En az 5 yıldır bir oturum iznine sahip olmalısınız. Kendinizin (ve ailenizin) geçimini bağımsız olarak sağlayabilmelisiniz, yani Jobcenter'dan veya Sosyal Yardım Dairesinden herhangi bir para almıyor olmanız gerekir. B1 seviyesinde Almanca konuşabilmeli ve gerekli sertifikaları sunabilmelisiniz.
Siyasi veya insani sebeplerden ötürü Almanya'ya geldiyseniz ve size bir oturum izni verildiyse, 3 veya 5 yıl sonra, belirli ön koşulları yerine getirdiğiniz takdirde süresiz oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Süresiz oturum izni, yerleşim izni olarak da bilinir.
Türkiye'de Oturma İzni Almak Ne Kadar Sürer? Türkiye'de oturma izni alma işlemi için yapılan başvurular, en geç 90 gün içerisinde sonuçlandırılır. Başvurunun olumlu değerlendirilmesi halinde en geç 90 sonra oturma izni almak mümkündür.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Almanya çalışma vizesi kaç günde çıkar? Almanya çalışma vizesinin çıkması 3 ayı bulabilmektedir. ¹ Bu süre, evrakların seyahat amacına uygun olarak eksiksiz tamamlanmasına bağlıdır. İstisnai durumlarda daha uzun sürebilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir). varsa sadece 2 tanesi eklenmesi yeterlidir.
Almanya'ya turist vizesiyle gelenler için de yasa tasarısında sürpriz bir kolaylık sağlandı. Şurada Paylaş! Turist vizesi ile ülkeye gelenler, bir iş bulmaları durumunda kendi ülkelerine gitmelerine gerek kalmadan çalışma izni alabilecek.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler. Bu süreden daha fazla süreyle kalmak isteyen yabancıların yurt dışındaki temsilciliklerimizden amacına uygun uzun süreli vize almaları gerekmektedir.
Almanya'da 4 çeşit oturum izni vardır.
15 Günlük Çıkış-Giriş Hakkı İkamet İzni Müracaat Belgesi ilk başvuru sahibi yabancının e-İkamet sistemi üzerinden başvurması ve verilen randevu tarih ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresi Müdürlüğüne giderek başvurusunu tamamlaması halinde düzenlenmektedir.
İkamet iznine sahip olmak yasal çalışabilmek için yeterli midir? Hayır. Türkiye'nin taraf olduğu ikili ya da çok taraflı sözleşmelerde aksi öngörülmedikçe, yabancıların Türkiye'de bağımlı veya bağımsız çalışmaya başlamadan önce çalışma izni almaları zorunludur.
Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
“Vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” başlığını taşıyan 61 sayfalık yasa tasarısında vatandaşlığa başvurmak için Almanya'da 8 yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indiriliyor. Hatta, “ülkeye oldukça iyi uyum sağlamış” kişilere 3 yıl sonra başvuru imkanı tanınıyor.
Almanya'dan ev satın alabilmek için Alman vatandaşı olmanız ya da oturum izninizin bulunması gerekmiyor. Yalnız, Almanya'dan ev aldığınız anda vatandaşlık veya oturum hakkına sahip olamıyorsunuz.
Almanya'da çalışma izni almak için mesleki yeterliliğe sahip olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Ulusal vize başvurusunda yeterliliğinizi göstermek için yüksek okul mezuniyetinizi ve en az 2 yıl süren bir nitelikli meslek eğitimini bitirdiğinizi ispatlamanız şart.
Ülkede Kalış Süresi
Oturma izni özünde oldukça uzun bir süre için verilen bir vizedir. Yalnızca yatırım yoluyla değil, mülteciler gibi bazı kriterleri dolduran herkese verilebilen bu belge aynı bir vize işlevi görür, ancak 1-2 hafta değil kimi zaman 5, kimi zaman 10 yıl gibi uzun süreler için verilir.
Puanlama ile işçi statüsü alacak olan vatandaşlar için Almanca dil bilme zorunluluğu kalktı. Yasa kapsamında, 67 yaş üstü olanlar için dil bilme şartı aranmayacak. Vatandaşlık içinse ikamet etme süresi 8 yıldan 5 yıla düşürülecek.
Genel olarak 1 yıldan 5 yıla kadar hizmet süresi olan çalışanlar için 14 gün, 5 yıldan fazla hizmet süresi olanlar için ise 20 gün yıllık izin hakkı bulunur. Almanya: Almanya'da yıllık izin süresi 4 hafta olarak belirlenmiştir. Çalışanlar, yıl içinde en az 20 iş günü süreyle izin kullanabilirler.
Almanya'da kolay kabul gören meslekler arasında mühendisler, doktorlar, iletişim teknoloji uzmanları, biyo teknoloji uzmanları, eczacılık, hemşireler ve hasta bakıcılar yer alıyor. Bu meslek gruplarından birine sahip olanlar ve Almanya'da çalışmak isteyenler, üç farklı yol haritasından birini tercih edebilirler.
Hizmet, Hususi (Yeşil) ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Almanya'ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Almanya'nın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına en kolay vize veren ülkelerden biri olduğu biliniyor. Bunun için öncelikle vize başvurusu yapılması gerekiyor.
Yeşil ve gri pasaport ile vizesiz giriş
Vizesiz girişler: 6 aylık dilim içinde 90 günü geçmeyen ziyaretler için T.C. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri (yeşil, gri ve siyah pasaportlar), mesleki faaliyette bulunmama koşuluyla vizesiz seyahat edebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri