"Almak kolay ödemek zordur " Atasözünün Anlamı: Bir şeyi elde etmek kolaydır, ama sonradan bu eylemin sorumluluğunu taşımak zordur. Hızlıca alınan kararların sonuçlarını taşımak zor olabilir.
Cevap: söz vermek kolaydır ancak o sözü yerine getirmek zordur.
Dilimizde yaygın olarak kullanılan ve günlük hayatta da sık sık karşımıza çıkabilen adamın iyisi iş başında belli olur atasözü kişinin bir işte ne kadar becerikli olduğunu anlatır. Yani kişi iyi ve çalışkan ise işi de o kadar iyidir, kişinin kabiliyeti işinden anlaşılır.
Atasözü Yoksul kişi eline geçen şeyin iyisine kötüsüne bakmaz.
Cevap: nasıl bir tek taş ile duvar örülmezse insan da tek başına önemli bir işi başaramaz, başkalarıyla ilişki kurmak, işbirliği yapmak zorundadır.
İlgili 41 soru bulundu
1) çalışmayanın sürekli olarak çalışana borcu vardır; 2) çalışmayarak bir şeyden yararlanan kişi, bu kolaylığı, çalışıp o şeyi meydana getirene borçludur.
Yatanın Yürüyene Borcu Var Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: 1) çalışmayanın sürekli olarak çalışana borcu vardır 2) çalışmayarak bir şeyden yararlanan kişi, bu kolaylığı, çalışıp o şeyi meydana getirene borçludur.
"Al malın iyisini, çekme kaygısını " Atasözünün Anlamı: Kaliteli şeyler alındığında, sonradan pişmanlık yaşanmaz.
Herhangi bir külfete katlanmadan elde edilen nimetin değeri de fazla olmaz.
Cevap: 1) az güçlü olup çalışan, çok güçlü olup çalışmayandan daha başarılı olur 2) soylu, güçlü olmadıkları hâlde geçimlerini sağlamak için çalışanlar soylu, güçlü olup da tembel tembel oturanlara yeğlenirler.
Canı kaymak isteyen mandayı yanında taşır atasözünün anlamı varlıklı ve güzel bir yaşam sürmeyi dileyen kişi kendisine bu yaşamı sağlayacak olan imkanları çok yakınında tutmalı ve bu amaç uğruna sıkıntılar çekmeyi göze almalı şeklindedir.
Atasözü İş yaratılmadan geçirilen her saat, bir daha ele geçmemek üzere yitirilen bir hazinedir. Para kazanmanın, daha değerli varlıklar elde etmenin en önemli öğesi zamandır. Bundan dolayı küçük bir zaman parçası bile boş geçirilmemeli, gereği gibi değerlendirilmelidir.
Zamanı iyi kullanma noktasında vakit nakittir sözcüğü her kesim tarafından kabul edilen önemli bir atasözüdür.
Atasözü İnsan ne denli çok çalışıp para kazanırsa kazansın, tutumlu harcamasını bilmezse bir şey arttıramaz. Para, kazanmakla değil, tutumla artar.
Sözü söyle alana, kulağında kalana Atasözünün Anlamı: Bir şey söylenirken dinleyen kişinin bu sözleri alıp anlaması ve unutmaması gerektiğini ifade eder.
“Gelirine, maddi durumuna göre hareket et. Harcamalarını gelirine göre ayarla” anlamında kullanılıyormuş. “Ayağını yorganına göre uzat.” atasözüyle “Kendi yağıyla kavrulmak” deyimi bu anlamı ifade ederler.
"bir kimsenin nasıl bir kişi olduğu yaptığı işlerden anlaşılır" anlamında kullanılan bir söz.
[1] Hayatta hiç ummadığımız olaylar, en şaşırtıcı biçimde karşımıza çıkabilir .
"Ateş düştüğü yeri yakar " Atasözünün Anlamı: Bir olay ya da felaket, en çok onun yaşandığı yeri ve oradaki insanları etkiler.
"Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bazen doğruları dile getirmenin popüler olmadığını ve bu yüzden doğruyu söyleyen kişilerin dışlanabileceğini ifade eder. Toplumda bazen gerçeği açıkça ifade etmek, hoş karşılanmaz.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
"Ak köpeğe koyun diye sarılma " Atasözünün Anlamı: İnsanların dış görünüşlerine aldanılmaması gerektiğini, asıl önemli olanın iç güzellik ve kişilik olduğunu belirten bir atasözüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri