Always On Display, bildirimleri akıllı telefonunuza dokunmadan kilit ekranında görüntülemenize olanak tanıyarak bağlantıda kalmanızı sağlayan bir özelliktir. Ayrıca kilit ekranınızı tarih, saat, hava durumu, takvim veya Bixby Routines gibi yalnızca görmeniz gereken öğeleri gösterecek şekilde özelleştirebilirsiniz.
Always On Display (AOD) akıllı telefonlarda kullanılan bir özelliktir. Telefonun ekranı kilitliyken bile bazı bilgilerin sürekli olarak görüntülenmesini sağlar. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, örneğin saat, tarih, bildirimler veya batarya durumu gibi önemli bilgilere anında erişebilirler.
Kilit ekranı seçimleri arasında always on display bulunuyorsa açmak için tıklamanız yeterli. Eğer yok ise açamazsınız. Sadece telefonlar için olmayan bu uygulama android saatlerde de kullanılmaktadır. Always on display akıllı saat kullananların son derece memnun oldukları ifade ediliyor.
Örneğin bir kablosuz kulaklık sürekli açık kaldığında şarjı bitecektir. Fakat always on display özelliğinde böyle bir durum söz konusu değildir. Always on display özelliği akıllı telefonun şarjını yemez.
Always on Display, “sürekli açık ekran” anlamına gelen ve OLED/AMOLED ekran teknolojisine sahip Android işletim sistemli akıllı telefonlarda bulunan siyah ekran özelliğidir.
İlgili 19 soru bulundu
Aslında Always On Display / AOD (Sürekli açık ekran) şu anki güncel tüm telefonlarda aktif olarak çalışabilir. Fakat LCD panellerde OLED / AMOLED panellerdeki gibi her piksel ayrı yanmaz.
Display (Ekran), bilgisayar ve akıllı cihazlarımızı kontrol etmemize yardımcı olan, komutlar vermemizi sağlayan ve yaptığımız işlemleri takip etmemize yardımcı olan görüntü cihazlarıdır.
Gece yatarken telefonu şarjda bırakmak bataryanın aşırı yüklenmesine ve ömrünün azalmasına neden olur. Dolayısıyla yatarken telefonunuzu şarjda bırakmak gibi bir alışkanlığınız varsa cihazınızın ömrünü uzatmak ve güvenliğini sağlamak için bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekir.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Pili uygun şekilde kullanma
Özellikle piliniz tam olarak şarj edildiğinde telefonunuzun aşırı ısınmasına yol açacak durumlardan kaçının. Piliniz ısındığında, kullanmıyor olsanız da çok daha çabuk biter. Pilin bu şekilde bitmesi pilinize zarar verebilir.
Always On Display, bildirimleri akıllı telefonunuza dokunmadan kilit ekranında görüntülemenize olanak tanıyarak bağlantıda kalmanızı sağlayan bir özelliktir.
Ekran AMOLED olduğunda AOD 24 saatte en fazla %2-3 gibi bir şarj tüketir yeni telefonlarda.
İlk olarak telefonunuzdan Ayarlar'a girin ve Kilit Ekranı ve Güvenlik seçeneğine tıklayın. Burada biraz aşağıda Always On Display'i göreceksiniz. Always On Display'in yanındaki anahtara tıklayarak özelliği aktif edebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
Always on display, android telefonlarında bulunan bir özelliktir. Bu özellik sayesinde pek çok kişi kolayca bildirim ayarlarını düzenleyebiliyor. Hiç bir tuşa basmadan telefona gelen bildirimler, bu özellik sayesinde kolayca görülebiliyor ve takip edilebiliyor.
Mydrivers'ın yaptığı sonuçlara göre; duvar kağıdı açıkken her zaman ekranda saatte yüzde 0,8 şarj ve duvar kağıdı devre dışıyken her zaman ekranda saatte yüzde 0,6 şarj tüketimi yapılıyor. Her zaman açık ekranın maksimum güç tüketimi gün içinde yüzde 20'yi geçmiyor.
Hep Açık Ekran, kullanıcılara her an görüntüyü görebilme imkânı sunarak, telefonun kilidi açılmadan bile önemli bilgilere erişme kolaylığı sağlar. Bu bağlamda, Hep Açık Ekran teknolojisi, akıllı telefon deneyimini daha da kullanıcı odaklı hale getiren önemli bir adımdır.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Telefonun pil ömrünü uzatma yöntemleri arasında cihazı doğru şekilde şarj etmek de yer alıyor. Şarj sırasında cihazın %100'e ulaşmamasına özen gösterin. Ayrıca şarj işlemi için telefonun pil seviyesinin yüzde 0'a düşene kadar beklemeyin. %30 civarındayken cihazı şarj edebilirsiniz.
Kullanıcılar telefonlarını aldıktan sonra fabrika çıkışında bulunan bu enerji bitirmelidir. Ardından yeni telefonun ilk şarj işlemini gerçekleştirmek gerekecektir. Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir.
Düzgün doldurup yine düzgün boşaltmazsa, pil kısa bir sürede sorun çıkartmaya başlar. Bu sadece telefon bataryası için değil, bilgisayar bataryası için de geçerli. Yüzde 50'iken veya yüzde 80'iken 'telefonum boş kalmasın' diyerek yine şarja takıyorsanız, bataryanızı öldürüyorsunuz anlamına gelir.
Aksoy, "Cep telefonu kullanıcılarının telefonlarını uzun süreli olarak şarjda bırakmaları hem bataryalarının ömrünü azaltır hem de ısınıp şişmesine ve bununla birlikte de patlamasına neden olur. Telefonlarını en fazla 3 saat şarjda tutmaları gerekir.
Akıllı telefonlarımız tam boluma ulaştıklarında enerji almayı kesecekleri yazılımlara sahipler. Yani bataryanın tam doluma ulaştığını kendisi algılayıp, şarj olmayı otomatik sonlandırıyor. Yani şarj %100 olduktan sonra telefona herhangi bir enerji gitmiyor.
display:none; denildiğinde bir öğe tüm içeriği ile gizlenecek ve yok sayılacaktır. display:inline; css kodu ile bir öğenin width ve height değerleri olsa dahi yok sayılacaktır.
Türkçe karşılığı sıvı kristal ekran olan "Liquid Cyrstal Display" (LCD), kutuplama filtresi sayesinde ışığın gözle görülebilmesi mantığına göre çalışan bir görüntü teknolojisidir. LCD ekran üzerinde bulunan her bir piksel, iki şeffaf elektrot ve iki polarize filtre arasında bir molekül katmanından oluşur.
Displayport, ekran kartı seviyesinde çalışarak direkt görüntü aktarımı sağlar. Ses ve video taşıma özelliğine sahip olan displayport, HDMI'a benzer bir işleve sahip olsa da özellikleri onu daha avantajlı hâle getirmektedir. Çoklu kullanımı ve mevcut hızı sayesinde kullanıcıların yaşamına kolaylık kazandırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri