Kapatmak için Ayarlar > Ekran ve Parlaklık bölümüne gidin, sonra Hep Açık Ekran'ı kapatın.
İlk olarak telefonunuzdan Ayarlar'a girin ve Kilit Ekranı ve Güvenlik seçeneğine tıklayın. Burada biraz aşağıda Always On Display'i göreceksiniz. Always On Display'in yanındaki anahtara tıklayarak özelliği aktif edebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
Böylelikle ekranı kapattığınızda artık herhangi bir bildirim veya yapmış olduğunuz herhangi bir ayarı görmüş olmayacaksınız. NOT: Android cihazlarda Always on Display ayarları genellikle aynı sekmede bulunmaktadır.
Android cihaz ayarlar penceresi açılır. 2. Daha sonrasında ekran seçeneği bölümüne girilir. 3. Karşılaşılan menüden ekran zaman aşımı süresi butonuna basılır.
İlgili 45 soru bulundu
Always On Display, bildirimleri akıllı telefonunuza dokunmadan kilit ekranında görüntülemenize olanak tanıyarak bağlantıda kalmanızı sağlayan bir özelliktir. Ayrıca kilit ekranınızı tarih, saat, hava durumu, takvim veya Bixby Routines gibi yalnızca görmeniz gereken öğeleri gösterecek şekilde özelleştirebilirsiniz.
Windows 10 için:Win+I tuşlarına basarak Windows Ayarları ekranına girin ve Sistem > Güç ve uyku bölümüne gidin. Ekranın kapanacağı zamanı ve bilgisayarın Uyku moduna girmesi için gereken zamanı manüel olarak ayarlayabilirsiniz.
Always on display parlaklık ayarı uygun yapıldığında, geceleri bile rahatsız etmeden bildirimlere bakmanız mümkün. Telefonunuz kilit ekranındayken gelen bildirimleri görme şansı yakalanıyor. Bazıları bu uygulamayı uyku bandı benzetmesiyle tanımlarlar. Gözler kapalı ama kulaklar açıkmış gibi bir izlenim uyandırıyor.
1 Ayarlar öğesine dokunun. 2 Kilit ekranı sekmesine dokunun. 3 Always On Display seçeneğine dokunun.
Kapatmak için Ayarlar > Ekran ve Parlaklık bölümüne gidin, sonra Hep Açık Ekran'ı kapatın.
Bu özellik sayesinde akıllı telefonlar birçok alanda kullanılabilir. Bu özelliklerden biri always on display özelliğidir. Always on display özelliği şarj yiyen bir özellik değildir. Pil tüketimini olumsuz şekilde etkilememektedir.
Always On Display kullandığınız zaman ekranın büyük bir kısmı kapalı kalır. Sadece piksellerin belirli bir kısmıyla aydınlatma yapılır. Kapalı olan pikseller tamamen kapalıdırlar. Bu nedenle Always On Display tüm gün boyunca açık tutulsa bile pil tüketimine etkisi oldukça düşüktür.
Always On Display'in ortaya çıkması, Amoled özelliğine sahip ekranlarla beraber olmuştur. Amoled ekranda bulunan her piksel kendi aydınlatmasına sahiptir ve kullanılmadığında kapanır. İlk olarak LG G5 ile gelen bu teknoloji Samsung cihazlarda da kullanılmaya başlandı.
Göz Konforu Modunu Etkinleştirme veya Devre Dışı Bırakma
Ayarlar ekranına erişmek için Göz Konforu düğmesini basılı tutabilirsiniz. Ayarlar > Ekran ve parlaklık > Göz Konforu bölümüne gidin ve Tüm gün etkinleştir seçeneğini etkinleştirin veya devre dışı bırakın.
Max Weinbach ve EverythingApplePro'nun verdiği bilgilere göre, yeni iPhone modelleri Always on Display moduna sahip olacak. iPhone 13 modelleriyle birlikte ekranda saat, pil seviyesi ve bildirimler yer alacak. Yeni gelen bildirimler bir süre görünüp olup tekrardan ekrandan kaybolacak.
iPhone'u kapatma
Face ID'li iPhone: Sürgüler görünene kadar yan düğmeyi ve ses yüksekliği düğmelerinden birini aynı anda basılı tutun, sonra Kapat sürgüsünü sürükleyin.
Always On Display (AOD) akıllı telefonlarda kullanılan bir özelliktir. Telefonun ekranı kilitliyken bile bazı bilgilerin sürekli olarak görüntülenmesini sağlar. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, örneğin saat, tarih, bildirimler veya batarya durumu gibi önemli bilgilere anında erişebilirler.
Always on display, android telefonlarında bulunan bir özelliktir. Bu özellik sayesinde pek çok kişi kolayca bildirim ayarlarını düzenleyebiliyor. Hiç bir tuşa basmadan telefona gelen bildirimler, bu özellik sayesinde kolayca görülebiliyor ve takip edilebiliyor.
Sürekli Açık Ekran (Always-on Display) Eğimli Ekran (3D)
Kilit ekranına kişiselleştirme için özellikler ekleyen Apple, bunu şimdiye kadar kilit ekranında yaptıkları en büyük güncelleme olarak nitelendirdi. Bu bağlamda ekrana "Always on display" özelliği gelirken, kilit ekranını da kişiselleştirerek, saati, renkleri, düzenlemek mümkün hale geliyor.
Kilit Ekranı ve Always on Display Modu
iOS 16 ile birlikte tanıştığımız Always on Display modu, telefonun kapalı konumdayken dahi ekranının aktif olmasını sağlıyor. Uzun süredir Android telefonlarda karşılaştığımız bu özellik şimdilik sadece iPhone 14 Pro modelleri için sunuldu.
2021 sonunda gelecek iPhone 13 ya da olası diğer adıyla iPhone 12s ailesi, sağlam bir kaynağa göre yeni ekran teknolojisiyle artık sonunda her zaman açık ekran özelliğini taşıyor. Bu özellik iPhone tarafında gerçekten çok ama çok uzun zamandır bekleniyor ve Android tarafında uzun yıllardır sunuluyor.
Hayalet ekran sorununun kalıcı olarak çözülmesi için tek yöntem ise cihazın ekran panelinin değiştirilmesidir. Hayalet ekran sorunu kullanıcı kaynaklı bir sorun olmadığı için cihaz ekranının değişimi yetkili servisler tarafından garanti süresi boyunca ücretsiz şekilde gerçekleştirilmektedir.
Ekran parlaklığını elle ayarlama
iPhone'unuzun ekranını daha soluk veya parlak yapmak için aşağıdakilerden birini yapın: Denetim Merkezi'ni açın, sonra. simgesini yukarı veya aşağı sürükleyin. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık bölümüne gidin, sonra sürgüyü sürükleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri