Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.
- Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek bütün yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Almanya Vatandaşları için Türkiye Vize Şartları
Umuma Mahsus Pasaport hamili Almanya vatandaşları 90 gün süreyle vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport hamili Almanya vatandaşları için de 90 gün vize muafiyeti bulunmaktadır.
Alman süresiz oturum izninize ek olarak, bu oturum iznini almak için başvuruda bulunabilirsiniz. Süresiz oturum izniyle, 90 güne kadar başka bir AB ülkesinde kalabilirsiniz, ancak orada yaşamanıza veya çalışmanıza izin verilmez.
Vize muafiyeti süreci biyometrik pasaport hamili tüm vatandaşlarımızın Schengen bölgesine (26 ülke) üç aylık vizesiz giriş imkânını kapsamaktadır. Yabancıların vizesiz girişlerinde 90 günlük kalış hakkı genel bir kural olup, ülkemizce de aynı kural uygulanmaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Alman Federal Anayasa Mahkemesi, 8.12.2007 tarihli kararında, eğer bir Alman vatandaşı başka bir vatandaşlığı 2000 yılından önce kendi isteğine bağlı olarak seçerse ve isteği 2000 yılından sonra kabul edilirse Alman vatandaşlığını kaybedeceğine karar vermiştir.
6. Emekli veya çalışan olmanız fark etmeksizin taşıtınızı Türkiye'de iki yıl (730 gün) kullanabilirsiniz. 7. Türkiye'de oturma izni bulunan yabancı uyrukluların taşıtlarına verilecek süre 730 günü aşmamak üzere ikamet tezkeresinde belirtilen süre kadar olabilir.
Yasaya göre, evlilikten bağımsız oturum hakkı elde edebilmek için en az üç yıldır evli olmanız gerekmektedir. Aynı süre sınırı yasal partnerlikler için de geçerlidir. Ancak, yalnızca Almanya'da evli bir çift veya yasal partner olarak geçirdiğiniz yıllar hesaplanır.
Almanya'da Ev Almak İçin Oturum Şart mı? Hayır. Almanya'da ev almak, mülk edinmek ve gayrimenkul yatırımı yapmak için oturum izninizin olması şart değil.
180 günde 90 gün: Yeni uygulamaya göre Türkiye'de tekrar giriş yapabilme süresi, yabancının Türkiye'den son çıkış tarihinden geriye doğru 180 gün içinde 90 gün ile sınırlıdır.
Alman vatandaşlığından Türk vatandaşlığına geçmek isteyen bireyler için şart koşulmuş birçok şart vardır. Bunların ilki bireyin Türk kanunlarına göre ayırt etme gücüne sahip olmasıdır. Bir diğer şart ise vatandaşlık başvurusu yapmadan önce Türkiye'de kesintisiz beş yıl oturmuş olmaktır.
Türk vatandaşı iken izin almak suretiyle Türk vatandaşlığından çıkarak mavi kart hakkı elde edenler, Türkiye'de vize ya da vize muafiyetinin sağladığı süreden daha fazla Türkiye'de yaşamak istediklerinde ikamet izni almadan kalabilmektedirler.
Cevap: Süresinin tamamını kullanan kişi çıkış tarihinden itibaren 185 gün yurtdışında bulunmadan aynı veya farklı bir taşıtı Türkiye'ye getiremez. Yeniden taşıt getirilebilmesi için 185 gün yurtdışında bulunulması gerekir.
“Vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” başlığını taşıyan 61 sayfalık yasa tasarısında vatandaşlığa başvurmak için Almanya'da 8 yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indiriliyor. Hatta, “ülkeye oldukça iyi uyum sağlamış” kişilere 3 yıl sonra başvuru imkanı tanınıyor.
6 ay - 1 yıl arası ihlal : 3 ay süreli giriş yasağı 1 yıl - 2 yıl arası ihlal : 1 yıl süreli giriş yasağı 2 yıl - 3 yıl arası ihlal : 2 yıl süreli giriş yasağı 3 yıldan fazla ihlal : 5 yıl süreli giriş yasağı
Bir Alman vatandaşı ile evlenen kişiler vatandaşlığa başvurabilmeleri için en az 2 yıl evli kalmış olmaları ve Almanya'da en az 3 yıl yasal şekilde yaşamış olmaları gerekiyor. Almanya'da doğan ve ebeveynlerinden biri Alman diğeri Türk olanlar doğuştan çifte vatandaş oluyor.
Göçmen anne veya baba 8 yıldan beri Almanya'da oturuyorsa ve en az son iki yıl süresiz oturma iznine sahipse, bunların, 2000'den sonra Almanya'da doğan çocukları Alman vatandaşıdır. Bu kişiler artık hem ebeveynlerinin hem de Alman vatandaşlığını taşımaya hak kazandıklarından çifte vatandaş statüsündedirler.
Aile üyeleriniz Almanca konuşuyor olmalı: Aile birleşimi yoluyla Almanya'ya gelmek isteyen eşlerin, A1 düzeyinde Almanca konuştuklarını kanıtlamaları gerekir. Bunu yapmak için bir dil okulundan sertifika almalısınız.
Alman vatandaşı olarak Türkiye'de emekli olmak mümkündür. Her ne kadar son dönemde çıkan kanun ile artık gurbetçilerin emekli olma durumu maddi olarak zorlaşsa dahi, yine de Alman vatandaşı olarak Türkiye'de emekli olunabilir. Bunun için mavi kart sahibi olunması gerekir.
Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin yurtdışı borçlanma yapmadan, yani Türkiye'deki geçmiş çalışmaları üzerinden EYT kapsamında emekli olmaları durumunda, yurtdışında çalışmaya devam ederek SGK tarafından Türkiye'den emekli maaşı almaları mümkündür.
Cevap 7: Almanya'da çalışmış olanların primlerinin SGK'ya transferi mümkün değildir. Ancak, Türkiye'de sigortalı olarak geçen hizmetlerinizle birlikte değerlendirilmek suretiyle emekliliğe hak kazanabilirsiniz.
Almanya vatandaşı olan kişi Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde serbest dolaşım hakkına, Almanya'daki seçme ve seçilme hakkına, Almanya vatandaşlarına tanınan memurluk gibi ayrıcalıkları sahip olabilir. Yabancı uyruklu göçmenlerin Alman vatandaşlığına geçişleri, birden fazla yasada düzenlenmiştir.
Öncelikle Almanya'da ev almak size doğrudan bir oturma izni hakkı kazandırmaz. Bunun bir diğer anlamı ise Almanya'da ev alınması için oturma izni ya da vatandaşlık kısıtlamasının bulunmamasıdır.
Ebeveynlerden birinin 5 yıl Almanya'da yasal olarak ikamet etmesi durumunda ülkede doğan yabancı çocuklar Alman pasaportu alabilecek. Ayrıca çocuklar ebeveynlerinin vatandaşlığını da koruyarak çifte vatandaş olabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri