Vize Bölümündeki işlem süresi – Lütfen en az 15 günü hesaba katınız (bazı durumlarda 45 güne kadar sürebilir). Resmi tatillere (ör. Bayram, Noel) denk gelen zamanlarda işlem süreleri daha uzun olabilir. Vize Bölümü, seyahatin başlamasına 15 günden daha az bir süre kala yapılan başvuruları kabul etmeme hakkına sahiptir.
Genelde 90 günlük, bazı durumlarda ise 1 yıllık bir süre için verilir. Almanya'ya giriş yapılmasının ardından oturum izni (yasal ikamet statüsü) alınması gerekmektedir.
Genel Bilgi. Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır. (Altunizade, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Antalya, Bodrum Adana'daki iDATA ofislerine yapılan başvurular için 2 iş günü eklenmelidir).
Ulusal vize başvurusunun işlem süresi genellikle 8-10 haftadır, fakat bazı münferit durumlarda daha uzun sürebilir. Bunun nedeni ise, çoğunlukla Almanya'daki yetkili yabancılar dairesinin onayının gerekmesidir. Bunun için dosyanız Almanya'ya gönderilir. Vize bölümü ancak bu onay geldikten sonra vizenizi düzenleyebilir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Talep edilen vize türüne bağlı olarak vize başvurusu sonuç süreleri farklı olmaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
BANKA HESAP DÖKÜMÜ :
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır.hesap sonunda en az 10-15 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Tapu,araç ruhsatı,kira kontratı (gelir amaçlı) ,fotokopileri.
İData Almanya Vize Başvurusu İçin Randevu 3 Ay Sonraya Veriliyor.
4) Vizeler, konsolosluklarca, istisnai durumlarda ise sınır kapılarının bağlı olduğu valiliklerce verilir. Konsolosluklara yapılan başvurular doksan gün içinde sonuçlandırılır. 5) Yabancı ülke diplomatlarına, Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliklerince resen vize verilebilir.
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden 6 ay önce gerçekleştirebilirsiniz.
Randevu tarihiniz Elçilik/Başkonsoloslukların belirlemiş olduğu kotalara bağlı olarak ilerleyen günlerde belirlenecek ve sizinle mail olarak paylaşılacaktır. Randevu tarihiniz yer aldığı mail sizinle randevunuza 10-15 gün kala paylaşılacaktır.
Vize Başvurumu seyahat başlangıç tarihinden ne kadar önce yapmalıyım? Seyahat başlangıç tarihinden en az 15 gün öncesinden başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Seyahatinize daha yakın tarihlerde yapılan başvurular için pasaport teslim süresi için garanti verilmemektedir.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
2024 yılı İdata Schengen vize hizmet ücretleri aşağıdaki gibidir: İdata Almanya Schengen vize hizmet ücreti: 1.085 TL. Vip Almanya vize hizmet ücreti ise: 12 yaş üstü için 2.480 TL'dir. 0-12 yaş arası çocuklar için Almanya Vip vize hizmet ücreti ise: 1.255 TL'dir.
Schengen vizeleri için en kolay yol olarak iDATA bürolarında başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru formları iDATA veya dış temsilcilikler tarafından ücretsiz olarak verilir veya internetten indirilebilir.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
Seyahat etmek istediğiniz ülke konsolosluğu tarafından bir mektup ile bildirilmektedir. Vizenizin reddedilmesinin sebeplerini listelemektedirler ve tarafınıza göndermektedirler. Bu sayede neden vizenizin reddedildiğini maddeler halinde öğrenebiliyorsunuz.
Cevap: AB ülkeleri ve Türkiye güzergâhındaki ülkelerde 9.999 avro üzeri ya da buna eşdeğer dövizi beyan etmeden taşımak yasaktır. Unutmayalım ki çek ve senet gibi ödeme araçları da nakit olarak kabul edilmektedir.
Almanya Akraba Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar? Davet eden kişinin adınıza belediye onaylı davetiye göndermesinden ve başvurunuzun yapılmasından itibaren 1 hafta ile 3 haftayı bulabilen sonuçlanma süresi vardır.
Almanya'dan gelen davetiye ile vize başvurusunu İdata'ya yapacak vatandaşlarımız İdata web sayfasından öncelikle vize randevusu almaları gerekir. Davetiyeli Almanya vizesi başvuruları için İdata'dan randevu alınması zorunludur. Randevular ücretlidir. Davetiyeli Almanya vizesi için Schengen vize randevusu alınmalıdır.
Vize, genellikle vize başvurusu tamamlandıktan sonra 3-15 iş günü içerisinde çıkar ancak ekstra yoğunluğun olduğu tarihlerde ve ülkenin tercih edilme durumuna bağlı olarak vize başvurusunun sonuçlanma süresi uzayabilir.
6. Başvurumun sonucu ile ilgili bilgiyi nereden alabilirim? Başvuru sonucunuzu sadece pasaportunuzu teslim aldıktan sonra öğrenebilirsiniz. iDATA başvuru sonuçlarına ait bilgiye sahip değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri