Halkbank Dialog'dan MTV ödemenizi 0850 222 0 400 Halkbank Dialog'u arayarak; Ana Menü'de. 2 nolu «Bankacılık İşlemleri» ardından. 7 nolu «Bireysel Kredi ve Açık Hesap Kullandırım İşlemleri veya Vergi ve SGK Ödemeleri» seçeneğinden müşteri temsilcinize bağlanarak gerçekleştirebilirsiniz.
PTT işyerlerinden ve tüm vergi dairelerinden de yapılabilecek. MTV ödemesi için mükellefler, İnteraktif Vergi Dairesinin internet sitesinde "Hızlı Ödeme" bölümünden şifre girişi yapmadan "MTV Ödeme" alanına sadece plaka ve TC kimlik numarası bilgilerini girerek borçlarını görüntüleyip ödeyebilecekler.
Ekranda talep edilen bilgileri ilgili yerlere girerek İnternet Bankacılığı sistemine giriş yapın. Soldaki menüden “Ödemeler”>”MTV/Trafik Cezası”>”MTV Ödeme” adımlarını takip edin. “MTV Ödeme” ekranında “Kendi Aracım” veya “Başkası Adına” seçeneklerinden uygun olanı seçin.
Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Online Ödeme Sayfaları
Ayrıca Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri Gelir İdaresi veznelerinden ve anlaşmalı bankaların şubeleri ile ATM'lerinden ödenebilir.
TEB kartlarıyla MTV ödemeleri 3 taksit oluyor. ING Bank Mobil üzerinden MTV ödemeleri 4 taksit, gib.gov.tr üzerinden yapılan ödemeler 2 taksit olacak. QNB Finansbank CardFinans'la MTV ödemeleri 3 taksit olacak. Şekerbank Bonus kart ile ödemelerde MTV 2 taksit oluyor.
İlgili 45 soru bulundu
Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödemelerinize ücretsiz 3 taksit ve lastix.com'da 1.000 TL indirim fırsatı Bireysel kredi kartları 1– 06 Eylül 2023 tarihleri arasında Halkbank İnternet Bankacılığı ya da gib.gov.tr'den yapılacak MTV ödemeleri ücretsiz 3 taksit olarak gerçekleşecektir.
MTV ödenmezse araç sahipleri aylık yüzde 1.4 oranında gecikme faizi ile karşılaşabilir, belirli bir süreyle geciktirildiği takdirde haciz uygulanabilir, araç bağlanabilir. Bir defaya mahsus olmak üzere alınacak olan ek MTV ödemesi için son gün geldi. 2023'te tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar ek MTV alınacak.
Siz de MTV hesaplama aracıyla plakadan MTV sorgulama işlemini gerçekleştirebilir ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemenizi Garanti BBVA ayrıcalığıyla yapabilirsiniz. 2023 MTV ödeme dönemleri Ocak ve Temmuz ayları olarak belirlenmiştir ancak bu dönemlerin dışında da araç vergi ödeme işlemlerinizi Garanti BBVA aracılığıyla ...
Özel bankalar tarafından nakit olarak, hesaptan, çekle, banka kartı, havale ve EFT yoluyla tahsilat yapılamıyor. Bu yüzden MTV özel bankalardan sadece kredi kartı kullanılarak ödenebilecek.
Ek MTV ödemesi, normal MTV'nin %25 ila %60 arasında artırılmış bir versiyonudur. Bu yeni düzenleme ile birlikte araç sahipleri bir defaya mahsus olmak üzere ek MTV ödemek zorundadır. Ek MTV'nin miktarı, aracın motor gücüne, yaşına ve tipine bağlı olarak belirlenir.
Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yer alan "Borç Sorgulama ve Ödeme" bölümüne 02:00 – 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor. Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.
EK MTV ÖDEMELERİ NE ZAMAN? Ek MTV, 2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek. Motorlu taşıtlar vergisinin ek ödemesinin ilk taksiti için son gün 31 Ağustos.
Halkbank Mobil Şube'den Vergi Ödeme
Parola/ŞifreÇiz ile Mobil Şube'ye giriş yaptıktan sonra, Ödemeler/Vergi menüsü altında yer alan Vergi ve Devlet Ödemeleri seçeneği ile vergi ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Halkbank Mobil Bankacılığı kullanmaya başlamak için, İnternet Şubesi'ne üye olmanız yeterlidir.
* 2022'de 1.300 silindir hacminin altında 1-3 yaş aralığındaki bir otomobilin yıllık MTV ödemesi 1.313 TL iken 2023 itibarıyla 2 bin 120 TL'ye çıkarılmıştı. Yani ocak ayında 1060 TL MTV ödemesi yapar bir vatandaş, temmuzda 1060 TL daha ödeyecek. Ek MTV de toplam 2 bin 120 TL olacak şekilde iki taksitte ödenecek.
Motorlu Taşıtlar Vergisi yapılan protokolle artık PTT'den de ödenebilecek.
Fatura ödemek için İnternet Şubesi Ödemeler > Vergi / Devlet / Belediye > Motorlu Taşıtlar Vergisi adımlarını takip ederek, plakanızı ve vergi yılını seçerek, vadesiz hesaplarınız ve kredi kartlarınız ile MTV ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Ek MTV, Tebliğ kapsamında muaf tutulan kişiler dışında bütün araç sahipleri için ödenmesi zorunlu bir vergi. Dolayısıyla ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenmeden bir aracı satmak mümkün değil. Aracın satışı için bu verginin ödenmesi gerekiyor.
Ek MTV ödemesinden deprem bölgesinde yaşayan, evleri orta veya ağır hasarlı ya da yıkılmış olan, yakınlarını depremde kaybetmiş olan vatandaşlar muaf olacak. Tebliğe göre, ek MTV mükellefiyetinde yasanın yayımlandığı 15 Temmuz 2023 tarihi esas alınacak.
Kimler ödemek zorunda? MTV ödemelerini ek düzenleme ile ödemek zorunda olanlar ise motorlu taşıt kullanıcılarının hepsidir. Araçları tecilli ve kayıtlı olan tüm araç sahipleri, temmuz MTV'lerini iki katı olacak şekilde yatırması gerekir.
Özel bankalar tarafından nakit olarak, hesaptan, çekle, banka kartı, havale ve EFT yoluyla tahsilat yapılamıyor. Bu yüzden MTV özel bankalardan sadece kredi kartı kullanılarak ödenebilecek.
Paylaş: 2021 yılı motorlu taşıtlar vergisi ilk taksiti için son ödeme tarihi 31 Ocak 2021. Motorlu taşıtlar vergisini (MTV) e-Devlet Kapısı üzerinden “Araçlarım” hizmetini kullanarak hızlı ve güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz.
Motorlu Taşıtlar Vergisi borcunuzu kredi kartınızı kullanarak ödeyebilirsiniz.
MTV Ödenmezse Banka Hesaplarına Haciz Gelir Mi? Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borcu ödenmezse, vergi dairesi tarafından araç sahibinin banka hesaplarına haciz işlemi uygulanabilir. Vergi dairesi, ödenmeyen MTV borcunun tahsili için araç sahibinin banka hesaplarına haciz işlemi yapabilir.
Ek MTV ödenmeden, muayene işlemleri yapılmayacak. Son dönem çok tartışılan ek motorlu taşıtlar vergisinde (MTV) detaylar belli oldu. Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, araç alım - satımında ek vergi sorumluluğunun kimde olduğu, kanunun yürürlük tarihine göre değişecek.
Ek MTV ödenmezse araç sahipleri aylık yüzde 1.4 oranında gecikme faizi ile karşılaşabilir, belirli bir süreyle geciktirildiği takdirde haciz uygulanabilir, araç bağlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri