Yalova - Altinova arası yaklaşık olarak 380 km'dir. Kamil Koç ile Yalova - Altinova seyahatiniz tahmini olarak en az 6 saat 15 dakika saat sürer.
Yalova Altınova arası yaklaşık 20 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 25 dakika kadar sürmektedir. Haftanın 6 günü araçlar çalışmakta, Pazar Günleri çalışmamaktadır.
Altınova, 1930 yılında Kocaeli'nin Karamürsel İlçesine bağlı bir köy konumunda iken, yaşanan nüfus artışı ile belde statüsü kazanmıştır. 6 Haziran 1995 tarih ve 550 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de İlçe statüsü kazanarak Yalova İli'ne bağlanmıştır.
Yalova'nın güneybatısında yer alır. Doğuda Kocaeli, güneyde Bursa, batıda Çiftlikköy ilçesi, kuzeyde İzmit Körfezi ile çevrilidir. İstanbul'a 70 km, Bursa'ya 100 km, Yalova'ya 27 km uzaklıktadır. Nüfusu 2023 yılı itibarıyla 35.000 civarındadır.
Bursa - Altinova arası yaklaşık olarak 320 km'dir.
İlgili 21 soru bulundu
Otobüs firmalarını karşılaştırın
Bafra Seyahat, her gün Yalova - Altinova arasında 1 otobüs sunuyor. Bu yolculuk için ortalama fiyat ₺237,00.
Yalova - Bursa arası yaklaşık olarak 58 km'dir. Kamil Koç ile Yalova - Bursa seyahatiniz tahmini olarak en az 35 dakika saat sürer.
Altınova Yalova iline bağlı bir ilçedir. Doğuda Kocaeli, güneyde Bursa illeri, batıda Çiftlikköy ilçesi, kuzey ve kuzeydoğuda da İzmit Körfezi'yle çevrilidir.
Altınova gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında Hersek Lagünü ve Gölü gelmektedir. Altınova Değirmen Kalıntısı, Geyikdere, Hersekzade Ahmet Paşa Cami ve Çoban Kale, ilçeye geldiğinizde görmeden dönmemeniz gereken yerler arasındadır.
1930 yilinda Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bagli köy statüsüne kavusan Altinova, çevre köylerden gelenlerin yerlesimi ve dogu Karadeniz ve dogu Anadolu'dan göç edenlerin katilimlariyla kisa sürede artan nüfus ve merkezi konumu nedeniyle 7 haziran 1987 yilinda belediye statüsüne kavusarak belde oldu. 6 haziran 1995 ...
Atatürk'ün, "Kurtuluşa öncü" ve "Benim Kentim" olarak bahsettiği Yalova, adeta yazlık başkent haline gelmiş ve yine Atatürk'ün isteği üzerine 1930 yılında İstanbul'un ilçeleri arasına katılmış, 1995 yılında ise İstanbul ili'nden ayrılarak il yapılmıştır.
Yalova Adının Kaynağı:
tarihçileri ise bu yöre için Yalakova adını kullanmışlardır. Bölgeye Yalakabad da denmiştir.
Altınova, Bursa ilinin Osmangazi ilçesine bağlı bir mahalledir.
İlçeler; Yalova Merkez, Altınova, Armutlu, Çınarcık, Çiftlikköy ve Termal'dir. Yalova'nın 6 ilçe belediyesi ile birlikte toplam 15 belediyesi bulunmaktadır.
Altinova - Bursa arası seferler yaklaşık 4 saat 40 dakika saat sürmektedir; üstelik son model araçlarımızla seyahatler artık çok daha konforlu.
Gebze - Altinova arası mesafe kaç km? Gebze - Altinova arası yaklaşık olarak 402 km'dir. Kamil Koç ile Gebze - Altinova seyahatiniz tahmini olarak en az 5 saat 5 dakika saat sürer. Bu durum hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.
Çınarcık
Yalova'nın en turistik ve en çok ziyaret edilen ilçesi olan Çınarcık, yerli ve yabancı turistlerin sıcak yaz aylarında Marmara Denizi'nin tadını çıkarmak için mutlaka uğradığı yerler arasında.
Sağlık meyvesi olarak da adlandırılan "Aronya" meyve kalitesi ve içerdiği antioksidan özellikleri bakımından farklı bir özellik kazanması bakımından yoğun olarak üretildiği Yalova ile özdeşleşerek "Yalova Aronyası" adı ile Türk Patent ve Marka Kurumu'nca coğrafi işaretle tescillendi.
Eski adı “Ayazmend” olan, Atatürk'ün 13 Nisan 1934 yılında ziyareti sırasında, sapsarı buğday başaklarıyla kaplı, dümdüz, uçsuz bucaksız ovaları görüp “buraya Altınova demeli, son derece kıymetli, verimli ovalar” demesinden sonra “Altınova” adını alan bu güzel belde; denizi, 13 kilometre uzunluğundaki eşsiz kumsalı ve ...
130A, Gebze bölgesinde bulunan Altınova konumuna giden son Otobüs aracıdır.
Yalova - Sakarya arası toplam 113 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 2 saat sürüyor.
İstanbul - Yalova arası karayolu ile 176 km'dir.
Gebze - Yalova arası toplam 71 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri