Aldatan kadınlar erkeklere kıyasla daha dikkatli ve temkinli davranırken, davranışlarda görülen değişiklikler, eşlerden uzaklaşma, farklı bir mutluluk, kişisel görünümdeki değişiklikler, daha özenli bir öz bakım ve yeni ilgi alanları, kadınların aldattığını gösteren işaretlerdir.
Bu kadınlar aldatma eylemlerini eşlerinden saklayıp gizlemek için sürekli yalan söylerler. Söylemiş oldukları yalanlarını sık sık en yakın arkadaşlarını da alet ederler. Sevgilileriyle aşklarını dolu dolu yaşarlar. Zamanlarının büyük çoğunluğunu sevgilileri ile geçirmek isterler.
Erkek ve kadınların en çok aldatma eğilimi gösterdikleri yaşlar ise epey şaşırtıcı... Çalışma, hem erkek hem de kadınların aldatma eğiliminin ilerleyen yaşlarda arttığını ortaya koyuyor. Erkeğin aldatma ihtimali 55 yaşında zirveye ulaşırken, kadınlarda bu yaş 45 olarak gösteriliyor.
Eğer aldatan kişinin aldatma sebebi ilişkiden kaynaklanan bir problemse, aldatan kişi bu boşluğu doldurabilecek yeni bir ilişki arayışında oluyor ve aradığı ilişkiyi bulduktan sonra tekrar aldatma girişiminde bulunmuyor.
İlgili 29 soru bulundu
Bu konuda farklı istatistikler bulunuyor. Bazı araştırmalar erkeklerin yüzde 20'sinin, kadınların yüzde 15'inin aldattığını ortaya koyarken bazılarında bu oran kadınlarda yüzde 30-60, erkeklerde yüzde 50-70 dolaylarında.
Dört çeşit aldatma olduğunu belirten ve onları; “1- Pasif aldatma: Kişinin partneri dışında ikinci bir şahısla girmiş olduğu herhangi bir paylaşım veya hoşlantıdır. 2- Aktif aldatma: Genelde ilişki için karar alınması gereken bir durumdur.
Duygusal aldatmanın belirtileri arasında, romantik partnerle olan bağlılığın azalması, başka bir kişi hakkında aşırı düşünmek, daha fazla zaman ve enerji harcamak, partnerle iletişimi azaltmak, sık sık yalan söylemek ve gizlilik korumak yer alabilir.
Duygusal aldatma ise bireylerin partnerleri dışında birine duygusal yakınlıkta bulunması, aşık olmasıdır. Duygusal aldatmada fiziksel temasın varlığı şart değildir. Zihinsel aldatma, bireylerin partnerleri dışında biriyle bir paylaşımda bulunduğunu düşünmesi ve beyninde canlandırmasıdır.
Evlilik dahil herhangi bir ilişkide aldatma sonuçları çok daha yüksek: Erkeklerde %57, kadınlarda %54. Evli kadın ve erkeklerde fiziksel veya duygusal aldatmanın oranı: %41. Chicago Üniversitesi'nin yaptığı araştırmanın sonuçları da benzer nitelikte: Erkeklerde yüzde 25, kadınlarda % 17.
Bilim insanlarına göre “bir kez aldatan kişi, mutlaka yeniden aldatır,” klişesi geçerliliği olan bir söylem değil. Evet, daha önce partnerini aldatan kişilerini yeni bir ihanete yelken açma olasılıkları, aldatamamış kişilere kıyasla 3 kat daha fazla.
"Duygusal boşluk, cinsel ihtiyaçlar, evlilik hayatının rutin olması, cinsel hayata renk getirmek, yeni bir heyecan yaşamak, aldatmanın artık bir alışkanlık haline gelmesi, eşle yaşanan iletişim sorunları gibi nedenler aldatmaya neden olabilir.
Zina meşru boşanma sebeplerindendir. Zina eden bir kadın tevbe etmelidir. İslam devleti olan bir ülkede yaşıyorsa islam fıkhındaki cezasının tatbiki onu günahının istiğfarıdır. Had tatbik edilmesi günahına kefaret olur.
İhanet nediri kelime anlamı olarak açıklarsak romantik ilişkilerde partnerlerden birinin diğerini başkasıyla duygusal, cinsel, fiziksel aldatması anlamında kullanılsa da aslında ihanet nedirin cevabı sadece aldatma demek değildir. Aldatma, ihanet sayılabilecek davranışlardan sadece biridir.
Eşlerden birinin, diğer eşin aldatma fiilini ispatlamak amacıyla hareket ederek eşinin telefonunu dinlemek, kamera kaydına almak veya yüz yüze konuşulanları kaydetmek suretiyle elde ettiği ses, fotoğraf veya video kayıtları boşanma davasında delil olarak kullanılabilir.
Fiziksel sadakatsizlik boyutuna ulaşmayan ancak kendi içinde bir ihanet gibi hissettiren bu eylemlere 'mikro aldatma' deniyor. Ancak mikro aldatma eylemleri fiziksel bir aldatma kadar zarar verebiliyor. Birçokları ise aldatmanın boyutu olmadığı düşüncesinde: Aldatma aldatmadır.
8-Sosyal Medya üzerinden mesajlaşmak zina mıdır? Sosyal medya üzerinden bir başkasıyla yazışmak, cinsellik içeren görüntüler paylaşmak, sexting yapmak eşi aldatmak olarak sayılsa da fiziki olarak cinsel birleşme gerçekleşmediğinden zina olarak kabul edilmeyecektir.
Sanal aldatma, geleneksel aldatma biçimlerinden farklı olarak dijital platformlarda gerçekleşen duygusal veya cinsel ilişkileri ifade eder. İnternetin ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, insanlar artık fiziksel temas olmadan da duygusal bağlar kurabilmekte ve çeşitli etkileşimlerde bulunabilmektedir.
Dr. Armağan Samancı, bu tür ilişkilerin fiziksel aldatmadan ayrıştığını söylüyor: Sanal ortamda yaşanan flörtöz ilişkiler aldatma sınıfına girmez.
Evli kadınların evli olmayan kadınlara göre aldatma oranı daha yüksektir. Bunun temel nedeni evli olan kadınların sürekli aynı kişiyle aynı ev ortamında kalması ve en ufak bir tartışmada yeni bir kişiyle ilişkisini devam ettirebilme ihtimalinin olmasından ileri gelmektedir.
"En çok aldatanlar Alman kadınlar ve İtalyan erkekler"
Eşlerine en çok sadık olan kadınlar yüzde 30 ile İspanyollar. Diğer taraftan kadınların en sadık olduğu ülkelerden İtalya ve İspanya'da, aynı zamanda erkeklerin yüzde 55 ve yüzde 50 ile en çok aldattığı ülkeler oldu.
Özellikle 19-29-39 ve 49 yaşları aldatmada en sabıkalı yaşlar. Araştırmada, insanların özellikle bu yaşlarda “taze heyecan” aramaya ve seçenekleri değerlendirmeye daha açık olduğu belirtildi. 1000 kişiyle anket yöntemiyle yapılan araştırma, aldatmanın en çok 39 yaşında gerçekleştiğini de ortaya koydu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri