c vitesi karınca vitesidir yani çıkılamayacak rampalarda c vitesi daha rahat kalkış ve kullanım sağlar. geri vitesle alakası yoktur...
C modda araba hep 2 de kalkar aynı zamanda geri viteste farklı dişlidir. 722.6 lar 5 ileri 2 geri vitestir. C modunda gaza dipgaz yapılmadığı sürece vites düşmez. Amacı daha sakin konforlu ve ekonomik sürüştür.
Kamyon, tır ve çekici gibi araçları kullanabilmek için gereken C sınıfı sürücü belgesi halk arasında kamyon ehliyeti olarak da biliniyor. C sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler aynı zamanda M, B, B1 ve F sınıfına giren araçları da kullanabiliyor.
( A veya E ) : Automatic / Easydrive Otomatik sürüş. otomatik olarak kullanılır. araçlarda bulunan ( O/D Off ) pozisyonuyla aynıdır.
E Elektronik gecisin otomatikman olusu, M Manuel yani kulaklardan vites atisi.
İlgili 21 soru bulundu
c vitesi karınca vitesidir yani çıkılamayacak rampalarda c vitesi daha rahat kalkış ve kullanım sağlar. geri vitesle alakası yoktur...
Şehir içinde araba kullanıyorsanız 3.vites, ortalama bir düz yol var ise 4. vitese takabilirsiniz. Unutulmaması gereken bir nokta var. Vitesin artması her zaman arabanın hızlanması anlamına gelmez.
En yeni nesil konvertörlü EAT6 Şanzıman (Efficient Automatic Transmission 6-speed). Yani Türkçe karşlığı olarak “Verimli Otomatik Şanzıman 6 vitesli otomatik şanzıman”. Yumuşak ve hızlı vites değişimleri sayesinde yüksek düzeyde sürüş keyfi sağlar.
Otomatik şanzımandaki son ortak harf “L” dir ve şanzımanın düşük vitesli bir viteste olduğunu gösterir.
P – Park etmek ve yolculuğu tamamlamak için kullanmanız gereken vites. D – İleri gitmek için kullanmanız gereken vites. R – Geri gitmek için kullanmanız gereken vites. N – Aracınızı boşa almak için kullanmanız gereken vites.
C Segmenti Araçlar
Diğer adları “kompakt sınıf” veya “alt-orta sınıf”tır. Orta hacimlerinden dolayı bu sınıftaki araçlar “küçük aile otomobili” şeklinde de anılmaktadır. Türkiye'de en çok satan segmenttir.
Kapsamlı şanzıman gamımız, tüm nakliye işlerine uyarlanabilmektedir. Geliştirilmiş kolay sürüş özellikleri için 12 vitesli şanzımanımıza, Scania Opticruise ve Scania Retarder takılabilir.
Otomobillerin en güçlü vitesi, geri vitestir. Eğer, aracınızı saplandığı bir yerden çıkarmaya uğraşıyorsanız, gerekli durumlarda bu gücü kullanmak size avantaj getirmektedir.
Vitesin ileri ve geri olarak iki hareket koşulu mevcuttur. Güç ve hızı dengeleyerek kullanıcıya doğru sürüşü sunan vites günümüzde manuel vites, otomatik vites, triptonik vites ve yarı otomatik vites olarak dört gruba ayrılmaktadır.
“B” konumu, İngilizce fren anlamına gelen “Brake” ifadesinin kısaltılması olarak kullanılmıştır. Otomatik şanzımanın manuel kullanım imkanı olmadığı için, manuel kullanımda, vites düşürerek yapılan “motor freni” işlevini görür (örneğin dik rampalarda iniş). Araç yavaşlama haricinde “B” konumunda kullanılmamalıdır.
R - Reverse (Ters / Geri): Arabanın geri gitmesini gerektiği anlarda vites kolu R konumunda olmalı.
Son olarak S harfi çıkıyor karşımıza. Bazı otomatik araçlarda yer alan S, hızlı sürüşler için geçerli bir vites. Vites kolu bu pozisyondayken aracın vites değiştirme sıklığı artacağı için devir aralığı da buna bağlı olarak yükselir. Yani şanzıman, aracın kısa sürede hızlanmasını sağlamak için çalışır.
Tekrar vites yükseltmek için debriyaja sonuna kadar basarak 2. vitesten 3. vitese geçmek için vites topuzunu ikinci vitesten tutmadan çıkartıp ön ileri doğru rahatça iterek üçüncü vitese alınır.
MT, manuel transmission kelimesinin kısaltmasını temsil ederken AT de automatic transmission kelimesinin kısalmasını temsil etmektedir. Giriş seviyesi Corsa modellerinde bulunan 1.2 75 hp motorlu araçlarda manuel vites bulunurken, 1.2 100 beygir ve 1.2 130 beygir araçlarda ise otomatik vites yer almaktadır.
Zf şanzımanlar, tork konvertörlü şanzımanlara da ismini veren, performans, yakı tüketimi ve dayanıklılık konusunda da mühendislikte olduğu kadar başarılı olan ürünlerdir. Bugün piyasada bulunan en iyi şanzımanlar olarak bilinmelerinin yanı sıra birçok üst segment araçta da kullanılırlar.
MCP şanzıman da Citroen markasının geliştirdiği yarı otomatik şanzıman sistemidir. Marka bu şanzıman sistemini, daha seri vites geçişini otomatik vites konforuyla sunarken yakıt tüketimini minimize etmek üzere geliştirmiştir.
Bu aracın çekiş gücüyle alakalı bir durumdur. Eğer ki siz yokuşta duran bir aracı kaldırmak istiyorsanız bunun için aracın birinci viteste olması gerekiyor. Fakat seyir halindeyseniz aracın devrini düşürmeden vitesin ayarlanması gerekir. Eğer ki çekiş gücü 2. viteste zorlanmıyorsa bu iyi bir tercih olacaktır.
Viraj için debriyaj veya frenle işin olmamalı. Devir çok yüksek girmemeye de özen göstermelisin. Şehir içinde ise 2. vites ideal. Yavaşlayıp 2. vitese alırsın yine debriyajsız dönersin.
Atmosferik araçlarda özellikle, yokuş yukarı dur-kalk işkence olabilir. Bu durumlarda gazı çok vermeden el freni çekiliyken gaz vermeye başlayıp uygun devirde el frenini bırakarak devam edebilirsiniz. arabanın lastiklerine ve yolun durumuna, toprak-asfalt olmasına göre birinci viteste çıkmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri