e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Sertifikanızı dijital olarak indirmek ve dijital sertifika kullanmak isterseniz, ilgili eğitim kurumunun sitesinden indirebilirsiniz. Eğer eğitim kurumu, e-Devlet ile entegre şekilde çalışıyorsa e-Devlet sistemi üzerinden de dijital sertifikayı indirmeniz mümkün olacaktır.
MEB onaylı sertifika programına kayıt olmak için ilgili kurumun başvuru sürecini takip etmeniz gerekmektedir. Programı başarıyla tamamladıktan sonra sertifika için ilgili kuruma başvurmanız gerekmektedir. Sertifikanızı doğrulamak için ise MEB'in resmi web sitesi üzerindeki sertifika doğrulama sistemi kullanılabilir.
Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar. Bu sertifikalarla elektronik ortamda yapılan işlemler hukuki açıdan kabul edilir.
Doğrulama işlemi, sizden belirli bilgileri girmenizi ve bazı kimlik doğrulama adımlarını takip etmenizi gerektirir. Sertifikayı indirin veya e-posta adresinize gönderin: Başvurunuz onaylandıktan sonra, sertifikanızı e-Devlet üzerinden indirebilir veya e-posta adresinize gönderebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir.
E-Devlet Onaylı Sertifikalar, TÜBİTAK tarafından verilir ve belirli koşullara göre kullanıcıların kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmelerine olanak tanır.
Bilginin fazlası hiçbir zaman zarar olmadığı gibi, birçok faydayı da beraberinde getirir. İnternet ortamında çeşitli eğitim programlarına yönelik alınan sertifikaların zaman-mekân kısıtlaması yoktur. Bireyin istediği her an eğitimlere ulaşım sağlayarak, başarı elde edebilmesi mümkün hale gelir.
E-Devlet'in arama sekmesine BTK Akademi yazarak sertifikalı ücretsiz kursalara ulaşılabiliyor. Ya da btkakademi.gov.tr adresine gidip e-Devlet ile giriş yaparak eğitimlere ulaşılabiliyor. Yukarıdaki eğitimler dışında BTK Akademi üzerinden yüzlerce ücretsiz eğitime erişilebiliyor, üstelik eğitimlerin çoğu sertifikalı.
Artık vatandaşlarımız, bu belge ve sertifikaları e-Devlet kapsından alabilecekler. Bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlayan Bilgi İşlem ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüklerimize teşekkür ediyorum." dedi. Millî Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme kapsamında halk eğitimi merkezlerinde sürekli kurslar düzenliyor.
Bilgisayar İşletmenliği Kursu. Sorgun Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde 162 Saatlik Bilgisayar İşletmenlik kursu açılacaktır. Kurs yaklaşık 2 ay sürecektir. Kurs hafta içi her gün yapılacaktır.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Milli Eğitim Bakanlığından Onaylı ve Ruhlatsatlı bir Bilgisayar kursuna kayıt yaptırılır, Kurs, Bağlı bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, sizinle birlikte oluşturduğu gurubun eğitime başlama bildirimini resmi yazıyla yapar. 160 Saatlik eğitim süreci tamamlanır.
Kurs sonunda herhangi bir belge veriliyor mu? Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir. Sınavlardan geçmek için notun en az kaç olması gerekmektedir? Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
MEB onaylı Yazılım Geliştirici sertifikası, MEB'e bağlı eğitim kurumlarında 320 saat eğitimi tamamlayıp, MEB gözetiminde merkezi sistemle yapılan teorik ve uygulama sınavından başarılı olan kişilere verilir. Sertifika ile birlikte katılımcılara Transkript verilecektir.
Üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı onayı bulunur. Bu onay Bakanlık adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilir. Belge üzerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün mührü ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün imzası bulunur. İmza bulunmayan belgeler MEB onaylı sertifika değeri taşımaz.
MEB Onaylı sertifikalar, sertifikaların MEB tarafından onaylanmasıdır. Üniversite onaylı Sertifikalar ise YÖK'e bağlı üniversiteler tarafından onaylanmasıdır. Alınan sertifikalar ile ilgili alanda eğitimci olunabilir, kazanç sağlanabilir.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Genellikle birkaç hafta içinde sertifika hazırlık süreci tamamlanır ve sertifika E-Devlete düşer. Ancak, bu süre değişkenlik gösterebilir. Başvurunuzun durumunu E-Devlet üzerinden takip edebilir ve sertifikanızın hazır olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Resmi Onay: MEB onaylı sertifikalar, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak onaylanmıştır. Bu onay, sertifikanın geçerliliğini ve güvenilirliğini gösterir. İşverenler ve diğer eğitim kurumları, MEB onaylı sertifikalara daha fazla değer verir ve kabul eder.
Yaygın eğitim sertifika belgesi sorgulama:
Adım #3: Arama çubuğuna 'sertifika sorgulama' yazın ve aratın. Adım #4: Milli Eğitim Bakanlığı / Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama seçeneğine tıklayın. Adım #5: Belgenin sorgulanmasını bekleyin. Adım #6: Çıkan belge ya da belgeleri indirebilir ve yazdırabilirsiniz.
Meb Onaylı Sertifika bakanlık tarafından lisanslı özel yada kamu kuruluşları eliyle eğitimini tamamlayan öğrencilere verilir. Meb Onaylı Sertifika almak için bakanlık tarafından lisanslı bir kurumda eğitiminizi tamamlayıp bakanlığı gözetmenleri kontrolünde sınava katılıp başarılı olmanız gerekmektedir.
Elektronik İmza: e-Devlet sertifikası, dijital imza yetenekleri sağlar. Bu, kullanıcıların elektronik ortamda belge imzalayabilmesini ve diğer dijital işlemleri güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri