Ya Şafi Allahu Tealnın isimlerindendir. Anlamı şifa veren şifaya muhtaçlara çare olan demektir. Birçok hastalıkta okunması gereken ve şifa bulmaya vesile olan bir ismi şeriftir.
Bismillahi arkıyke min kulli şeyin yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkıyke. Hz. Peygamber, bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi.
Esmaül Hüsna (Allahın 99 ismi) gerek okuyan gerekse ezberleyen kulların cehennem ateşinde yanmaktan korunacağı müjdesi verilmiştir. Aynı zamanda her türlü isteğin gerçekleşmesi için okunması tavsiye edilen Allah'ın isimleri, rahmet ve mağfiret dileyen kulların da imdadına yetişmektedir.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
İlgili 20 soru bulundu
"Ey Allah'ım, ey insanların Rabbi, hastaya şifa ver, şifa veren sensin, şifadan başka şifa yoktur, senin şifan şifa verici bir şifadır, hastayı iyileştir ve onu bütün hastalıklardan kurtar."
Arapça okunuşu: Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame. Arapça okunuşu: Bismillahi ergıke min kulli şey'in yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi ergıke.
12665 (1) Ashabdan biri olan Ebu Vehb b. el-Cüşemi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Peygamberlerin isimlerini kullanın, Allah'ın en sevdiği isimler; Abdullah ve Abdurrahmanıdır.
El-Kaviyy: Kudreti en üstün. El-Metîn: Çok güçlü.
Allâh'ım! Senden başka ilâh yoktur, Seni her çeşit kusurdan tenzîh ederim. Ben nefsime zulüm edenlerdenim." Bununla duâ edip de icâbet görmeyen yoktur. *"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."
Allah, hiçbir kuluna kaldırabileceğinden daha büyük sorumluluk yüklemez. O kuluna musallat olan musibetleri def eder, hastaları iyileştirir ve kötülükleri yok eder. Eş Şafi esması, hastalıkları iyi eden, şifa veren ve kullarına şefaat eden anlamına gelir.
Ya Şafi duasının anlamı ise şu şekildedir: Bu hastalığı gider ey Rabbim! Şifa ver, çünkü şifa verici olan sensin. Senin vereceğinin şifa dışında başka bir şifa yoktur.
Henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eden bir mü'min yedi defa: Türkçe Okunuşu: Es-elullahil-azime rabbel arşil aziim en yeşfiyeke.
Fetih suresinin adı olan bu esma kısaca Allah'tan ümidi kesmemeyi kullarına öğütlemektedir. El Fettah Kur'an'ı Kerim'de geçen en önemli esmalardan bir tanesidir. Çarenin Allah'ta olduğu, ona sığınmayı ve ondan ümit etmeyi kesmemeyi ifade eder.
Câbir (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Her hastalığın bir devası vardır. Hastalığın ilacına rastlanırsa, Allah Teâlâ'nın izniyle hastalıktan şifa bulur."
Şafi, Allah'ın şifa ve deva veren, hastalıkları iyileştiren, manevi sıkıntıları gideren ve ferahlık veren olduğunu ifade eder. Allah'ın bu vasfı Kur'an'da yeşfi fiiliyle ifade edilmiştir. Ya Şafi, eş-Şafi Allah (c.c.) 'ın 99 isimlerinden birisidir.
[Besmele ile] (Bismillâhillezi lâ yedurru ma'asmihi şey'ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi'ul alim) duasını üç defa okuyun) buyurdu.
“Ya Latifu Ya Kerim” esması, “Bismillahi Latif” olarak her gün 9 defa okunduğu takdirde, rızık bollaşır ve bereketli kazançlar elde edilir. “Ya Ğaniyyu Ya Muğni” esması namazın ardından 1000 kere okunursa, fakirlik o eve uğramaz. “Ya Atufu Ya Vehhab” esmaları da zengin olmak için okunabilir..
El-Kaviyy esması Allah'ın zati sıfatları arasında bulunmaktadır. Bu bağlamda El-Kaviyy, O'nun her şeye gücü yeten olduğunu ifade etmektedir. Bu bağlamda Allah, sınırsız bir kudretin sahibidir ve bunu istediği yönde kullanabilmektedir.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Çünkü bu hadislerin bir kısmında “Allah” ismi, bir kısmında ise “Rahmân, Rahîm” (esirgeyen, bağışlayan), “Hay Kayyûm” (diri ve her şeyi ayakta tutan), “Zü'l-celâli ve'l-ikrâm” (ululuk ve ikram sahibi) isimleri Allah'ın en büyük ismi olarak belirtilmektedir.
Değerli kardeşimiz, "Muhammed" ismi çocuklara verilebilir. İsmin çocuğa ağır gelmesi diye bir durum yoktur. Ayrıca çocuğa "Muhammed!.." diye seslenildiğinde, salavat getirmek de şart değildir.
(Estağfirullah el azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etûbu ileyh) Ardından 7 defa her birinin başında Euzü besmele çekilerek Fatiha okunabilir. (Şifa niyetine) 422 kere gözler kapalı huşulu bir şekilde YA ŞAFİİ tesbihi çekilinir.
Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
Dua etmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kan basıncını dengelediği, kalp atışını düzenlediği, stres yönetimini kolaylaştırıp, depresyonu engellediği yönünde de gözlemler var. Dua etmek yalnız hastalıkları önlemiyor. İyileşmeyi de kolaylaştırıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri