Akvaryumda kullanilacak silikon %100 naturel silikon olmasi gerekir. Uzerinde %100 silikon yazan silikonlar uygundur.
Akvaryum silikonunun kullanıldığı malzemeler akvaryum yapımında sık karşılaşılan maddelerdir. Bu maddeler arasında cam ve akrilik gibi unsurlar yer alır. Akvaryum yapımında en çok tercih edilen ürün camdır.
Bu özellikleri taşıyan her tur silikonla akvaryum yapıştırılabilir ve canlılarınız zarar görmez. Ancak akvaryum imalatı için üretilen akvaryum silikonlarının diğer silikonlardan farkı daha uzun omurlu olmaları, daha kuvvetli bir yapıştırma gücü olması, isi ve soğukluk karsısında yüksek performans sergilemeleridir.
Geçen sene bende normal silikondan 2 adet akvaryum yaptım. bir gün tuzlu su doldurup beklettim. Hiç sorun yaşamadım, balık kaybımda olmadı.
Akvaryum silikonu havanın nemiyle kuruyan bir macun yapıştırıcıdır. Uygulandıktan sonra uygulama alanlarının birbirine yapışması için bantlarla birbirine tutturup bir süre preslenmesini sağlamanız gerekir. Akvaryum silikonu uygulandıktan 24 saat sonra kullanıma hazır bir üründür.
İlgili 29 soru bulundu
Akvaryum Silikonu Özellikleri Nelerdir? %100 silikondur. Hızlı kürleşir. Kürleştikten sonra balıklara ve diğer canlılara zarar vermez.
Zamanla aşınan silikonu yaklaşık 3 ya da 5 yılda bir değiştirmeniz önerilir. Bakımı ve temizliği için doğru malzemeleri kullanmak önemlidir.
Her türlü akvaryum imalatında güvenle kullanılan, balıklar için zararsız, solvent içermeyen, yüksek mukavemete sahip asetoksi silikondur.
İşlem Yapacağınız Yüzeye Silikonu Uygulayın
Silikonu uygularken acele etmemeye dikkat edin. Yavaş çalışın ve uygulayacağınız bölgeden hiç durmadan geçin. Etrafa damlamaması için sona geldiğinizde tetikten elinizi hızlıca çekin. Silikonun düzgün kalması için sıktıktan sonra parmağınız ile üzerinden geçerek düzleyin.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Ürün çeşitleri arasında Dayson akvaryum silikonu modellerini akvaryumların tamir işlerinde rahatlıkla ve güvenle kullanabilirsiniz. Yalıtım ve tamir sektöründe sıklıkla kullanılan silikon Dayson marka kalitesi sayesinde oldukça popülerdir.
Silikon çeşitleri nelerdir? Isıya dayanıklı silikon, standart silikon, ayna silikon ve akvaryum silikonu silikon çeşitlerinden yalnızca bazılarıdır. Silikon oldukça işlevli ve çeşitli bir malzemedir.
Ellerinizi sıcak suda mümkünse deterjanlı suda bir süre bekletin. Ayrıca aseton da silikonu çözebilen bir malzemedir. Sonrasında elinizi kesmeyecek sert bir cisimle silikonu kazıyarak temizleyebilirsiniz.
Kesinlikle kullanılmaz son derece zehirli ve suya karşı dayanıksızdır.Akvaryum silikonu kullanın.
Aktif karbon, filtre seramiği, filtre elyafı, bioball, biyolojik sünger, mutfak süngeri gibi malzemeleri kullanabilirsiniz.
1) sıcak silikon salınım yapmaz ama suda dayanıksızdır. 2) Normal silikon kullanacaksanız akvaryuma koymadanvonce bir hafta bekleyin iyice kurusun. içinize sinmezse 1 haftada suda bekletin sonra akvaryumda kullanın.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Duşakabinin yapıştırılması için öncelikle silikon kullanılıyor. Bu süreçte silikonun belirli bir süre beklemesi ve kuruduktan sonra kullanılması gerekiyor. Bu süreçte duşakabin takıldıktan sonra en az 24 saat boyunca su değmemesi ve hiçbir şekilde silikon kuruyana kadar kullanılmaması gerekiyor.
Elyaf ise başka bir filtreleme malzemesidir ve suyun içindeki daha küçük partikülleri yakalamak için kullanılır. Elyaf, genellikle akvaryumun filtrasyon sisteminin içindeki bir kartuşun veya torbanın içine yerleştirilir. Su akışı, elyafın içinden geçerken süzülür ve ince partikülleri tutar.
Neme, kimyasallara ve dış hava şartlarına dayanıklı bir bir ürün olan silikon mastik, yüksek yapışma kuvvetine sahiptir. Kalıcı esneklik özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Sıcaklık değişikliklerine ve suya karşı dayanıklıdır.
Bu konuda silikonu ne kadar zaman içerisinde kuruması gerektiği ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Silikon Kaç Saatte Kurur? Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Yapı ve Alan Kullanımında Silikon ve Mastik
Bu nedenle geniş alanlarda silikon yerine mastik kullanımı daha doğru olacaktır. Aynı zamanda dolgu işlemlerinde mastik tercih edilmesinin nedeni, daha yüksek performans vermesidir. Pürüzsüz bir görünüm sunar.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Normal şartlarda 1 hafta gibi bir süre beklemesi lazım. Sera Nitrivec ekleyerek yararlı bakteri oluşumunu hızlıca başlatmanızı öneririm. Eğer dış filtreniz iyi ise 5 günden sonra yavaş yavaş canlı eklemeye başlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri