dikkat edilmesi gereken kısım bekletilme süresidir, yüzeyde uzun süre beklemesi matlaşmaya yol açabilir. Sentetik tiner, herhangi bir yüzeye bulaşan boyaları silmek için kullanılabilir.
Selülozik boya doğal bileşenlerden oluşur. Sentetik boya ise sentetik bileşenlerden oluşur. Selülozik boya sentetik boyaya göre daha hızlı kurur. Her iki boya çeşidinin de doğrudan güneş ışınlarından korunması gerekmektedir.
Bahse konu ürünün kokusuna maruz kalan kişilerde yaygın olarak görülen sağlık sorunları; baş dönmesi, baş ağrısı, görme ve denge bozukluklarıdır. Ayrıca tiner kokusuna maruz kalınması durumunda astım ve KOAH hastalığına davetiye çıkarıldığı da görülür.
Medıum ile karışan boyanın renk yoğunluğu korunduğu gibi parlaklığıda istenilen oranda sabitlenir.
Cadence akrilik boyaların üzerine uygulandığında boyayı çeşitli darbelere ve lekelenmelere karşı korur. Cadence Akrilik Vernik: Mat, yarı mat ve parlak seçenekleriyle sunulan su bazlı vernik çatlatma teknikleri dışında tüm yüzeylerde uygulanabilir.
Akrilik boya kullanımı durumunda sentetik kıl ile üretilen fırçalar tercih edilebilir. Bu tarz fırça kullanımı daha iyi bir sonuç almak için uygundur. Sentetik fırça kullanmak istemeyenler için ipek uçlu fırça seçimi de uygunluk gösterir.
Boya alttaki katmana tutunamadığında soyulacaktır. Örneğin, parlak, sert, kaygan yüzeylerin boyanması normalde soyulmuş boyayla sonuçlanır. Kaygan yüzeyler, boyanın tutunması için gereken küçük tepelere ve çukurlara sahip değildir. Bir yüzeyin nemli bir ortamda boyanması boyanın da soyulmasına neden olacaktır.
Genel olarak terebentin yağı, tinerden daha büyük bir çözücü kapasitesine sahiptir.
Plastik boyamak için astarlama işlemini bitirdikten sonra su bazlı akrilik boyalar ile yüzeylerinizi kolayca boyayabilirsiniz. Plastik boya renkleri arasından istediğiniz rengi seçerek hemen satın alabilirsiniz. Su bazlı akrilik boya veya Handy lake boyaları tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri