Allah, elçilik görevini kime vereceğini çok iyi bilir. Suç işleyenlere Allah katından bir aşağılık ve yapmakta oldukları hilekârlık sebebiyle çetin bir azap erişecektir. Onlara bir âyet geldiğinde (okunduğunda), “Allah'ın elçilerine verilenin benzeri bize de verilmedikçe kesinlikle inanmayız” dediler.
En'âm Sûresi Konusu
Esasen İslâm'ın inanç esaslarının işlendiği bu sûrede özetle şu mevzular yer almaktadır: › Allah'ın birliğinin delilleri; ilim, irade, kudret gibi sıfatları beyân edilerek şirkin geçersizliği ve âhirette sebep olacağı vahim neticeleri haber verilir.
Allah, kimi hidayete eriştirmek isterse, onun göğsünü İslam'a açar; Kimi de saptırmak isterse, onun göğsünü de sanki Gök'te yükseliyormuş gibi sıkıntılı daralmış kılar. İşte böyle, Allah iman etmeyenlere Rezalet verir. Allah, birisini doğru yola sokmak isterse, onun gönlünü İslâm'a açar.
“Her kim de benim zikrimden (Kur'an'dan) yüz çevirirse, mutlaka ona dar bir geçim vardır. Bir de onu kıyamet gününde kör olarak haşrederiz.” Kim de beni anmaktan yüz çevirirse mutlaka sıkıntılı bir hayatı olacaktır ve onu kıyamet günü kör olarak haşrederiz.”
KUR'AN-I KERİM | 127. Sayfa | En'âm Sûresi.
İlgili 27 soru bulundu
Şanssız ve kısmetsiz olanların yollarında engellerin kalkması için Enam Suresi okumaları alimler tarafından tavsiye edilmektedir. 1.Hamd, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve aydınlığı var eden Allah'a mahsustur.Böyle iken inkar edenler başka şeyleri Rablerine denk tutuyorlar.
Sabah uyanıldığı zaman En'âm suresinin ilk 3 ayetini okumak, o gün içinde kişinin Allah tarafından 70.000 melekle korunacağı anlamına gelir. Şeytandan korunmak için de En'âm suresinin ilk 3 ayeti okunabilir.
(İnsanın) Onun önünden ve arkasından (devamlı) izleyenleri (ve takipçi melekleri) vardır. Onu Allah'ın emriyle (sürekli) gözetip korumaktadırlar. Bir millet kendi durumlarını değiştirmedikçe Allah onların durumlarını değiştirip bozmayacaktır.
Her kim Rahman olan Allah'ın zikrinden yüz çevirirse biz ona bir şeytan musallat ederiz. Artık o şeytan onun yakın dostudur. Her kim Rahman (olan Allah) 'ın zikrini görmezden gelirse (Kur'ân'ı inkâr ederse) biz ona bir şeytan musallat ederiz. Artık o şeytan onun yakın dostudur.
Zikirden yüz çevirmek demek; Ona ibadet etmekten kaçınmak, Kur'an'dan emredilene karşı gelmek, tevhid'den (Allah'ın birliğinden) şüphe etmek anlamlarına gelir.
Allah, kimin göğsünü İslam'a açmışsa, artık o, Rabbinden bir nur üzerinedir, (öyle) değil mi? Fakat Allah'ın zikrinden (yana) kalpleri katılaşmış olanların vay haline. İşte onlar, apaçık bir sapıklık içindedirler.
Allah Teâlâ'nın; “Kalbi imanla dolu olduğu halde, zor altında olan kimse müstesna,” (Nahl, 16/106) buyurmakla, sadece dille sarf edilen inkâr söylemlerini, küfür sebebi saymadığını ifade eden İmam Mâtürîdî, imanın yerinin kalp olduğunun burada da ortaya çıktığını dile getirmektedir (Mâtürîdî, 2019: 717).
Ayet Tefsiri. 41: Bizim, emrimizle yeryüzüne gelip onu etrafından nasıl eksiltip durduğumuzu görmüyorlar mı? Allah hükmünü verir; O'nun hükmünü denetleyecek ve tatbikini engelleyecek hiçbir güç yoktur. Allah, hesabı çok çabuk bitirendir.
Ve onlara bir âyet geldiği zaman derler ki, «Allah'ın peygamberlerine verilmiş olanın misli bizlere verilinceye kadar biz imân etmeyiz.» Allah Teâlâ peygamberliği nereye tevcih edeceğini ziyâdesiyle bilendir.
En'âm suresi 122. ayetini okumaya devam edenler, maddi ve manevi hastalıklarına şifa bulabilir. Ramazan ayında En'âm suresi okuyan kişiler, imanını tazeler. Ayrıca bereket elde etmek için de okunması gerekir. En'âm suresini okuyan kişilerin geçmişteki günahlarının affedileceği söylenir.
Adını, 136, 138 ve 139. âyetlerde yer alan “el-En'âm” kelimesinden almıştır. En'âm, koyun, keçi, deve ve sığır cinsi ehli hayvanları ifade eden bir kelimedir. Sûrede başlıca tevhide, adalete, peygamberliğe, ahirete dair meseleler ile küfrün ve batıl inançların reddi ve bazı temel ahlâk kuralları konu edilmektedir.
Rahmân'ı zikretmek, şeytanın bu tasallutuna karşı koyucu zırh niteliğindedir. Âyette, zikirden uzaklığın kişiyi şeytanla dostluğa götürdüğü ifâde edilmektedir: “Kim, Rahmân'ın zikrini görmezlikten gelirse biz onun başına bir şeytan sararız. Artık o, onun ayrılmaz dostudur.” (ez-Zuhruf 43/36).
İhlasla “Er-Rahman” zikrini çeken kişinin; kalbi yumuşar, düşmanlarından emin kılınır ve maddi nimetlere erişir. 2. Allah tarafından sevilmeye mazhar olunur. 3. Cuma günü okunan “Ya Rahman Celle Celalühü” zikri, istenen dileğe kavuşmayı sağlar.
Dünya hayatında geçimliklerini aralarında paylaştıran, birbirlerine iş gördürebilmeleri için kimini kimine derecelerle üstün kılan Biz'iz. Rabbinin rahmeti onların biriktirdiklerinden daha hayırlıdır.
Allah'tan başka çağırdıkları ise, onlara hiç bir şeyle cevab veremezler. (Onların durumu) yalnızca, ağzına gelsin diye, iki avucunu suya uzatan(ın boşuna beklemesi) gibidir. Oysa ona gelmez. İnkâr edenlerin duası, sapıklık içinde olmaktan başkası değildir.
Ayeti Kerimenin Fazileti Nedir ? (67) Hastalıklara şifa, negatif enerjilere kalkan olur, piskolojik,stres,depresyon,panik ataklara karşı koruma sağlar. İmanı güçlendirir.
Onunla insanları doğru yola erdirmek, onlara hakkı hak bâtılı bâtıl olarak göstermek, kalpleri Allah'ın zikriyle tatmin ve tenvir etmektir.
Araf Suresi, Allah'a iman etmenin hassasiyetlerini anlatırken şirkin ve inanamayan müşriklerin büyük bir yanlışın içinde olduğunu aktarır. Araf Suresi faziletleri: - Akşamnamazından sonra okumanın ilmi arttırdığı rivayet edilmektedir. - Araf Suresi çok fazla okuyan kişinin işleri rast gider ve sıkıntıdan kurtulur.
En'am Suresi, Kur'an'ın altıncı suresidir ve 165 ayetten oluşur. Sure ismini 136. 138. ve 139. âyetlerinde geçen koyun, keçi, deve, sığır ve manda cinsi evcil hayvanları ifade eden En'âm kelimesinden alır. Allah'ın birliği ve puta tapmayı reddeden ayetlerinden dolayı Hüccet suresi ismiyle de anılır.
Bazı rivayetlere göre, Enfal Suresi okumanın; hapisten kurtulma, iftiradan temizlenme, haksızlıklara karşı kazanma ve küslerin barışması gibi faziletleri bulunmaktadır. Bu surenin özellikle Ramazan ayının ilk günü okunması tavsiye edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri