AliExpress üzerinden satın aldığınız ürünler için geçerli vergi tutarını, PTT kargo şirketinin kapıda teslimatı sırasında ödeyebilirsiniz.
MADDE 11 – (1) Gönderilerin tahakkuk ettirilen gümrük vergilerioperatör tarafından tahsil edilebilir ve operatör tarafından gümrük idaresi adına tahsil edilen vergiler, eşyanın operatöre teslimini takip eden en geç 7 işgünü içerisinde ödenir.
Gümrük vergilerini ödemek yasal bir zorunluluktur. Zamanında ödenmeyen vergiler için ekstra ceza bedelleri ortaya çıkar. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un hükümleri gereğince vergilerin ödenmemesi durumunda, gecikme zammı da uygulanır. Gümrük vergisi ödenmezse zamlı olarak ödenmesi gerekir.
Gümrük vergisi ödemeleri, yetkilendirilmiş olan T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Ziraat Katılım Bankası A.Ş. ve Vakıf Katılım Bankası A.Ş. gibi bankaların bankacılık kanalları vasıtasıyla da gerçekleştirilebilir.
Yurt dışından 1.500 Avroya kadar olan alışverişte gümrük vergisi, mal ÖTV tabi bir mal ise ÖTV ve gümrük sunum ücreti ödenmektedir. Buna göre çeşitli bedeller için yurt dışından posta yoluyla alışverişteki vergi yükü aşağıdaki gibi olmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Yurt dışından ayda 5 adet ürün sipariş edilebilecek
14 Temmuz tarihinde yürülüğe girecek yeni bir karar ise Aliexpress, Gearbest, Amazon gibi sitelerden alışveriş yapanları daha da üzecek. Bir kişi, yurt dışından ayda en fazla 5 adet ürün siparişi verebilecek.
Mal, sahibi tarafından 30 gün içerisinde geri alınmazsa tasfiye kararı verilir. Bu karar ile birlikte ilgili malın mülkiyeti artık kamuya geçmiş olur. Mallar ihale yoluyla, yeniden ihraç edilmesi amacıyla perakende şekilde satılmalıdır. Bu şartlar Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında düzenlenmiştir.
Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur.
Cevap: Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye'deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır.
Gümrük vergisi, ithalatın gerçekleştiği tarihteki gümrük yükümlülüğündeki tarifeye göre CIF Kıymet (Eşya Bedeli + Navlun (Uluslararası taşıma bedeli) + Sigorta) formülü üzerinden hesaplanmaktadır.
Gönderiler Şahsi eşya ve Ticari eşya olarak ta dikkate alınır ve gümrük işlemleri bu doğrultuda mevzuata uygun olarak işler. Aldığınız ürün gümrüğe takılırsa gelen paketin gümrük işlemlerinin yapılması gerektiğini belirten bir yazı adresinize gönderilir. Bu yazıyı aldıysanız ürününüz gümrüğe takılmış demektir.
Aldığınız ürün PTT kargo ile geliyorsa, kapıda teslimatı sırasında da verginizi ödeyebilirsiniz. AliExpress üzerinden satın aldığınız ürünlerin gümrüğe takılıp takılmadığını PTT kargo takip sayfası üzerinden öğrenebilirsiniz.
Bankaya gitmeden, internetten ödeme yapmadan, dekont göndermeden Gümrük Vergisi ödemenin tek yolu Gümkart'ta! Gümkart, gümrük vergisi ödemelerinizi en hızlı ve güvenli şekilde yapmanızı sağlayan ticari bir karttır. Gümkart, sadece VakıfBank POS'u bulunan gümrüklerde kullanılabilmektedir.
Gümrük vergileri alacağına bağlı olmayan maktu veya nispi para cezalarının 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında Kanun'un 37. Maddesi gereği yükümlüsüne tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içerisinde ödenmesi gerekir.
Son gün ne zaman? KİRA GELİR BEYANNAMESİ NE ZAMAN VERİLİR? Kira geliri elde eden mülk sahipleri tarafından her yıl mart ayında Maliye Bakanlığı'na beyanname veriliyor. Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenir.
Artık 150 Euro'ya kadar yapılan alışverişlerde Avrupa Birliği dışından satın aldıysanız yüzde 30 oranında bir vergi uygulanacak. Avrupa Birliği içerisinden verilen siparişlerde ise yüzde 18 anlaşması devam ediyor.
Çin'den Gelen Ürünlerin Gümrük Vergisi
Yurt dışı ülkelerden getirilen ürünler Türkiye'de vergilendirilmediğinden, bu ürünlerin satış amaçlı Türkiye'ye getirilmek istenmesi ortada bir vergi açığı yaratır. Bu sebeple Çin'den Türkiye'ye getirilen ürünler gümrük vergisi adı verilen bir vergi ile vergilendirilir.
AB ülkelerinden direkt olarak Türkiye'ye gelen ürünlere gümrüklerde %18, diğer ülkelerden gelen ürünler için ise %20 gümrük vergisi uygulanmaktadır. Kitap ya da diğer basılı yayın eşyaları için ise vergi uygulaması bulunmamaktadır.
https://uygulama.gtb.gov.tr/Tara linkinden Gümrük Vergisi ve Tarife (GTİP) Arama işlemini yapabilirsiniz. İthalat işlemleri 474 sayılı “Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanun'da belirtilen gümrük tarife istatistik pozisyonları (G.T.İ.P.) ile karşılarında belirtilen madde isimleri çerçevesinde yürütülmektedir.
Yurt dışından gumruksuz ürün getirtmenin kosullari; 1- ürün fiyati 75 euro ya da 100 dolari aşmayacak. 2- ürünü getiren şahıs olacak sirket değil.
Gümrüğe Takılmış Olan Ürünler Nasıl Satın Alınır? Gümrük malları olarak bilinen tasfiye edilmiş ürünler zaman zaman satışa çıkarılır. İhale yoluyla yapılan satışlara isteyen herkes katılabilir. Bu ihaleler belirlenen zamanlarda internet üzerinden yapılır.
Aliexpress kargo ücretleri normal boyuttaki ürünler için 10 TL ile 20 TL arasında olmaktadır. Fakat büyük ürünler için gümrükte oluşan farklı durumlardan ötürü daha yüksek tutarlarda kargo ücreti ya da vergi ödemesi ortaya çıkması mümkündür.
Hızlı kargo (Speedpost EMS gibi) seçeneklerinde ise DHL gibi firmalar devreye girer ve kargonuz beş gün ile on gün arasında Türkiye'ye ulaşır. Tabii, iş ürünün Türkiye'ye ulaşmasıyla bitmez. Gümrüğe veya incelemeye takılırsa, 5 günde Türkiye'ye ulaşan bir ürünün Türkiye içinde size teslim edilmesi 15-20 günü bulabilir.
Cevap: Transit yolcular hariç olmak üzere, yolcu beraberinde getirilip serbest dolaşıma sokulan gayri ticari nitelikteki, kişisel ve ailevi kullanıma mahsus veya hediye edilmek üzere getirilen eşyaya muafiyet tanınır. Muafiyet, her bir yolcu için toplam gerçek kıymeti 430 Avro'yu geçmeyen eşya için uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri