eleman.net verilerine göre, Ambulans Şoförü 2023 yılında ortalama 19.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Ambulans Şoförü , Ocak 2023 yılında ortalama 15.180 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.372 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Türkiye'de 2023 yılında ambulans şoförlerinin maaşları, deneyime, coğrafi konuma ve işverene bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak, ortalama bir ambulans şoförü maaşının yaklaşık olarak 13.500 TL ile 18.000 TL arasında olması beklenmektedir.
Türkiye'de ambulans şoförü olarak çalışanların maaşı, çalıştıkları kurum, deneyim, mesleki beceriler ve eğitim seviyesine göre değişebilir. Ancak genel olarak, başlangıç seviyesindeki bir ambulans şoförünün aylık maaşı ortalama 13.500 TL ile 23.930 TL arasındadır.
Ambulans Şoförü Olma Şartları Nelerdir? En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olan tüm bireyler, ambulans şoförü olabilmek için verilen eğitimlere katılma ve gerekli sertifikaları alma hakkına sahiptirler. Özel kurumlardan B sınıfı ehliyet ve ilk yardım sertifikası almanız durumunda ambulans şoförü olabilirsiniz.
- 112'nin İşçi Ambulans Şoförleri 12/36 çalışma sisteminde çalıştırılırken, aynı görevi yapan memur ve sağlıkçı şoförler 24 saat çalıştırılmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Ambulans Şoförü 2023 yılında ortalama 19.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Ambulans Şoförü , Ocak 2023 yılında ortalama 15.180 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.372 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Ambulans şoförü şartları dünya sağlık şartları esaslarına göre belirlense de ülkelerarası farklılık gösterebilen durumlar vardır. Öncelikle bu mesleği yapmak isteyen adayların 18 yaş ve üzeri olması gerekmektedir.
Ambulans Şoförlüğü Eğitimi Sertifikası (60 Saat)
Ön lisans fakültelerinin Acil Tıp Teknisyenliği mezunuysanız başvurunuz öncelik kazanıyor. Bununla birlikte, ilk yardım sertifikanızın olması, Sağlık Bakanlığı psikolojik analiz testinden geçmeniz ve ileri seviye sürüş yeteneğinizin olması gerekiyor. B sınıfı ehliyete ve SRC 2-4 belgelerine de sahip olmalısınız.
Ambulansta sürücülük görevini öncelikle acil tıp teknisyeni veya zorunlu hallerde paramedik yürütebilir. Bu durumda şoför bulundurulmaz. Hekim bulundurulmayan acil yardım ambulanslarında hasta kabininde nakil esnasında hastaya müdahale etmek üzere görev yapan personelden en az biri paramedik olmalıdır.
Adayların ilk yardım sertifikasına sahip olması gerekir. Hem pratik hem de hem de teorik olarak yapılacak olan sınav ile ölçüm yapılması gerekir. İleri sürüş teknikleri ile ilgili eğitim alan kişiler de ambulans şoförü olabilir. Tüm bu şartları sağlayan kişiler ambulans şoförlüğü yapabilir.
Ambulans Şoförü olabilmek için adayların bazı eğitim programlarını tamamlamaları ve bu eğitimlerin sonunda kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen sertifikaları almaları gerekmektedir. Bu sertifikalar, MEB, Sağlık Bakanlığı ve Üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezleri tarafından hazırlanır.
eleman.net verilerine göre, Acil Tıp Teknisyeni 2023 yılında ortalama 15.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Acil Tıp Teknisyeni , Ocak 2023 yılında ortalama 12.100 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 7.436 TL maaş alıyordu.
Ambulans talepleri 112 tarafından değerlendirilir. Tıbbi gereklilik varsa ambulans hizmeti ücretsizdir. Bunun dışındaki ambulans hizmetleri özel ambulans fiyat tarifesine göre ücretlendirilmektedir.
Hayatın her alanında görev alan kadınlar, acil yardımda da başarıyla hizmet yürütüyor. Antalya'da 20'si ambulans şoförü, 368'i ambulansta görevli acil tıp teknisyeni 388 kadın, gece gündüz kentin cadde ve sokaklarında hasta ve yaralıların yardımına koşuyor, ilk müdahaleyi yapıyor.
8. SRC belgelerinin süresi var mıdır? SRC 1-2-3-4 belgeleri süresiz olarak düzenlenir.
Kısaca src belgesi kullanılan araç ve gidilecek yere göre farklılık göstermektedir. Yolcu taşımacılığı yapacaklar 1 ve 2 nolu belge türünü alırken, eşya/kargo taşımacılığı yapanlar 3 ve 4 nolu belgeyi alır. Taşınacak yük tehlike barındırıyorsa 5 nolu belgeyi alması gerekir.
Ambulans şoförlüğü sertifikası ne işe yarar? Ambulans Şoförlüğü eğitimi ambulans kullanacak sürücüler ve 112 adaylarının alması gereken eğitimdir. Eğitim içeriğinde mesleki olarak ambulans şoförlerini geliştirmeye yönelik teorik ve pratik konular barındırır.
Ambulans Sürüş Teknikleri eğitimi nereden alınır konusunda Tosfed yani Türkiye Otomobil Sporları Federasyonuna bağlı ileri sürüş teknikleri firmalarından alabilirsiniz.
Araçların bakım ve onarımlarının zamanında yapılmasını sağlar. Sürücü, hasta ve yolcuların güvenli transferini sağlar. Araçları trafik kurallarına uygun kullanır. Şoför, sorumlu olduğu araca ait tüm kapılar kapandığından emin olmadan hareket edemez.
Ambulans şoförü olabilmek için şartları aşağıdaki başlıklardan inceleyebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı tarafından daha önce yayınlanan iş ilanlarında ambulans şoförlüğü için yaş sınırı 36 olarak duyurulmuştur. "36 yaşından gün almamış olmak" şartı yer almaktadır. Başvuru yapacakların en az lise mezunu olabilmesi gerekir.
112 ambulans şoförü sertifikası almak için Millî Eğitim Bakanlığı'nın ilan ettiği gerekli yerlere başvurulması gerekmektedir. İlk yardım eğitimleri, pratik ve teorik eğitimler kapsamında gerçekleştirilen bu program başarıyla tamamlanırsa bu sertifika alınır.
Makam şoförü olmak için gerekenler sıralandığında ilki, en az lise mezunu olmaktır. En az B sınıfı ehliyet almış kişiler makam şoförlüğü yapabilir. Sonrasında Makam Şoförlüğü Eğitim Programını başarıyla geçmek gerekir. Bu programı tamamlayan kişiler ilgili yerlere iş başvurusu yaptıktan sonra mesleğe adım atabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri