Bir işte gerekli çabayı gösterip Allah'a dayanan insana Allah'ın yardımı gecikmez. Ancak işten hak ettiği çabayı esirgeyen, işine hile yapan, Allah'a dayanmayan, umduğu başarılı neticeye ulaşamaz. Çünkü Allah ona yardım etmez.
Allah Teâlâ Hz. Muhammed'e ve diğer peygamberlere yardım ettiği gibi kimi kuluna da yardım eder, fakat bu yardımı, bazı şartlara bağlar. Zira Allah Teâlâ yardımını, hak edene yapar, hak etmeyene yapmaz. “Sünnetullah” ın gereği de budur.
“Allah'ın va'dettiği yardım ne zaman gerçekleşecek?" demeye başlamışlardı. Bilesiniz ki, Allah'ın yardımını, va'dettiği zaferi gerçekleştirmesi yakındır. Yoksa siz, sizden önce geçenlerin başlarına gelenin benzeri sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?
Kul yardım isteyecek, Allah da kuluna yardım edecektir. Allah'ın yardımı iki türlüdür: Birincisi zarûrî olan, ikincisi zarûrî olmayandır.
İslam inancına göre Allah'la kul arasındaki ilişki sürekli ve canlıdır. Allah kullarını daima gözetler ve gerektiğinde müdahale eder.
İlgili 21 soru bulundu
Allah dua eden kullarına uc sekilde cevap verir. Evet der. istedigini verir, hayır der daha iyisini verir, bekle der en. iyisini verir...
Allah Kendini Beğenenleri Ve Kibirlileri Sevmez
Kibir¸ kendini beğenmek ve şımarıklık¸ insanlar arasında da kötü ahlaklar arasında görülen mezmum davranışlardır.
Allah'tan bir şeyi nasıl istemeliyiz? Dua, her şeye muhtaç, ihtiyaçları sınırsız olanların hiçbir şeye muhtaç olmayana iç dökmesi, halini lisanıyla ve davranışlarıyla arz etmesidir. Dua birine bir şey ısmarlamak olarak görülmemelidir.
Doğru yolu göstermek Allah'a aittir ve O, lutuf ve keremiyle kullarına doğru yolu mutlaka gösterir.
Allah her an bize uyarılar gönderir fakat biz anlamayız. Bazense daha belirgin işaretler gönderir. Bunların birçoğu doğru yola gir diye veya yanlışa çok meylediyorsun diye olabilir.
Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- buyurdular ki: “Üç kişi vardır ki bunlara yardım etmek Allahü Teâlâ'nın üzerine aldığı bir haktır. 1- Allah yolunda cihad eden kimse. Allah yolunda gayrete soyunmak isteyen, cihada gitmek isteyen kimseye Cenab-ı Hak yardım eder. 2- İffetli kalmak isteyerek evlenen kimse.
Bakara Suresi, 214. ayet: Yoksa sizden önce gelip-geçenlerin hali başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Onlara öyle bir yoksulluk, öyle dayanılmaz bir zorluk çattı ve öylesine sarsıldılar ki, sonunda elçi, beraberindeki mü'minlerle; "Allah'ın yardımı ne zaman?" diyordu.
850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.
- Allah sevdiği kullarına verdiği sıkıntının amacı, onları saptıracak olan nefsani arzu ve isteklerden uzak tutmaktır. Allah hiç bir zaman kulunun kaldıramayacağı bir yükü yüklemez. “Allah hiç kimseye gücünün üstünde bir yükümlülük vermez.” (Bakara: 2/286) mealindeki ayette bu gerçeğin altı çizilmiştir.
Allah kötülükten, haksızlıktan sakınanları sever. Allah güzel davranışta bulunanları ve güzel davranışlara öncülük edenleri sever. Allah zorluklara sabredenleri sever. Çünkü Allah, kendisine dayanıp güvenenleri sever.
Nasıl ulaşılır Allah'a? Cevabı çok açık ve nettir: Allah'a ulaşmak O'nun rızasını kazanmaktır. O'nun bizden razı olması demektir. Allah'a tabi olmak, Allah'a koşmak, Allah'a firar etmek.
Her Müslümanın ölmeden önceki son sözü: ' Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü' olur inşallah.
Allah sünnetine, düzeninin yasalarına uygun olarak, iradesinin tecellisine tâbi, akıllı ve sorumlu kimseleri doğru yola iletir. Böyle kimselere karşılık gözetmeden yaptığınız hayırlar kendi iyiliğiniz içindir.
Bir şeyi çok istiyorsun, Allah'ım bu iş olsun diye temenni ediyorsun, dua ediyorsun, yüce Allah'a yöneliyorsun bu dinen sakıncalı değildir. Yani kişinin bir şeyi çok arzu etmesi onun imanına onun ameline onun Müslümanlığına zarar vermez.
Hasbünallahu veni'mel vekil. İyyake na'büdü ve iy'yake nestain. Velhamdü lillahi rabbil alemin.
Bizlere her konuda en güzel örnek olan Efendimiz, duadaki edep ve inceliklerle ilgili dikkat edilmesi gereken hususları da açıklamıştır: Dua ederken Allah Teâlâ'ya hamd ü senâ, Efendimiz'e de salat ü selam ile başlamak gerekir.
Başka bir şekilde ifade edilirse bu anlayışa göre Tanrı, Mutlak'tır; yaratılanlar ise görece ve görelidir. Dolayısıyla, görece ve göreli hiçbir varlık Mutlak'la kıyaslanamaz, oranlanamaz. Dolayısıyla, Mutlak, hiçbir şeyle, hiçbir tarzda, hiçbir yolda ilinti ve kıyas kabul etmez.
Nefs Allah'ın düşmanıdır. Allahü teâlâ kendisine bir düşman yaratmış, onu da insanların içine koymuştur.
Hadis: Allah'ın en sevdiği dört söz vardır. Bunlar: Subhanallah, Elhamdulillah, Lâ ilâhe illâllah Vallahû Ekber'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri