Bireysel plan satılan birim başına 0,99 ABD doları, Profesyonel plan ise kaç birim sattığınıza bakılmaksızın aylık 39,99 ABD dolarıdır. Ayda 40 birimden fazla satıyorsanız Profesyonel plan size para kazandıracaktır.
Pro hesap sahibi olabilmek için aylık 39.99 dolar+ ek ücret ödemeniz gerekmektedir. Ya da üç aylık indirimli paket tercih edebilirsiniz. Amazon FBA sayesinde satışını gerçekleştirmek istediğiniz ürünler prime olarak listelenir. Prime özel bir üyelik seçeneğidir.
Medya ürünlerine, metreküp başına aylık 420 TL veya birim başına aylık minimum ücret olan 0,10 TL'den hangisi yüksekse depolama ücreti olarak uygulanır.
Amazon Türkiye satıcı hesabı aylık sabit üyelik bedeli 99 TL + KDV'dir. Hemen şimdi hesap açtığınız takdirde aylık 99 TL + KDV tutarındaki üyelik ücretinden muaf olursunuz.
İlk kez kaydolduğunuzda, tercih edilen veya diğer kullanılabilir ödeme araçlarını kullanabilmemiz için bize yetki vermiş olursunuz. Tercih ettiğiniz kartı güncellemek için Prime Üyeliğini Yönetin sayfasına gidin. Amazon Prime üyeliği* ücreti aylık 39 TL'dir.
İlgili 43 soru bulundu
Amazon'da Satış Yapmak Karlı mı? Amazon'da satış yapmak, oldukça karlı olabilir. Satışlarınızın size getireceği net geliri hesaplamak ve ne kadar kâr elde edeceğinizi öğrenmek için Amazon Gelir Hesaplayıcı'yı kullanabilirsiniz.
Amazon Global Store'dan satın alınan veya üçüncü taraf satıcılara ait ve Amazon tarafından gönderilen bazı ürünler Türkiye dışından gönderilir, bu nedenle ürünler için gümrük harcı ve vergisi ödenmesi gerekebilir.
Amazon'da Mağaza Açma Ücreti
Şöyle ki; Amazon mağaza açma ücreti 2021 yılı için aylık 99 TL + KDV şeklindedir. Mağaza, aylık abonelik şeklinde ücretlendirilir. Yani sadece Amazon mağaza açmak için değil, mağazanın açık olduğu her ay için abonelik ücreti ödenir.
Satıcı, satılan her ürün üzerinden bir satış komisyonu öder. Amazon Türkiye, tüm ürünler için toplam satış fiyatı üzerinden yüzde olarak hesaplanan komisyonu düşer. Toplam satış fiyatı, ürün fiyatı ve kargo ücretleri dahil olmak üzere, alıcı tarafından ödenen toplam tutardır.
Ürünlerinizi Amazon FBA'ya göndermek için satıcı merkezi hesabınızda bir gönderim planı oluşturmanız, ürünlerinizi Amazon'un yönergelerine göre gönderime hazırlamanız, gönderim etiketlerini yazdırıp uygulamanız ve ürünlerinizi belirlenen Amazon gönderim merkezine göndermeniz gerekir.
Amazon FBA ile Dropshipping arasındaki en büyük fark, FBA yaparken stoğa zaten sahip olmanız ve siparişlerinizi göndermek için Amazon'un gönderim imkanlarını kullanıyor olmanız. Dropshipping'de ise bir müşteriden sipariş alana kadar herhangi bir stok için ödeme yapmıyorsunuz.
Amazon, Türkiye'de de FBA programı sunmaktadır.
Amazon Türkiye'de satış yapmak için önceden herhangi bir şirket gerekliliği yoktu. Şimdi ise Amazon'da satış yapmak için şahıs şirketi de olsa en az bir şirkete sahip olmak gerekmektedir. Zira Türkiye'de satış yaparak kazandığınız 1 liranın dahi faturasını kesip vergisini ödemek zorundasınız.
Amazon deposuna 1 adet veya 1000 adet de ürün gönderebilirsiniz. Genelde yeni açılan hesapların 5000 adet ürün limiti bulunmaktadır.
Cevap: Web sitesi sahibi şirketin web sitesi üzerinden vermiş olduğu aracılık hizmeti karşılığında aldığı komisyon için yedi gün içinde işletmeniz adına fatura düzenlenmesi gerekmektedir.
ShipEntegra ile ister Amazon FBA ister (FBM) satış stratejisi ile hızlı bir şekilde gönderim yapabilirsiniz. Türkiye'den Amazon'a gönderim hizmetimiz başarılı ve güvenli bir şekilde sağlanmaktadır.
Not: Amazon tarafından gönderilen bir ürünün para iadesi maksimum 14 gün içinde gerçekleştirilir.
Neden Amazon'da satış yapmalıyım? Amazon size ürününüzü yüz milyonlarca potansiyel müşteriye sergileme fırsatı ve ayrıca bir işletme web sitesi veya fiziksel mağaza kurmaya gerek kalmadan hızlı satış yapmaya başlama yeteneği sunar.
Ara depo, Amazondan aldığınız ürünlerin kolilerini değiştirir, ürün üzerindeki Amazon etiketlerini söker, o şekilde müşterilerinize kargolar. Tüm bu dikkat edecek hususlara uyduğunuz taktirde Amazon dropshipping yapmak yasal bir iştir.
Gümrük Kanunu değişti: 150 euro altı alışveriş AB'den geliyorsa yüzde 18.3, diğer ülkelerden geliyorsa yüzde 30 vergi ödenecek.
Satın aldığınız ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 150 EUR üstündeyse, Eğer satın aldığınız ürün kitapsa ve ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 1500 EUR üstündeyse ürünleriniz gümrükte takılabilir.
Amazon Lojistik, bir diğer adıyla FBA ile ürünlerinizi Amazon Türkiye'nin anlaşmalı lojistik merkezlerinde depolarsınız. Amazon hazırlama, paketleme, hızlı teslimat ile gönderme süreçlerini yönetir ve bu siparişler için 7/24 müşteri hizmeti sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri