Dermatologlara göre alın çizgileri 25 yaşında oluşmaya başlar ve daha ileri yaşlarda yukarıda saydığımız faktörlere bağlı olmakla beraber kalıcı olarak oluşur.
Erken yaşta yüz kırışıklığı, cildin destekleyici bağ dokusunu ve buna bağlı olarak dayanıklılığını kaybetmesi ile ilişkilidir. Bunun en önemli sebebi de ultraviyole radyasyon; yani güneşin zararlı ışınlarıdır.
Uzmanlar 30'lu yaşlarla birlikte ilk olarak kırışıklıkların ince çizgiler olarak belirdiğini ve yaşlanmayla mücadele için 40'lı yaşları beklememek gerektiğini belirtiyor. 30'lu yaşların hedefinde kırışıklıkları engellemek, 40'lı yaşların hedefinde de hem kırışıklık hem de yoğunluk kaybıyla gelecek olan sıkılık ...
Antioksidanlarla zenginleştirilmiş bir güneş kremi veya kırışıklık kremi kullanabilirsiniz. Yaban mersini, barbunya fasulyesi, üzüm, lahana ve ıspanak açısından zengin bir diyet, erken yaşlanma belirtilerini azaltabilir.
Alın kırışıklığını gideren en iyi yöntem botoks uygulamalarıdır. Etki süresi 3-5 ay sürer. Alındaki yüzeysel çizgiler botokstan sonra kaybolur. Alındaki yerleşmiş derin çizgiler botoks sonrası sadece hafifler.
İlgili 20 soru bulundu
Alındaki çizgiler ve derin kırışıklıklar hyalüronik asit kullanılarak daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşmayı sağlamaktadır. Alın çizgilerinin olduğu bölgeye uygulanan dolgu tedavisinde kaslar dondurulur. Kasların kasılmasına bağlı olarak oluşan kırışıklıklar böylelikle azalır.
Alın kırışıklığı problemi yaşayan kişilerin öncelikle cildine oldukça iyi bakması, botoks etkisi yaratacak serumlarla desteklemesi ve olabildiğince sert mimikler yapmaması gerekmektedir. Her kırışıklık tipinde olduğu gibi alın kırışıklıklarında da botoks yöntemiyle tedavi denenebilir.
Kaş arasındaki çizgiler; botoks veya dolgu yöntemleriyle ortadan kaldırılabilmektedir. Daha derin çizgilerde botoks yeterli olamayabileceği için cilt altına dolgu uygulanabilmektedir. Dolgu uygulaması kaş arası çizgilerine, ince iğneler ile hyalüronik asit enjekte edilmesidir.
Mimiklerimizi aktif olarak kullanmamız iki kaşımız arasında alın bölgemizde çizgilerin oluşmasına sebep olur. Bu çizgiler, her mimik hareketimizde zamanla yani yaş ilerledikçe vücut derimizin de gerekli enzimlerini sağlayamaması sebebiyle daha da belirginlik göstererek bizleri rahatsız etmeye başlar.
Cilt yaşlanması 25 yaşından sonra kendini göstermeye başlar. Ancak bazı faktörler bu işaretlerin daha erken görülmesine sebep olabilir. Zaman geçtikçe bu izler daha da belirginleşir. Yaşlanmanın ilk belirmeye başladığı yerler göz çevresidir.
Bir limonu sıkarak 1 çay bardağı yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı uygulayarak 20 dakika bekleyip, ılık su ile durulayın. Sonrasında limon içerisinde bulunan C vitamini cildin kolajen yapısını destekleyecektir. Düzenli kullanımda kırışık oluşumlarının hafiflediğini göreceksiniz.
Yapılan hataların başında yapılmış makyajın temizlenmemesi gelir. Deride kalan makyaj ürünleri, derinin kalınlaşmasına, erken kırışıklıklara, gözeneklerinin genişlemesine, derinin mat ve homojen olmayan renk değişikliklerine neden olur.
Dr. Ali Atakhan Yıldız, “Otuzlu yaşların başlarından itibaren üst göz kapağında yığılma ve sarkmalar, alt göz kapaklarında göz kapaklarında göz altı yağ dokusunun dışarı doğru fıtıklaşması ile torbalanmalar başlar. Göz kapağının boyu uzar, mimiklere bağlı olarak göz kenarlarında 'kaz ayağı' denilen kırışıklar görülür.
Alındaki çizgilerin anlamı, yerlerine göre değişiklik göstermekle birlikte en önemli sebebinin strese bağlı sinirsel iletim ve bunun sonucunda sayısız tekrarlayan kas hareketleriyle deforme olan cilt yüzeyi olduğunu söyleyebiliriz. Kaşlarınıza paralel oluşan alın çizgilerinin anlamı ise kaygı ve endişeyi simgeler.
Glabella iki kaş ortasında yer alan yüzün orta üst bölümünü anatomik bir alanıdır. Yüz mimiklerinde belkide gün içerisinde en fazla kullanılan bölge. Glabellar alanda kaşların çatılması üzülme, sıkıntı, sinirlilik ve kızma gibi negatif yüz ifadelerinde kullanılmaktadır.
Cildin ince olması (zamanla yağ doku azalır), kuru olması (yaşla birlikte nemini kaybeder), mimik hareketlerinin fazla yapılması, sigara ve genetik faktörler bu çizgilerin belirginliğini artıracaktır.
Kaş arası çizgisi bu bölgede bulunan üç kasın fazla çalışmasından kaynaklanır. Bu bölgede kasların fazla hareketli olmasına veya kasın kalınlığına bağlı olarak değişik derecede kırışıklıklar ortaya çıkar. Kaş arası kırışıklığı yüze sinirli ve mutsuz bir ifade verir.
Cildi sabitleyen yara bandı kullanmak gece yüzde oluşan kaş, göz gibi birçok mimik hareketini sabitliyor ve bu durum kırışıklık gelişme hızını azaltıyor.
Kaş ortasında yapılan botoks uygulaması, sadece kaşın orta kısmını düzeltir. Kaş kaldırma için uyguladığımız botoks ve dolgu uygulamaları bulunuyor. Ana kaş yapısında kavis, kalkık form isteyen ya da daha yukarı kaldırmak isteyen kişiler için kaş botoksu uyguluyoruz.
Sabah ve akşam yatmadan önce günde mutlaka iki kez yapılacak limon suyu maskesi cildi rahatlatır ve kırışıklıkların zamanla yok olmasını sağlar. Doğal maske olarak kullandığınız limon suyu cildinizi kurutsa da kırışıklıklarınızı yok ettiğini gördüğünüzde çok rahatlayacaksınız.
Alın çizgileri yaşlanma, kuru cilt yapısı, aşırı güneş ışığına maruz kalma ve kimi zamanda kaş mimiklerinin fazla kullanılmasından dolayı oluşur. Alın bölgesinde kaşlara paralel oluşan bu çizgiler gerekli önlemler alınmaz ise derinleşir ve alın bölgesinde sürekli görünecek bir şekilde kalıcı hale gelir.
Susam yağı, ananas yağı ve hindistan cevizi yağı da boyun kırışıklıklarına iyi gelen yağlar arasında yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri