Amazon ile dünya çapında satış yapabilirsiniz!
Amazon'un başta ABD'de olmak üzere Kanada, Meksika, Brezilya, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Türkiye, Çin, Hindistan, Japonya, Avustralya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde ülkeye özgü pazar yerleri bulunmaktadır.
Yurt dışına ürün satmak için genel olarak iki farklı seçeneğiniz vardır. Bu seçeneklerin başında tüm dünya ülkelerine satış yapabilmenizi sağlayan sanal Pazar yerleridir. Diğer yöntem ise e-ihracat sitesi kurmakla başlamaktadır.
Amazon Amerika'da satış yapabilmek için istediğiniz eyalette LLC (Limited Liability Company) veya General Corporation şirketi kurabilirsiniz. Amerika'da şirket kurulduktan sonra, EIN numarasına başvuru yapılır. Bu vergi numarasını aldıktan sonra banka hesabı açmak için başvuruda bulunabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Mevcut Türkiye hesabımı Kuzey Amerika'da satış yapmak için kullanabilir miyim? Hayır, bir Kuzey Amerika hesabı açmanız gerekir.
Amazon Türkiye'de satış yapmak için önceden herhangi bir şirket gerekliliği yoktu. Şimdi ise Amazon'da satış yapmak için şahıs şirketi de olsa en az bir şirkete sahip olmak gerekmektedir. Zira Türkiye'de satış yaparak kazandığınız 1 liranın dahi faturasını kesip vergisini ödemek zorundasınız.
Türkiye'nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, e-ihracat ile yerli üreticileri globaldeki müşterilerle buluşturuyor. Türkiye'nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, e-ihracat ile yerli üreticileri globaldeki müşterilerle buluşturuyor.
Yurt dışına ürün satmak için tercih edilebilecek iki yoldan söz edilebilir. Bunlardan birisi tüm dünyaya ürün satmanıza izin veren sanal pazar yerleri, diğeri ise kendi e-ihracat sitenizi kurmaktır. Kendi içinde bu iki yöntemin de avantajları ve dezavantajları vardır.
Amazon'da Satış Yapmak Karlı mı? Amazon'da satış yapmak, oldukça karlı olabilir. Satışlarınızın size getireceği net geliri hesaplamak ve ne kadar kâr elde edeceğinizi öğrenmek için Amazon Gelir Hesaplayıcı'yı kullanabilirsiniz.
Yurt dışından gelen teslimatlara uygulanabilecek gümrük ve ithalat ücretleri. Kargo ülkenize ulaştığında, Türkiye dışında bir ülkeden gelen teslimatlara gümrük veya ithalat ücreti uygulanabilir. Sipariş, Türkiye dışındaki bir Pazaryeri Amazon satıcısından verildiyse, gümrükten çekme ücretleri alıcıdan temin edilir.
Tüm gümrük işlemleri ve vergi ödemeleri sizin adınıza gerçekleştirilsin. Yurtdışından yapılan alışverişlerde, tüm gümrük vergi ve işlemlerinden tüketici sorumludur. Amazon, bu süreci kolaylaştırarak tahmini gümrük vergisi tutarını “İthalat Ücreti Depozitosu” adıyla hesaplar ve satın alma işlemi sırasında tahsil eder.
# 2: Çok Para Kazanmak İçin Çok Paraya İhtiyacınız Var!
Ancak, Amazon'da bir ürüne girmek için 9.000 $ 'a ihtiyacınız olmayabilir. 3000 $ gibi daha düşük bütçelerle de başlayabilirsiniz, ancak bu durumda, satmayı düşündüğünüz ürün türleri konusunda gerçekçi olmanız gerekir.
Bireysel plan satılan birim başına 0,99 ABD doları, Profesyonel plan ise kaç birim sattığınıza bakılmaksızın aylık 39,99 ABD dolarıdır. Ayda 40 birimden fazla satıyorsanız Profesyonel plan size para kazandıracaktır.
Satış komisyonları, kategoriye bağlı olarak %6 ile %20 arasında değişmekte olup KDV'ye tabidir.
n11 Direkt e-ihracata Nasıl Başvurabilirim ? Direkt E-İhracat için herhangi bir başvuru süreci bulunmamaktadır. Mevcut sistemde, yasaklı kategoriler ve desi sınırının üzerindeki ürünler dışındaki tüm ürünler ülke bazında sergilenmektedir. Direkt E-İhracat kapsamında şu anda Azerbaycan ve KKTC'ye satış yapabilirsiniz.
Şuan için sadece Hepsiburada'nın kendi satışa çıkardığı ürünler yurtdışına gönderiliyor. Sistemin başarılı sonuç vermesi halinde diğer e-ticaret mağazalarının da yurtdışına satış yapmasının önü açılabilir.
Trendyol Almanya operasyonu e-ihracat konusunda önemli bir adım olabilir. Çünkü Trendyol, kendi oluşturduğu giyim markası Trendyolmilla'nın da desteğini alarak, Almanya'ya bu ürünleri gönderecek.
İhracatta Almanya, Birleşik Krallık, Irak ve İtalya A sınıfı ihracat yapılan ülkeler olarak belirlenirken; Çin, Almanya, Rusya ve ABD ithalat yapılan A sınıfı ülkeler olarak gruplanmıştır. İhracat ve ithalatta kalan diğer ülkeler ise B sınıfı ülkeler olarak belirlenmiştir.
Amazon'da Mağaza Açma Ücreti
Şöyle ki; Amazon mağaza açma ücreti 2021 yılı için aylık 99 TL + KDV şeklindedir. Mağaza, aylık abonelik şeklinde ücretlendirilir. Yani sadece Amazon mağaza açmak için değil, mağazanın açık olduğu her ay için abonelik ücreti ödenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri