Metal Yoğunluğu Altın Bulmayı Zorlaştırır Dedektörler metal yoğunluğu olan kapalı alanlarda kullanılamaz; Ev içerisinde tavan ve zeminde bulunan hasır demirler, duvarlardaki kolon demirleri ve ev içerisindeki diğer metal eşyalar da cihazların çalışmasını engellemektedir.
hem altın öyle kolay bulunan birşey değil dedektörler buluttan nem kaparlar folyo sararsan etrafına bulamaz.
Megapat. Çoğu el dedektörü alüminyum folyonun içindekileri fark etmez, alüminyum folyo Faraday kafesi oluşturduğu için sadece alüminyum folyoyu tespit eder. Eğer cihaz alüminyum folyoda uyarı veriyorsa geçmiş olsun.
Define araması yapmak istiyorsanız, öncelikle bulunduğunuz yerin Müze Müdürlüğünden dilekçe ile yasal izin almanız gerekmektedir. Dedektör taşıması ise kafa karıştırıcı bir noktadır. Çünkü dedektör taşımak ya da dedektör bulundurmak yasal bir durumdur. Dedektör taşımak yasaldır ve suç değildir.
Metal dedektörleri yapsında bulunan bakır bobinler vasıtası ile sürekli bir elektro-manyetik alan oluşturmaktadır. Bunu radyo frekansları gibi de düşünebilirsiniz. Vericiden çıkan sinyaller alıcıda toplanır. Bu alandan herhangi bir iletken geçiyorsa bu elektro-manyetik alanda bozulmalar olur.
İlgili 15 soru bulundu
Metal Yoğunluğu Altın Bulmayı Zorlaştırır
Dedektörler metal yoğunluğu olan kapalı alanlarda kullanılamaz; Ev içerisinde tavan ve zeminde bulunan hasır demirler, duvarlardaki kolon demirleri ve ev içerisindeki diğer metal eşyalar da cihazların çalışmasını engellemektedir.
Dedektörler, elektromanyetik dalga formundaki enerji akısını ölçülebilir niceliklere çeviren ve kayıt edilmesini sağlayan cihazlardır. Örneğin ışınım akısını (fotonlar) elektrik sinyallerine (foto elektronlara) çeviren ışıkölçerler (fotometreler) gibi.
Tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. İzinsiz olarak define araştıranlar üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Yargıtay kararlarına göre “Kendi arazisinde define aramak suç mu” sorusuna olumlu yanıt vermek mümkündür. Neresi olursa olsun ve hatta kendi arazisi bile olsa yetkili makamların bilgisi ve izni olmaksızın hiç kimse define arayamaz.
Bu işin kanuni olup olmadığını soruyorlar. Maden arama ruhsatlı alanlarda altın aramak mevzuata aykırı, onun dışında doğadaki bütün derelerde altın aramanın bir sakıncası yok.
Bu çerçevede, Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde belirlenmiş koşullarla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuru yaparak izin alabilirsiniz. İzin alınırken arama yapılacak olan yerlerin açıkça belirtilmesi gerekmektedir. İzin alan define avcıları dedektörlerini kullanarak arama yapabilirler.
Günümüzde pek çok yorum da dile getirilen durum şudur ki son teknoloji kullanılarak üretilen dedektörler dedeye en fazla 3 metre derinlik sunulmaktadır. Bu metre örtüsünden daha derine hareket etmek isteyen kişilerin değişik sisteme sahip cihazlara yönelmesi tavsiye edilmektedir.
Metal dedektörü, manyetik alan değerini ölçerek yakınlarda metal varlığını tespit eden bir Android uygulamasıdır. Bu kullanışlı araç, mobil cihazınızda yerleşik olan manyetik sensörü kullanır ve manyetik alan seviyesini μT (mikrotesla) cinsinden gösterir.
Vücut ısıyı otomatik dengeledikçe kan akışı normalleşir. Çünkü vücut hem soğuktan hem de şoktan kitlenmiş haldedir. Yavaş yavaş çözülmesi için sarı alüminyum folya gibi güçlü maddeyle sarılması gerekir. Ayrıca sarı alüminyum vücudun mikrop kapmasını önler.
En iyi dedektör kaç metre gösterir noktasında ölçülen değer maksimum 6 metredir.
Emniyet Müdürü Çolak, “Hırsız, artık eski gibi evin altını üstüne getirmiyor. Altın ve ziynet eşyalarını dedektör sayesinde eliyle koymuş gibi buluyor. Vatandaş ise teknolojiden yeterince yararlanmıyor. Bu yüzden hırsızla, uğursuzla mücadelede istenilen sonucu alamıyoruz” dedi.
Kanuna uygun define arama dilekçe ile olur. Dilekçede amaç ve maksat açık bir şekilde belirtilmelidir. Define araması yapılacak yerin adresi, tapu bilgileri, numarası, tapulu ya da tapusuz olduğu, kime ait olduğu, parsel, ada vb. bilgileri dilekçede ayrıntılı bir şekilde yazılmalıdır.
Toprak Yapısı: Özellikle kolay kazılabilen, gevşek topraklar define bulmanın önemli işaretlerindendir. Halk arasında yanmış toprak denilen türün define için daha uygun olduğu düşünülmektedir. Figürler: Herhangi bir yer, taş ve ya yapı benzeri yerlerin üzerindeki figürler define için önemli ipuçlarıdır.
Kanunda ne 'arayabilirsiniz serbesttir' diyor ne de 'aramanız yasaktır' diyor. Ancak 2863 sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği "Bakanlığın izni dışındaki her türlü yapılacak olan kaçak kazı ve izinsiz aramalar yasa dışıdır" hükmü bulunuyor.
Bulunan definenin Hazine ve Maliye Bakanlığınca geçer akçe olarak değeri tespit edilir. Define Hazineye ait arazide bulunmuşsa yüzde ellisi define arayıcısına; özel veya tüzel kişilere ait arazide bulunmuşsa yüzde kırkı define arayıcısına, yüzde onu ise mülk sahibine verilir.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, mevzuata aykırı define aramanın kamusal ve bireysel haklara tecavüz anlamına geleceği için caiz olmadığına hükmetti.
DEFİNE ARAMA İZNİ NASIL VE NEREDEN ALINIR? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan değişikliğe göre, define aramak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, define arayacakları yerin bağlı olduğu mülki amirine bir dilekçe ile müracaat edecek.
Define dedektörünün gözden kaçırabileceği tüm değerli ve altın metalleri tespit edebilir. Diğer yandan "Tek Para ve Hobi” dedektörleri orta derinliklere çok iyi sonuçlar vermekle birlikte, etrafa saçılmış madeni para, çeşitli metal objeleri (altın, gümüş, bakır) tespit etmede hızlı ve üstündürler.
Hastaların sıklıkla sordukları bir soru olan implant ve metal dedektörleri aslında hiç endişe duymanıza gerek olmayan bir konudur. İmplantlar metal dedektörlerinde ötmezler ve MR cihazları da implantlardan etkilenmezler.
Dedektör, yeraltında bulunan, metal objelerin ve/veya boşlukların tespitini yapabilen, define dedektörü, altın dedektörü,metal dedektörü, vb. gibi farklı kategorileri bulunan bir tespit cihazıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri