Sık sık işçi göçü alan Almanya'da, yukarıda yazılı sektörlerde nitelikli işgücü arandığı bilinirken 18 - 45 yaş arası kişilerin başvuru yapabileceği ifade edildi ve Almanya'da çalışmak isteyen vatandaşlar ise ülke genelinde faaliyet gösteren firmaların online internet sitesi üzerinden açık iş ilanları sorgulanabilir ve ...
Bunun yanı sıra başvuru yapacak kişi, mesleki deneyimine göre artı puan kazanabilecek. 10 puan üzerinden 6 puan ve üzeri alanlar avantajlı grupta yer alacak. Yaş sınırı yok: Almanya işçi alımında yaş sınırı bulunmuyor.
Almanya'da 15 yaşın altındaki çocuklar yasal olarak çalıştırılmamaktadır.
ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Almanya büyükelçiliği, Almanya konsolosluğu veya Vize Başvuru Merkezi'dir. Almanya iş başvurusu devlete bağlı olmadığı için e-devlet veya bir bakanlık üzerinden yapamıyorsunuz. İŞKUR Almanya işçi başvuru formunu doldurarak başvurabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Almanya'da çalışma izni almak için mesleki yeterliliğe sahip olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Ulusal vize başvurusunda yeterliliğinizi göstermek için yüksek okul mezuniyetinizi ve en az 2 yıl süren bir nitelikli meslek eğitimini bitirdiğinizi ispatlamanız şart.
Gündem Haberleri. Türkiye dışında çalışma imkanları araştıranların gözü kulağı Almanya'dan gelecek haberde. Almanya'da İçişleri Bakanlığı hazırladığı yeni yasa tasarısının detaylarını paylaşmıştı. İşçi açığını kapatmak için 2 milyon kişiye kolaylık sağlanacak, dil şartı kaldırılacak.
Meslek lisesi mezunları, önlisans, meslek yüksek okulları mezunları bu kapsamda şartları yerine getirmek şartıyla çalışma amacıyla Almanya'ya gidebilirler. Yeni yasayla herhangi bir alanda mesleki bir diploması olmayan kişilerin Almanya'ya çalışma amacıyla gitmesi mümkün değil.
Almanya Çalışma İzni Vizesine ülkeye girmeden önce sahip olmanız gerekmedir. Almanya Çalışma Vizesi başvuruları bu konu hakkında tek yetkili olan Almanya Konsolosluklarına veya Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır.
Almanya'da çalışma izni alınabilmesi için, Türkiye vatandaşları tarafından ulusal vize başvurusunun yapılması gerekecektir. Almanya'da çalışma izni alınması için, “Almanya Çalışma Vizesi”nin alınması gerekecektir.
Almanya, işçi aramaya devam ediyor. Tıp, mühendislik, bilgisayar programcılığı, finans sektörü çalışan aramaya devam ederken yıllık ortalama brüt gelir 50 bin euroyu (yaklaşık 1 milyon TL) buluyor. Birçok restoran yılda 30 bin euro maaş vaadiyle Türkiye'den garson getirmeye çalışıyor.
Almanya'da asgari ücret 2023 yılında saatlik 12 Euro olarak belirlendi. Haftanın 5 günü, günde 8 saat çalışan bir kişi, bu şartlar altında ayda 1920 Euro (yaklaşık 38 bin 400 TL) kazanıyor.
Bilhassa uzun yıllar sigortalı olanlar için yaşlılık maaşı
Örneğin sigortalı istihdam, serbest meslek, bakım, işsizlik, hatalık veya çocuk yetiştirme süresi dolayısıyla minimum 45 yıl zorunlu prim ödemeniz varsa, herhangi bir kesinti yapılmaksızın 63 yaşında emekli olabilirsiniz.
2) SERTİFİKA, İKİ YILLIK DENEYİM: Almanya'ya gelmek isteyen nitelikli işçi, bunu Türkiye'den aldığı sertifika (mezuniyet belgesi, ustalık- kalfalık belgesi, mesleki oda kaydı vs.) ile kanıtlayabilecek.
Almanya'da kolay kabul gören meslekler arasında mühendisler, doktorlar, iletişim teknoloji uzmanları, biyo teknoloji uzmanları, eczacılık, hemşireler ve hasta bakıcılar yer alıyor. Bu meslek gruplarından birine sahip olanlar ve Almanya'da çalışmak isteyenler, üç farklı yol haritasından birini tercih edebilirler.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
Puanlama ile işçi statüsü alacak olan vatandaşlar için Almanca dil bilme zorunluluğu kalktı. Yasa kapsamında, 67 yaş üstü olanlar için dil bilme şartı aranmayacak. Vatandaşlık içinse ikamet etme süresi 8 yıldan 5 yıla düşürülecek.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır. Yabancı dilinizi kanıtlayan belgeler mevcutsa vize başvurusu sırasında bunları ibraz edebilirsiniz.
Almanya'da çalışmak istiyor, ancak henüz burada yaşamıyorsanız, buna uygun bir oturum iznine ihtiyacınız vardır. "Nitelikli istihdam için oturum izni" (Aufenthaltserlaubnis zur Ausübung einer qualifizierten Beschäftigung) olarak bilinen bu oturum izni, İkamet Yasası'nın §18a veya §18b 1. paragrafta düzenlenmiştir.
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor.
Ausbildung başvurusu için yaş sınırı varmı? Programa başvuru yapabilmeniz için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Başvuru yapabilecek adayların üst yaş sınırı başvuran adayın profiline ve başvuru yapacağı alana göre değişmekte olup Gpath olarak 30 yaşını geçmemiş adaylara yardımcı olabilmekteyiz.
Bununla birlikte, programa katılan öğrenciler, eğitim alırken 1100-1200 euro aylık ücret alırlar. Bazı ausbildung programları 1 sene sürebiliyor ve 1 sene süren programlarda aylık ücret 1800-2000 euro arasında değişiyor.
Türkiye'den işçi götürerek yabancı bir ülkede çalıştırmak isteyen firmaların işçi teminine veya yurtdışında işçi olarak çalışmak isteyenlerin yurtdışına gönderilmesine aracılık etme konusunda, İŞKUR ve İŞKUR tarafından akredite edilmiş Özel İstihdam Büroları yetkilidir.
Almanya'ya gelmek isteyen nitelikli işçi, bunu Türkiye'den aldığı sertifika (mezuniyet belgesi, ustalık- kalfalık belgesi, mesleki oda kaydı vs.) ile kanıtlayabilecek. En az iki yıllık iş tecrübesi aranacak.
Evet, Almanya ya Almanca bilginiz olmadan gidebilirsiniz ve Yüksek öğrenime başlamadan önce Almanca dil kursu alabilirsiniz. Bu durumda, Almanya vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için Dil Kursu Kaydıyla birlikte Yüksek Öğrenim Şartlı Kabul Belgesi de ibraz etmeniz gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri