Cevap: Müracaat harcı olarak 1466,40 TL. yatırılması gerekir. Soru: Arama ruhsatı/sertifika talep harcı nerelere yatırılır. Cevap: Arama ruhsatı/sertifika talep harcı vergi dairelerine, ya da Genel Müdürlüğümüzde bulunan banka şubesine yatırılır.
BAŞVURULARDA GEÇERLİ OLMAK ÜZERE 2023 YILI RUHSAT TABAN BEDELİ 63.052,00 ₺ OLARAK BELİRLENMİŞTİR.
Detay arama dönemi IV. Grup maden ruhsatları için dört yıldır.
I (a) Grubu madenlere, Genel Müdürlüğün uygun görüşü alınarak, il özel idaresince ihale yolu ile işletme ruhsatı verilir. I (b) Grubu madenlere işletme ruhsatı, II. Grup, III. Grup ve IV. Grup madenlere arama ruhsatı, V. Grup madenlere arama sertifikası için Genel Müdürlüğe müracaat yapılır.
Madencilik faaliyetleri Uygulama Yönetmeliğinin 121.(1). Maddesine göre, bu alanlarda yapılacak maden arama faaliyetleri sondaj, yarma, galeri gibi fiziki müdahale gerektiriyorsa, ruhsat sahibi, söz konusu faaliyetlere başlamadan yetkili il tarım müdürlüğüne başvurarak izin alması gerekir.
İlgili 34 soru bulundu
Kaçak Kuyu: Arama ruhsatı olmadan açılmış kuyulardır. Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nün görevlilerinin tespiti halinde kuyu DSİ tarafından kapatılır. Kapatma masrafları kuyu sahibinden alınır ve ayrıca yerel yönetimler tarafından kuyu sahibi 2.000'den 7.000'TL ye kadar cezaya çarptırılır.
İzinsiz açılan 10 metreden derin kuyu yada sondaj işlemlerine ise mülki amir tarafından idari yaptırım uygulanmaktadır.
Grup madenlere arama sertifikası almak için Genel Müdürlüğe müracaat yapılır. Müracaatın işletme talep harcı ile yapılması zorunlu olup, müracaatlarda öncelik hakkı esastır. I b ve II a Grubu müracaatlarda talep edilen alanın müsait olan kısmı müracaat tarihinde müracaat edene bildirilir.
Grup madenlerden %4 oranında, alınır. Madenin hiç faaliyeti olmasa dahi eğer işletme izni var ise her yıl en az ruhsat bedeli kadar devlet hakkı alınır. Ancak, kaynak tuzlaları, lületaşı ve oltutaşı için düzenlenen ruhsatlardan alınacak Devlet hakkında bu şart aranmaz.
IV (c) Grubu Madenler; Kısaca metalik madenler olarak tanımlayabileceğimiz Demir, Bakır, Altın, Çinko vb. madenler. IV (ç) Grubu Madenler; Uranyum, Toryum, Radyum gibi elementleri içeren radyoaktif mineraller ve diğer radyoaktif maddeler.
6592 sayılı Maden Kanunu'na göre "Madenler Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup, içinde bulundukları arzın mülkiyetine tabi değildir.
Madde 6 – Maden hakları, medeni hakları kullanmaya ehil T.C. vatandaşlarına, (…) Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre kurulmuş tüzelkişiliği haiz şirketlere, bu hususta yetkisi bulunan kamu iktisadi teşebbüsleri ile müesseseleri, bağlı ortaklıkları ve iştirakleri ile diğer kamu kurum, kuruluş ve idarelerine verilir.
BARTIN MADEN OCAĞI -300 KOT KAÇ METREDİR? Bu terim madencilikte temel ile zemin arasındaki yüksekliği gösterirken kullanılır. Bartın Valisi Nuratç Arslan'ın açıklamasında bahsettiği -300 kot, yerin 300 metre altını ifade etmektedir.
Öncelik- le Devlet hakkının ne zaman, nasıl ve kimin ta- rafından alınacağı yasa ve yönetmeliklerde açık- ça belirtilmelidir. Madenlerde Devlet hakkı cevherin satışı sırasında ödenir. Satış olmadığı sürece öden- mesi söz konusu değildir.
7- 5 yıllık silah bulundurma ruhsatı harç bedelinin yatırıldığına dair makbuz ibraz edilecektir, (Harç ücreti Emniyet Müdürlüğümüz binası içerisindeki maliye veznesine, saat 15:45 e kadar yatırılabilir.)
Madenci olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Madenci maaşı 2023 verilerine göre ortalama 20.700 TL civarındadır.
Madencinin maaşı ne kadar olacak? Bir aylık çalışma karşılığında en az çift asgari ücret alan maden işçisi buna göre 17 bin TL alacak. Yapılan toplu sözleşme ve sosyal haklarla birlikte maden işçisinin maaşlarının 20 bin TL'nin üzerine çıkacak.
Altın, dünya genelinde en değerli madenlerin başında geliyor. Hem teknoloji alanında hem de takı ve mücevher üretiminde kullanılan altın, küçük ve büyük yatırımcılar tarafından da güvenli bir liman olarak görülüyor.
2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa göre izinsiz define arama suçunun cezası belirtilmiştir. İzinsiz araştırma, kazı ve sondaj yapanlar, Kültür varlıkları bulmak amacıyla, izinsiz olarak kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.
2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 74. maddesine göre izinsiz olarak define araştıranlar, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar.
Maden arama ruhsatlı alanlarda altın aramak mevzuata aykırı, onun dışında doğadaki bütün derelerde altın aramanın bir sakıncası yok.
Kural olarak küçük bir istisna hariç tüm sondaj kuyuları için ruhsat almak zorunludur. Belirttiğimiz istisna derinliği 10 metreye kadar olan kuyular içindir. Bu kuyular sığ ya da keson kuyu olarak adlandırılmakta ve sondaj işlemi için ruhsata ihtiyaç duyulmamaktadır.
Yer altı suyu kuyusuna yönelik sulama ücreti alımı; 2013 yılında 21.12.2012 tarih, 28504 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2012/4005 numaralı Bakanlar Kurulu Kararı ile uygulamaya başlamıştır. Yapılan uygulama yasal bir uygulama olup, ücretin alınmaması Gediz Sulama Birliği inisiyatifinde değildir.
Kaçak su kullananları 7 gün 24 saat “TESKİ ALO 185 ÇAĞRI MERKEZİ” ni arayarak ihbarda bulunabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri