Bir kapta su, sirke ve karbonatı karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı hafif sararmış bölgelere uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayarak temizleyin. Sirke ve karbonatın ağartıcı etkisi, tabanın rengini açabilir.
Önce bir kağıt havlu ile yüzey temizliğini yalnızca suyla gerçekleştirin. Daha sonra tabanı temizlemek için bir beze çok az bulaşık deterjanı damlatın ve dairesel hareketlerle tabanı temizleyin. Deterjan yerine karbonat kullanarak da sararan spor ayakkabılarınızı kolayca temizleyebilirsiniz.
1 Yemek kaşığı karbonatın içine 1 çorba kaşığı su ilave edin ve macun kıvamında bir karışım hazırlayın. Bu karışımı eski bir diş fırçası yardımıyla sararan ayakkabılarınıza sürün. 30-45 Dakika bu şekilde bekletin ve temiz nemli bir bezle silin.
Beyaz ayakkabı temizleme noktasında kabartma tozu, çamaşır deterjanı, ılık su ve sabun kullanılabileceği gibi aynı zamanda da karbonat ve diş macunu da beyaz ayakkabı temizliği noktasında kullanılabilecek olan yöntemler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
Cadence akrilik boya ile yapılabilecek bir yenilik paylaştım. Eskiyen sararan ayakkabı tabanlarınızı basit bir teknik ile yenileyebileceksiniz. Sararan ayakkabı tabanı ndan rahatsız olanlar bu yöntemle bu sıkıntıdan kolaylıkla kurtulabilecekler.
İlgili 42 soru bulundu
Evet, kullanabilirsiniz ama çamaşır suyunu sulandırmanız gerekiyor. Çoğu ayakkabı bakımı kılavuzunda, çamaşır suyu su karışımı önerilir. Diş fırçanızı seyreltilmiş çamaşır suyu solüsyonuna batırın ve ayakkabıları hafifçe fırçalayın. İşiniz bittiğinde ılık suyla yıkayın.
Su bazlı ve akışkan olan boyalar ile ayakkabılarınızı rahatlıkla boyayabilirsiniz. Sararan ayakkabı tabanı boyama, solan ayakkabı boyama, deri ayakkabı boyama gibi işlemler ile siz de ayakkabılarınızı yepyeni bir hale getirebilirsiniz. Yeni ayakkabı almak yerine eski ayakkabılarınızı yenileyebilirsiniz.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Beyaz ayakkabılarda zamanla sararma meydana gelir. Bu sararmaların giderilmesi için cif kullanılır. Diş fırçasının üzerine bir miktar cif dökülür ve ilgili bölge nazikçe fırçalanır. Bir süre cif lekeli bölgede bekletilir, ardından nemli bez yardımıyla ayakkabı silinir.
Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir. Temizlik ardından kuru bezle ıslaklık iyice alınarak beyaz ayakkabı beyazlatma kısa sürede mümkün olacaktır.
Diş fırçasının üzerine diş macunu sıkın ve sararan bölgeleri fırçalayın. Ardından nemli bez ile ayakkabınızı silin. Ayakkabınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz. Eğer spor ayakkabınız deriyse, vazelin sürebilirsiniz.
Deri ayakkabı temizliği yapılırken ıslak mendil de çoğu kişinin tercih ettiği bir malzemedir. Deri Ayakkabı Temizlerken Islak Mendil Kullanmak: Ayakkabının geçici süreliğine temiz kalmasını sağlar. Ayakkabının yapısını bozmamak ve anlık oluşan kirleri giderebilmek için ıslak mendili birçok kişi tercih eder.
Yıkama öncesi ayakkabıların ön temizlikten geçirilmemesi sararmaya sebebiyet verebilir. Makineye atıyorsanız öncesinde toz, kir, taş ve diğer kirletici maddelerden arındırılmalıdır. Deterjan kullanımına tepki olarak da ayakkabı kumaşınız sararabilir.
Bunlardan ilki silgi ile temizlik yapmaktır. Erkek beyaz sneaker üzerinde oluşan minik kirleri silgi ile kolayca temizleyebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise ıslak mendildir. Dışarda ayakkabı temizlenmek istendiğinde hemen eliniz ıslak mendile gider.
Ayakkabınızın temiz görünmesi ve parlaması için sizlere bir önerim daha olacak; Hafif nemli bir beyaz bezin üzerine Cif Krem sıkın aynı bez ile ayakkabınızı nazikçe ovalayın. Daha sonrasında ayakkabınızı temiz bir bez ile silebilirsiniz, ayakkabınızı doğal şekilde kurumaya bırakın kısa sürede kuruyacaktır.
Ayakkabı Temizliği
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek.
Beyaz ayakkabılarda karşılaşabileceğiniz bir diğer problemse sararan tabanlar olacaktır. Güneşin etkisi ve maruz kaldığı pek çok kirle birlikte zamanla sararmaya başlayan ayakkabıların bu bölümlerini temizlemek için yapmanız gerekense çok basit. Ayakkabının tabanını hafifçe nemlendirin.
3) Aseton. Beyaz ayakkabıların taban kısmında ve yan detaylarında zaman içinde sararma meydana gelir. Eğer bu sararmalar dikkatinizi çekiyorsa, beyaz ayakkabı sararması nasıl temizlenir diye telaşa düşmeden tavsiyelerimize kulak verin.
Beyaz ayakkabılardan sarı lekeleri çıkarmak için alkol veya hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Sarı lekeler kalıcı ise, bir miktar renk sökücüyü suyla karıştırıp lekenin üzerinde birkaç dakika beklettikten sonra ayakkabıyı bir bezle silebilirsiniz.
Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Düşük ısı ve devire sahip yıkama programları siyah ve beyaz ayakkabılar için ideal olmaktadır. Ayakkabılar yıkama işlemi için makineye atılmadan önce üzerindeki toz ve kirlerin gitmesi için bir kova içerisinde hazırlanmış sabunlu su yardımı ile ön temizleme işlemi yapılmalıdır.
Ayakkabı tabanı kullanılırken genellikle akrilik boya tercih edilir. Kauçuk tabanlar için PlastiDip boyalar tercih edilirken deriler için Angelus boyalar kullanılır. Boyama işlemi bittikten sonra ayakkabı kurumaya bırakılır.
Özellikle ayakkabıların tabana yakın olan ve sararan lastik kısımlarını birkaç damla sirke yardımıyla temizleyebilirsiniz. Spor ayakkabının fileli kısmını da temiz bir bezi beyaz sirkeye batırarak halledebilirsiniz.
Bir yemek kaşığı karbonata 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 bardak ılık suyun içinde karıştırın, Karışımı bir bez ya da fırça yardımı ile ayakkabınızın yüzeyine sürün ve hafif bastırarak fırçalayın ve bir süre bekletin. Bekledikten sonra karbonat ayakkabı yüzeyinde kurumuş olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri