Almanya, önceki yardımlarıyla birlikte toplamda 240 milyon Euro bağışta bulunurken Hollanda, İsveç ve Fransa gibi önde gelen ülkeler de ortalama 50 milyon Euro civarında yardım açıkladı.
Alman hükümeti, 21 Şubat'a kadar Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenenlere yönelik 108 milyon avro değerinde afet yardımı ve insani yardım gönderdi. Bu rakamın 41 milyon avroluk bölümü Türkiye'ye yollandı, yaklaşık 8 milyon avroluk kısmı ise sadece ayni yardımlara ayrıldı.
Avrupa Birliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar görenlere yardım için 400 milyon euro kaynak ayırdığını duyurdu. Birlik üyesi ülkelerin temsilcilerinden oluşan AB Konseyi, AB Komisyonu'nun Türkiye, İtalya ve Romanya'ya toplam 454,8 milyon euroluk afet yardımı yapma planını kabul etti.
AFAD, "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" kabul edilen 11 ilde afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için 10 bin TL hane başı destek ödenmesine devam edildiğini duyurdu.
Kalyon Holding 950 milyon TL, Doğuş Grubu 500 milyon TL, Limak Holding bugüne kadar sağladığı 400 milyon liralık yardıma ek olarak 100 milyon TL bağış yapıldığını açıkladı.
İlgili 31 soru bulundu
Duras, Mustafa Hoca'yı tekrar aradığını ve yanlışlık olduğunu, bağışlamak istediği rakamın 50 bin TL olduğunu söyledi. Ama yanlış anlaşılmalar bununla bitmemişti. Acun Ilıcalı yanlışlık olduğunu Hamit Duras'în 50 milyar değil 50 milyon TL bağışladığını söyledi.
Anadolu Ajansı (AA) haberine göre, kampanyaya en yüksek bağışı 30 milyar lirayla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaparken, Ziraat Bankası 20 milyar lira, VakıfBank 12 milyar lira, Halkbank 7 milyar lira bağış sözü verdi.
Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon euroluk yardımı onayladı. Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda yapılan oylamada yardım paketi, 593 "evet", 11 "hayır" oyu ve 22 çekimser oyla kabul edildi.
ABD, Almanya, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Bangladeş, Belarus, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çekya, Çin, El Salvador, Ermenistan, Estonya, Filistin, Finlandiya, Fransa, Güney Amerika, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, ...
Katar'da depremzedeler için başlatılan "Yardım ve Destek" kampanyası kapsamında bir gecede 168 milyon riyal (46 milyon dolar) toplandı. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de 50 milyon riyal (14 milyon dolar) bağış yaptı.
Koman, Türkiye Tek Yürek kampanyasıyla toplanan 115 milyar lira ile 100 metrekarelik 170 bin daire yapılabileceğini söyledi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ilde yarattığı maddi tahribatın etkileri giderilmeye çalışılırken, geçtiğimiz gün Türkiye Tek Yürek kampanyasında 115 milyar lirayı aşan bağış toplanmıştı.
Fransa, Almanya ve İngiltere'de deprem tehlikesi yok
EFEHR'nin haritasına göre Fransa, İngiltere ve Almanya'da neredeyse deprem tehlikesi yok. Yine Hollanda ve İskandinav ülkelerinde de PGA değer oldukça düşük. Hayvanlar depremleri önceden sezebilir mi?
Dünyada en çok deprem olan ülkeler arasında, Japonya, Türkiye, Hindistan, İran, Çin, Meksika, Peru, Endonezya, ABD (Kaliforniya, Alaska ve Washington eyaletleri), Rusya ve Şili bulunur. Bu ülkeler, tüm dünya ülkeleri içinde en yüksek sıklıkta deprem olaylarının meydana geldiği ülkelerdir.
Suudi Arabistan'da, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için düzenlenen kampanyada yardımlar 100 milyon riyali (yaklaşık 26 milyon dolar) geçti.
Almanya'da 2025'ten itibaren aileler ilk çocuk için ayda 636, diğer her çocuk için ise 530 euro sosyal yardım alacak.
Deprem: "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına yapılan yardımlar
Merkez Bankası (30 milyar), Ziraat Bankası (20 milyar), Vakıfbank (12 milyar) ve Halkbank (7 milyar) toplam 69 milyar lira yardım açıkladı.
BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, 7 Şubat'ta yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle Türkiye'ye 50 milyon dolar (yaklaşık 941 milyon Türk lirası) nakdi yardım yapılacağını duyurdu. Al Nahyan'ın annesi Şeyha Fatıma binti Mubarek de depremzedeler için 13 milyon 600 bin dolar (yaklaşık 256 milyon Türk lirası) yardımda bulundu.
6 Şubat Depremleri Sonrasında Türkiye'ye Yardımlar
Kurtarılmayı bekleyen kişilerin aranması çalışmalarına katılmak üzere arama-kurtarma ekibi gönderen ilk ülkeler olarak Azerbaycan, İsrail, Meksika, ABD ve Yunanistan sayılabilir. İsmi sayılan bu ülkeler esasen buz dağının yalnızca görünen kısmı olmuştur.
Türkiye 1991 yılında Bağımsızlıklarını kazanan yeni devletleri ilk tanıyan ülkelerin başında olmuştur. 1992 yılında Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Moldova, Ukrayna, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Belarus'la, Gürcistan'la diplomatik ilişkilerimizi tesis ettik.
Toplanan paralar genel bağış olarak toplandı. Deprem adına açıldı ama bu paraların depreme harcanacağına ilişkin hüküm yok. İster siz yardım alın, ister gidin vergi toplayın, isterseniz borç alın, isterseniz depreme bağış toplayın. Bunların hepsini havuza atılır.
Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşları / T.C. Dışişleri Bakanlığı Yurtdışında yaşayan 6,5 milyonu aşkın vatandaşımızın yaklaşık 5,5 milyonu Batı Avrupa ülkelerine yerleşmiş bulunmaktadır.
Rabia'nın açıklamasına göre, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi'ne "Sudan'a 100 milyon dolar değerinde çeşitli insani yardım sağlanması" yönünde talimat verdi.
En yüksek bağışı yapan kurum olmuştu
Depreme yönelik TV'lerde dün yapılan ortak yardım yayınında 115 milyar lira üzerinde bağış toplandı. TCMB ise bu bağış kampanyasına 30 milyar TL ile en yüksek bağışı yapan kurum olmuş oldu. TCMB daha önce 1999 depreminde ve pandemi döneminde de bağış yapmıştı.
Almanya, önceki yardımlarıyla birlikte toplamda 240 milyon Euro bağışta bulunurken Hollanda, İsveç ve Fransa gibi önde gelen ülkeler de ortalama 50 milyon Euro civarında yardım açıkladı.
Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak toplamda 100 milyon değerinde olan 1000 konteyner bağışladıklarını açıkladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri