Bu durumda, başvuru yapılan ülke uluslararası koruma talebini değerlendirmekle yükümlüdür. – Hususi pasaportlara (bordo hariç; yeşil, siyah, gri ve kırmızı) Dublin uygulaması yapılmaz iltica ettiği ülkenin vizesini almış gibi sayılır ve iltica ettiği ülkede ilticası devam eder.
Turist vizesi ve yeşil pasaport ile Almanya`ya gelenler artık çalışabilecekler. - YouTube.
Hayır çalışamazsınız. O turist vizesi görevi görmektedir. Çalışma izni için ayrıca başvurmanız gerekir.
Yeşil pasaport sahipleri, birçok ülkeye vizesiz seyahat edebilirler. Ancak, vizesiz seyahat hakkı olsa bile bazı ülkeler yeşil pasaport sahiplerinden seyahat sağlık sigortası talep edebilir.
İltica veya mülteci statüsü verilen ve Amerika Birleşik Devletleri dışına seyahat etmesi gereken bir şey de I-131 formunu alır. Bu durumda, başvuru sahibi, avans şartlı tahliye belgesi da bilinen bir mülteci seyahat belgesi için başvuruda bulunmalıdır.
İlgili 20 soru bulundu
İltica eden Türk vatandaşları, eğer talepleri kabul edilirse sığınacakları ülkede kalabilirler. Ancak, talepleri reddedilirse geri dönmek zorunda kalabilirler. Bu durumda Türkiye'ye geri dönüşleri mümkün olabilir. Ancak, iltica eden kişilerin geri dönüşleri hukuki süreçlere bağlı olup, herhangi bir garantisi yoktur.
İltica başvurunuz reddedilirse, veya ikincil koruma statüsü tanınmasına rağmen siz mülteci statüsü hakkınızın olduğunu düşünüyorsanız, İtiraz Mercii nezdinde (2. derece) bu karara itiraz etme hakkına sahipsiniz.
Yeşil ve gri pasaport ile vizesiz giriş
Vizesiz girişler: 6 aylık dilim içinde 90 günü geçmeyen ziyaretler için T.C. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri (yeşil, gri ve siyah pasaportlar), mesleki faaliyette bulunmama koşuluyla vizesiz seyahat edebilirler.
Hizmet, Hususi (Yeşil) ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Almanya'ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Yeşil pasaport sahipleri 90 günü aşmayacak seyahatleri için vize almadan ülkeyi ziyaret edebilir.
Ülkeler 90 gün sınırını aşanlara yeniden giriş yasağı getirebiliyorlar ve genellikle de getirirler. Bu yasağın süresi birkaç ay kadar kısa veya birkaç yıl kadar uzun olabiliyor.
Yeşil pasaport hangi ülkelerde geçerli? Yeşil pasaportunuz varsa toplamda 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla turistik amaçlı seyahatlerinizi tamamlayabilirsiniz. Eğitim ve iş amaçlı seyahatler veya oturum başvuruları içinse yeşil pasaportunuz olsa dahi vize almanız gerekiyor.
Kamuda çalışan veya kamudan emekli olanların alabileceği yeşil pasaport sayesinde dünyanın her kıtasında yüzlerce ülkeye vizesiz olarak seyahat edebilirler. Yeşil pasaport sahiplerinin çocukları da 25 yaşına kadar öğrencilikleri devam ettiği sürece yeşil pasaport kullanma hakkında sahiptir.
Almanya Federal Cumhuriyeti'ne Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
25 yaşını doldurduğun an ya da sigortalı işe girdiğin an yeşil pasaport iptal olur. Normalde 18 yaşına kadar zaten eğitimine devam eden öğrenciler için 25'e kadar uzuyor.
Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) Pasaport Hamili Türk Vatandaşları da Schengen bölgesine vizesiz geçiş hakkına sahip olan diğer vatandaşlar gibi Avrupa Ülkeleri'ne yapacakları seyahatlerinde muafiyet sınırlaması ile karşı karşıya kalabilirler.
Suudi Arabistan umre vize işlemlerine Umuma Mahsus (Bordo), Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri tabidir. Umre ziyaretine gitmek için Suudi Arabistan umre vize prosedürlerini yerine getirmeniz gerekir.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Yeşil pasaport bu koşullara sahip emekli çalışanlara, eski bürokratlara, bir takım gerekliliklere sahip olan, ihracat sağlayan iş insanlarına, il ve ilçelerde çalışmakta olan veya 1. dereceden emekli olan belediye başkanlarına, milli sporcuları gibi kişilere ve gerekli şartları sahip olan aile üyelerine veriliyor.
Yeşil pasaport 6 ay kalış kuralı kısaca yeşil pasaport sahiplerinin Avrupa ülkelerinde son 180 günde (6 Ay) maksimum 90 gün kalabiliyor olmasıdır.
İltica başvurusunun süresi değişkenlik göstermektedir ancak genel olarak 6 ay ile 1 yıl arasında bir zaman aldığı söylenebilir.
Buna göre mültecilik başvurusu sonuçlanmadan gönüllü geri dönüşe karar veren kişilere 12 ay boyunca aylık 1200 Euro ve eğer 12 yaş altı çocukları varsa her biri için de 600 Euro verilecek. Mültecilik başvurusu tamamlanmış ve reddedilmiş kişilere ise aylık 800 Euro ve 12 yaş altı çocuklarına da 400 Euro verilecek.
Avrupa Birliği Adalet Divanı (ECJ) sorumlu Başsavcısı Jean Richard de la Tour'a göre, sığınma başvurusu reddedilen bir kişinin, bu arada dinini değiştirmesi ve bu nedenle de geldiği ülkede kovuşturulma tehlikesi ortaya çıkması halinde mülteci olarak tanınma hakkı bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri