Altın otunun bilim dünyasındaki adı Helichrysum Arenarium'dur. Avrupa kökenli bir bitkidir. Mayasıl otu, güneş çiçeği, altın çiçek, dalak otu gibi isimlerle de tanınır. Ana vatanı İtalya, Portekiz, İspanya, Bosna Hersek olarak bilinen altın otu, ülkemizde rakımı yüksek kayalık bölgelerde yetişir.
Safra kesesi ve böbreklerde oluşabilecek taş sıkıntısının önüne geçiyor. Ancak bu çok ciddi bir etki olduğundan böbreklerinde ya da safra kesesinde taş olanların asla bilinçsizce bu otu kullanmamaları, mutlaka doktorlarına danışmaları büyük önem taşıyor.
Anavatanı Afrika olan aloe vera (sarısabır), “ölümsüzlük bitkisi” ve “ilaç bitkisi” isimleriyle de tanınıyor. Aloe veranın (Sabırın) gövdesi ya yoktur veya 10-30 cm olabilir, şayet alt yaprakları kesilirse zamanla gövde ortaya çıkar.
Latincede “helichrysum arenarium” olarak bilinen ve yaygın olarak ölmez ot olarak bilinen altın otu, asteraceae ailesine ait küçük bir çok yıllık ottur. Avrupa ve Asya'ya özgü olan bu otsu bitki, kısa boyutu, gümüşi yeşil yaprakları ve belirgin altın sarısı çiçekleri ile karakterizedir.
Çok yıllık otsu bir bitki olan altın otu en çok Doğu Anadolu Bölgesi'nde yetişmektedir. En iyi altın otu ise Van ilinde yetişir. Özellikle bu bölgede bitkisel tedavi için kullanılan altın otu daha çok kayalık bölgeleri sever.
İlgili 22 soru bulundu
Bağışıklık sistemini güçlendirme: Altın otu, içerdiği C ve P vitaminleri sayesinde vücut direncini artırarak hastalıkların iyileşme sürecine katkıda bulunabilir. Eklem sağlığını destekleme: Romatizma, kireçlenme ve eklem ağrıları gibi problemlerde rahatlatıcı etkisi bulunabilir, bu sayede eklem sağlığını destekler.
Mart ayı başında ekilen altın otu Ağustosa kadar çiçek açabilmektedir.
Çok Yıllık Otsu Bir Bitki Olan Altın Otu En Çok Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yetişmektedir. En İyi Altın Otu İse Van İlinde Yetişir. Özellikle Bu Bölgede Bitkisel Tedavi İçin Kullanılan Altın Otu Daha Çok Kayalık Bölgeleri Sever.
Altın otu ya da ölmez otu olarak da bilinen ölmez çiçek, tıbbi özellikleri nedeniyle uzun yıllardan beri kullanılan bir bitki olagelmiştir. Günümüzde de özellikle Akdeniz ülkelerinin geleneksel tıbbında önemli bir rol oynamaya devam eden altın otu faydaları ile öne çıkan bir bitkidir.
Halk arasında değişik isimlerle de anılır: Altın çiçek, Ölmez Çiçek, Güneş Çiçeği, Arı Çiçeği… Anavatanı Avrupa'dır. Ülkemizde Doğu Anadolu'da yetişir. 17 farklı türü bulunur.
Şans bitkisi ismiyle de anılan para çiçeği, özellikleri bakımından diğer bitkilerden ayrılır. Küçük bir ağaca benzeyen crassula ovata bitkisi, en popüler salon çiçekleridir. “Bereket, zenginlik, bolluk” getirdiğine inanılan çiçeğin anavatanı, Güney Afrika'dır.
Adı gibi kendisi de adeta ölümsüzlüğü, sonsuzluğu simgeliyor… Ölmez otu, hakikaten de koparıldıktan sonra bile çiçekleri dökülmeyen, topraktaki gibi capcanlı duran bir bitki… Kuruduğunda bozulmadığı, rengi solmadığı için evlerde süs bitkisi olarak yer alıyor. Ölmez otu elbette ki yalnızca bu amaçla kullanılmıyor.
Melek kanadı çiçeği, sarmaşıkgillerden, geniş yapraklı, koyu yeşil renkli bir otsu bitkidir. Çok yıllık bitkilerdendir. Çiçek açmaz. Sadece güzel görünümü sayesinde son yıllarda salon bitkisi olarak kullanılmaktadır.
Altın otu genelde çay olarak kullanılmak ile birlikte bazen yağ olarak da kullanılmaktadır. Çay olarak demlemek isteyen kişi önce bir bardak sıcak suya 3 ya da 4 adet altın otu çiçeği atarak ortalama 10 dakika ile 15 dakika demlenmeye bırakmalıdır. Ardından çiçeklerini süzerek ılık tüketmek mümkündür.
Haziran ayının bereketli sıcağında hasat etmekte olduğumuz ve bizi rengi ve kokusuyla büyüleyen taze altın otu demetleri hazırladık.
Altın otu; daha çok mide dostu oluşuyla, sindirimi kolaylaştırması, basura, eklem ağrılarına iyi gelmesi ile bilinen harika bir bitkidir. Altın otun özellikleri; Diüretik / idrar söktürücü, kabız yapıcı, gaz söktürücü, safra çıkarıcıdır.
Altın otu tansiyonu yükseltir mi? Altın otu tansiyonu düşük kişiler tarafından sıkça tercih edilen bir bitkidir. Düşük tansiyonu yükselterek sağlıklı bir seviyede kalmasını sağlar. Bu yüzden yüksek tansiyon hastalarının kullanımı için uygun değildir.
1 litre kaynamakta olan suyun içerisine 10 gr ıhlamur bitkisi, 10 adet kuşburnu ilave edilir ve 5 dakika kaynatılır. 5 dakikanın ardından içerisine 5 gr altın otu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Ilıdıktan sonra süzülür ve gün içerisinde 3 yada 4 kez içilir.
AktarPlus Ayrıcalıklarıyla Altın Otu İsimli Ürünümüzü Sipariş Verebilirsiniz. Ürünlerimiz AktarPlus Güvencesiyle Kapınıza Kadar Geliyor.
Tohumlar çok küçük olduğundan mibzerle ekim zordur. Güneşi sever, -10 ° C yi geçmeyen düşük sıcaklıklı yerlerde ve bu sıcaklığın altına düşmeyen rakımlarda yetişebilir. Nemli olan iyi drenajlı bir toprak uygundur. Kuraklığa dayanıklıdır kuru, fakir topraklar ve ağır topraklarla başa çıkabilirler.
Tadı acı olduğu için 1 çay kaşığı bal ile tatlandırabilirsiniz. İlave aroma, koruyucu ve katkı içermez.
Ölümsüzlük bitkisi: Aloe vera
Aloe vera, zambakgiller familyasından olan, kaktüse benzer bir bitkidir. Yapraklarında su depolayan kalın ve kısa saplı bu bitki en çok cilt yaralanmalarını tedavi etmesiyle bilinir, ancak sağlığa fayda sağlayabilecek başka kullanımları da vardır.
Düzenli olarak altın otu çayı tüketiminin varis oluşumunu önlediği, var olan varislerin de görünümünü hafiflettiği düşünülmektedir. Altın otunun bilinen herhangi bir yan etkisi, zararı yoktur. Ancak altın otu yağını ciltte büyük bir alana uygulamadan öncesinde küçük bir alanda denenmesinde fayda vardır.
Temmuz Organik çiftliğinde sertifikalı olarak üretilen ölmez çiçeğinin 2 gramını 200 ml sıcak su ile ağzı kapalı olarak 10 dakika demleyebilir, sabah ve akşam olmak üzere günde iki fincan tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri