Blue Card alabilmek için şartlar; Lisans mezunu olmak ve diplomanızın denkliğinin olması Alanında profesyonel olmak , En az 3-5 yıllık iş deneyimi, Kalifiye olmak, Almanya'da bir firmadan iş teklifi almanız ya da kontrat imzalamış olmanız, Almanya'da ki işinizden yıllık en az 50.000 Euro brüt maaş almak.
Kim AB Mavi Kartı alabilir? AB Mavi Kartı, ABD Yeşil Kartına benzer. Almanya'da kalifiye uzman olarak çalışmak isteyen kişilere özel bir oturum iznidir. Almanya'da bulunuyorsanız veya Almanya dışında (başka bir AB ülkesinde veya "üçüncü bir ülkede") kalıyorsanız AB Mavi Kart başvurusunda bulunabilirsiniz.
Mavi Kart uygulaması
Şu ana kadar geçerli olan uygulama kapsamında, bir kişinin Almanya'ya göç edebilmesi için sahip olduğu niteliklere bir Alman veya AB vatandaşının sahip olmadığının kanıtlanması gerekiyordu. Ayrıca artık göçte Almanca dil belgesi zorunluluğu da aranmıyor.
Almanya mavi kart başvuruları tamamlandıktan sonra belirli bir süre sonra başvurular sonuçlanır. Genellikle bu süre 30 ila 90 gün içinde değişiklik gösterir.
İlgili 17 soru bulundu
TVK'de mavi kartlı yabancılar statüsünden yararlanacak kişiler tahdidi olarak sayılmıştır. Bu maddeye göre mavi kartlı yabancılar statüsünden yararlanacak kişiler “Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve üçüncü dereceye kadar olan altsoyları”dır.
Peki hangi meslek grupları mavi kart alabilmektedir? Bu meslek grupları ise şunlar: Bilim adamları, matematikçiler, mühendisler, doktorlar (dişçiler hariç) ve bilgi teknolojileri ve iletişim alanındaki akademik personelleri.
Teklif edilen yaş sınırı 45. Ama bunun üzerinde de ihtiyaç varsa, alınabilecek. Almanya'da 12 ay Mavi Kart'la çalışan kişiler, yapılan açıklamaya göre daha sonra oturma izni alabilecekler.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
Anne ya da babasına bağlı olarak Türk vatandaşlığını kaybeden çocuklardan mavi kart sahibi olanlar, ergin olmalarını takip eden 3 yıl içinde seçme hakkını kullanarak Türk vatandaşlığı alabilir. Bu süre zarfında seçme hakkını kullanmayanlar ise sonradan Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunmalıdır.
Genel Bilgi. Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır. (Altunizade, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Antalya, Bodrum Adana'daki iDATA ofislerine yapılan başvurular için 2 iş günü eklenmelidir).
Kısaca özetleyecek olursak, öncelikle Türkiye'de en az 2 yıllık bir eğitim sonucunda alınmış mesleki eğitim diplomasına sahip olmalısınız ve almış olduğunuz bu eğitimi Federal Almanya devletinde tanıtarak ''mesleki denklik'' almanız gerekmektedir.
Mavi Kartlılar Kütüğünde kayıtlı kişilerin, seçme ve seçilme, muafen araç veya ev eşyası ithal etme hakları ile askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü yoktur. Bu kişilerin sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı olup bu hakların kullanımında ilgili kanunlardaki hükümlere tabidirler.
Mavi Kart başvurusu, Almanya'da oturum izni başvurularının yapıldığı Nüfus Müdürlüğü'ne veya Göçmenlik Dairesi'ne şahsen başvurarak yapılır. Başvuru formu doldurularak gerekli belgeler ile birlikte başvuruda bulunulmalıdır.
En az üç yıl süren ve istihdam için gerekli yeterlilikleri sağlayan kısa dönemli yüksekokul/ meslek yüksekokulunu başarıyla tamamladığını gösteren belge. ⬜ Mesleki Uygunluk Hizmet Merkezi'nden ulaşabilirsiniz.
6-Türkiye'ye gelen her yabancılar ikamet tezkeresi almak zorunda mıdır? Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir.
Almanya İş Arama Vizesi Sıkça Sorulan Sorular
Alman konsolosluğu her ne kadar resmi olarak bir yaş sınırı koymasada 35 yaş ve üzeri yapılan başvurularda vize onay oranı düşmektedir.
Yasalarla düzenlenmiş demek Almanya'da meslekte çalışabilmek için mesleki deneyiminize denklik almanızın gerekmesidir. Bu yasal koşuldur.
Almanya'ya göçte yaş sınırı yok!
Gelmeden önce konsolosluğa başvuru yapmanız gerekiyor ve geçici Ulusal Vize almalısınız. Bu genelde 3 aylık veriliyor. Almanya'ya geldikten sonra bu süre içinde Yabancılar Daire'sine giderek Mavi Kartı'nızı almanız gerekiyor.
Otel ve uçak bileti satın almadan vize başvurusu yapacaksanız vize başvurusu için bankada en az 35-40 bin TL para bulundurmanız genel anlamda yeterli olabilmektedir.
Taksi açılış ücreti 19.17 TL'den 24.55 TL'ye yükseldi. -Minibüs ücretleri mesafeye göre 15.50 TL ile 20 TL arasında değişecek. -Aylık Mavi Kart tam: 1.388,86 TL'ye yükseldi.
Mavi Kart müracaatı için kişilerin bizzat kendilerinin müracaat etmesi gerekmektedir. Müracaat yurt içinde ilçe nüfus müdürlükleri, yurt dışında ise Türkiye dış temsilciliklerine iki adet fotoğraf ve uyruğunu taşıdıkları yabancı ülkenin kimliği ve pasaportu ile yapılır.
Yeni kartı çıkardığımız da en az 10 gün içerisinde gelecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri