1. Berlin, ülkedeki en büyük Türk nüfusuna sahiptir. Berlin'de son yıllarda Türk nüfusunda bir gelişme yaşanmış olup, Aralık 2019 itibarıyla şehirde 150.000 Türk yaşadığı tahmin edilmektedir.
Demografi. Türkler Almanya'da hemen hemen her önemli şehirde yoğun bir şekilde yaşamakla birlikte, sanayi merkezlerinde sayıları daha yoğundur. Frankfurt, Berlin, Köln, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart ve Münih Türk azınlığın yaşadığı Almanya şehirlerinin başlıcalarıdır.
Kreuzberg, Berlin'in bir semtidir ve Türkler arasında "Küçük İstanbul" diye de adlandırılır. Kreuzberg Merkezi'ndeki Zentrum Kreuzberg tabelasının Türkçe olarak "Kreuzberg Merkezi" yazılması ve bölgedeki Türk esnaftan anlaşılacağı gibi "Klein Istanbul" (Küçük İstanbul)'dur.
Hamburg 62'inci, Stuttgart 69'uncu, Düsseldorf 74'üncü, Leipzig 91'inci ve Nürnberg 96'ıncı olarak Almanya'nın en ucuz şehirleri oldu.
Almanya. Almanya Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı resmî veriye göre 2020 yılı itibarıyla Almanya'da 3 milyon ilâ 3.5 milyon civarı Türk vatandaşı yaşamaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Almanya'daki Türkler, Kuzey Ren-Vestfalya, Baden-Württemberg ve Bavyera'da bulunan en yüksek oranlarla birkaç eyalette yoğunlaşmıştır. Örneğin, Kuzey Ren-Vestfalya'da, eyalet nüfusunun yaklaşık %6,2'sini oluşturan yaklaşık 1,1 milyon Türk kökenli insan bulunmaktadır.
Ancak Almanya'daki Türkler denildiğinde öğrenim görmek için yurt dışına çıkmış olan gençler değil, çalışmak üzere gitmiş olan işçi kökenli Türkler anlaşılmaktadır ve Almanya'da bu kişiler misafir işçi (Gastarbeiter) olarak adlandırılmışlardır.
Almanya'nın en yaşanılası kentlerinin başında Münih, Düsseldorf ve Frankfurt am Main geliyor. Bu üç kent Mercer Quality of Living Survey 2019 sıralamasında dünya çapındaki 230 kent arasında üçüncü altıncı ve yedinci sırayı aldı.
En çok personelin, işçi ve çalışanın arandığı Frankfurt'u Stuttgart, ardından da Münih takip ediyor. Münih'in ardından ise Ingolstadt ve Bonn kentleri geliyor. En az boş pozisyonun bulunduğu kentler ise sırasıyla Chemnitz, Moers, Hamm, Cottbus ve Bochum oldu.
Baden-Württemberg, Almanya'nın diğer bölgelerine kıyasla nispeten az doğal kaynağı olmasına rağmen, eyalet tarihsel olarak genelde az işsizlik oranıyla Avrupa'nın en müreffeh ve en zengin bölgelerindendir. Eyaletin ekonomik performansı, gelişmiş altyapısından yararlanır.
Almanya'nın Rheinland Pflaz eyaletinde yer alan Zweibrücken kasabasında, Yıldırım Sevindik isimli Türk vatandaşı özel mülk olarak görünen 100 metrelik sokağı 2 bin 500 euroya satın aldı.
Avrupa'da Türklerin en çok yaşadığı kent Berlin.
Almanya'ya gitmek için Schengen vizesi alınması gerekmektedir. Schengen vizesi aldıktan itibaren Almanya'ya özgürce seyahat edebilirsiniz.
1 milyon 700 bin nüfuslu Münih'te, merkezde 65 bin, çevresiyle birlikte 100 bin civarında Türk yaşıyor.
Popüler Hansa Cazibesi!
Hamburg, yapılan popülerlik anketlerinde düzenli olarak ilk sıralarda yer almaktadır. Sempati ve çekim gücüne bakılırsa, Alster bölgesindeki metropol Federal Almanya'nın en çekici şehridir.
Almanca'da "frei", yani serbest kelimesi ile "Burg" (kurulabilirlik, işlenebilirlik) kelimelerinin karşılığı olan "Freiburg im Breisgau" adını alır. Kara Orman'ın Batı yakasından Ren ovasına uzanan Freiburg, ılıman iklimi ile ünlüdür ve Almanya'nın en sıcak bölgesidir.
Asgari ücretin 12,41 olmasıyla alacağı brüt aylık maaş ise 2 bin 69 euro olacak. Avrupa istatistik Ofisi Eurostat verilerine göre 2020 yılında Almanya'da asgari ücrete çalışan bir kişinin aylık brüt maaşı bin 584 euroydu. Fransa'da asgari ücretle çalışan bir işçi bin 539,40 euro, Türkiye'de ise 440,20 euro kazanıyordu.
Bu harcamaların ortalama 923 Euro'su konut, enerji ve bakıma gitmektedir. Almanya'daki genç çiftler ise çoğunlukla ayda yaklaşık 356 Euro kişisel masraflara, 325 Euro ulaşıma ve eğlence 239 Euro eğlenceye harcamaktadır. Almanya'nın büyük şehirlerinde temel yaşam için ortalama 2.500-3.000 Euro yeterli olacaktır.
Bir işe girmek için Almanya'ya gitmek isteyen kişiler, çalışma vizesi almalı. Çalışma vizesi, 90 günden uzun süreli kalışlar için gerekli olan Ulusal Vize türlerinden biri.
Almanya'da ev kiralamak, son yıllarda şehirlere artan göç nedeniyle her geçen gün daha da zorlaşıyor. Şehir merkezlerinde artan talebi karşılayacak kadar ev olmadığı gibi, bulabileceğiniz evlerin de kiraları sürekli yükseliyor. Dolayısıyla şehir merkezlerinde ev bulmanız çok daha zor olabilir.
What is the English language plot outline for Almanya'da Bir Türk Kizi (1975)?
Almanlar, Türklerle yaşamaktan memnun: Yüzde 60'a göre ilişkiler 'iyi' veya 'çok iyi' Almanya'da düzenlenen bir ankete göre Alman vatandaşlarının yüzde 60'ı Türklerle Almanların birlikte yaşamını 'iyi' veya 'çok iyi' olarak tanımladı. Deutche Welle'nin haberine göre anket kamu televizyonu ARD tarafından yaptırıldı.
Türklerin en çok yaşadığı üç ülke Almanya, Fransa, Bulgaristan, İngiltere ve Hollanda'dır. Türk halkları bakımından ele alındığında en büyük nüfus Türkiye'den sonra sırayla Özbekistan, İran, Rusya, Çin ve Kazakistan'da yaşar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri