Amerika çalışma iznine başvurmak için belirli bir vize türüne (örneğin H-1B, EB-1 veya O-1A) başvurmalı veya bazı vize türlerine sahipseniz (örneğin F1 ve M1) Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri'ne (USCIS) bir Çalışma İzni (EAD) başvurusu yapmalısınız..
Eğer Amerika'ya yapacağınız kısa ziyaret bir iş yürütmek üzerineyse ya da işiniz ile ilgiliyse B1 İş Vizesi kullanmalısınız. Öte yandan aile ziyareti, akraba ziyareti ya da sadece gezip görme amaçlı turistik bir ziyaret gerçekleştirecekseniz B2 Turist Vizesi almanız gerekmektedir.
Amerika turist vizesini O1 çalışma vizesine çevirmenin sizin için bazı avantaj ve dezavantajları aşağıdaki gibi sıralanabilir. O1 vizesi sahibi olarak Amerika'da sponsorunuz için çalışabilirsiniz. O1 vize süreci diğer vizelere kıyasla çok daha hızlı tamamlanabilmektedir.
Çalışma vizelerine başvurmak için genellikle Amerika'da bir işvereninAmerikan Çalışma Bakanlığı'ndan onaylanmış bir iş sertifikası alması gerekmektedir. Bu sertifika alındıktan sonra işveren I-140 formunu doldurarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu aracılığıyla uygun olan çalışma vizesine başvuru yapar.
E1 Vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. E2 Vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. EB 5 Vizesi, ABD ticaretçi ve tüccar vizesi sınıfındadır. L1 Vizesi, şirket içi yönetici transfer vizesidir.
İlgili 42 soru bulundu
Amerika çalışma izni belgesi için Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerine (USCIS) I-765 çalışma izni başvurusu formunu (Application for Employment Authorization) doldurarak başvurmanız gerekmektedir. Bu formun ücreti 495 dolardır ve başvurunuz ortalama 6-8 ay içerisinde sonuçlandırılır.
Amerika Turistik Vize Tipi B1/B2 Vize kategorisindedir.
Gümrük giriş sınırındaki memurlar başvuru sahibinin Amerika İkamet İzni süresini belirleme hakkına sahiptir. Kişinin seyahati öncesinde vize işlemleri için mesleki durumuna uygun olarak bazı evrakları hazırlaması gerekmektedir.
Amerika'ya göçmen olmayan turistik, aile veya arkadaş ziyareti, fuar veya konferans katılımı, iş toplantısı, iş ziyareti, tıbbi tedavi gibi sebeplerle gidecekseniz, bu durumda geçerliliği 10 yıla kadar olan vizeyi alabilirsiniz.
ABD vizesine başvuracak ve düzenli geliri resmi evrakla kanıtlayamayan ya da geliri olmayan yani işsiz ve çalışmayan kişiler de Amerika'dan vize onayı alabilirler.
Diyorsanız aşağıdaki içeriğimizden faydalanabilirsiniz. Vize ücretleri başvuru öncesinde kredi kartı ile online olarak ödenmekte ve B1/B2 vize kategorisi için 2022 yılı vize ücreti 160 USD'dir, nakit ödeme kabul edilmemektedir.
B-2 Amerika Turist Vizesi
“Göçmen Olmayan Vize” ve B1/B2 vize kategorisinde yer alan Amerika Turistik Vize, T.C. vatandaşlarına çoğunlukla 10 yıllık çok girişli olarak verilir. Amerika vizesi ile seyahat eden kişiler, senede maksimum 180 gün (6 ay) süre ile Amerika'da konaklayabilir.
10 YILLIK AMERİKA VİZESİ ÜCRETİ NE KADAR? 10 yıllık Amerika Vizesi için 160 USD + 60 USD toplamda 220 USD ödeme gerçekleştirilir.
b) Transit vize: Türkiye'ye herhangi bir sınır kapısından girerek belirlenen süre içinde Türkiye'den geçiş yapmak isteyen yabancılara verilecek transit vize ile belirlenen geçiş süresi, vizenin geçerlilik süresi içinde sınır kapısından her girişte yeniden başlar.
EB3 vizesine başvurabilmek için bir Amerikan şirketinden tam zamanlı iş teklifi almış olmak temel gereksinimdir. Bu noktada vasıflı, vasıfsız ve profesyonel çalışanlar için sponsor olabilecek işverenleri bulmanın, sürecin karmaşık ve zaman alıcı olması nedeniyle zor olduğunu belirtelim.
D, C1/D Mürettebat Amerika Vizesi: Amerika Göçmen Olmayan Vize türleri arasında yer alan bu vize türü ülkedeki havayolu şirketlerinde ve gemilerde çalışan kişilerin başvurması gereken vize türü.
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
C Tipi Schangen vizesi, kalış gününüzün en fazla 90 gün olduğu, turistik veya iş seyahati gibi durumlarda alınan klasik Schengen vizesidir. Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor.
Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Hesap ekstrelerini kaşeli imzalı alıp belgelere bunu da ekleyin. Şart olmasada otel-uçak rezervasyonlarınızı sunabilirsiniz. En önemli bölüm Amerika'ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır.
Turistik vize, yıl içerisinde en fazla 90 gün seyahat hakkı sağlamakta, herhangi bir oturum izni veya çalışma izni içermemektedir. Bu vize türü ile seyahat edilecek ülkede çalışmak yasadışı olmakla birlikte, ülkeden ülkeye değişiklik gösteren hukuki yaptırımlar bulunmaktadır.
Amerika'da geçerli bir eğitim programına katılmak amacıyla Amerika'ya seyahat edecek kişilerin müracaat etmesi gereken vize tipi Amerika Öğrenci Vizesi (F1/ F2)'dir. Amerika'da üniversite eğitimi alacak öğrenci Amerika vizesine I-20'de belirtilen kayıt tarihinden en erken 120 gün öncesinden başvuru yapabilir.
Türkiye'yi 90 günden az bir süre ziyaret etmek isteyen Amerikan vatandaşlarının elektronik vize almaları gerekmektedir. Elektronik vizenizi https://www.evisa.gov.tr/en/ adresinden alabilirsiniz.
Amerika'da çalışma izni veya EAD, genellikle bir yıl boyunca geçerli olan ve Amerika'da geçici çalışma izni sağlayan bir belgedir. Fakat bu belgeye sahip olmak herhangi bir şekilde kalıcı oturum izni veya vatandaşlık statüsü vermemekle birlikte, gerekli durumlarda süresi genelde bir yıldan sonra yenilenebilir.
Amerika'ya gidecek olan kişinin orada hayatını devam ettirebilecek kadar parasının olduğunu kanıtlaması gerekir. Bu miktar da aşağı yukarı 15 bin dolar ile 40 bin dolar arasında seyreder. Bunun için banka hesabındaki parayı göstermelidir. Ayrıca bu paranın kendine ait olup olmadığı da sorulur.
E1 / E2 Vizelerinin başvuru ücreti 250 ABD dolarıdır ve bu ücretin geri iadesi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri