Vizenin, sınırda alınma olanağı olsa bile, seyahate çıkmadan önce ikamet edilen yerdeki ilgili konsolosluktan alınması tavsiye edilir. Vize alınmasının ülkesine göre zahmetli ve zaman alıcı olduğu akıldan çıkarılmayıp, vakitlice müracaat edilmelidir.
Pasaport kontrolü ne kadar sürer? Pasaport kontrolü eğer hiç bir sorun yoksa genelde 45 saniye ile 1 dakika arası sürer. İlk soruda bahsettiğim konularda sorun varsa sizi bekletebilirler.
– Harç pulu gişesinden kişi sayınız kadar harç pulu alın. – Pasaport kontrole geçin ve harç pulunu pasaportunuzla birlikte memur beye verin. – Pasaportu geçtikten sonra artık gümrüksüz bölgedesiniz. – Biniş kartının üzerindeki saat ve kapı bilgileri değişebilir!
Yurt Dışında Vize Süresi Biterse Deport Mu Edilirim? Bu sorunun yanıtı da ülkeden ülkeye değişmekle genellikle evet olacaktır. Eğer yurtdışında vize süresi biterse ve ülke içindeyken bu durum farkedilirse deport edilirsiniz. Deport edildiğinizde kendi ülkenize gönderilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Yabancı hakkında deport kararı verilmesi kişinin ahlaka ve hukuka aykırı davranışlar sergilemesi, ulusal sağlık ve güvenlik tehdidi oluşturması ve çalışma izni olmadan çalışması, oturma izni yahut öğrenci oturma izni olmaksızın yaşaması gibi hallerde söz konusu olur.
Türk Hava Yolları ile farklı ülkelere giden yolcularımızın sorunsuz şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla kontuarda ve uçağa biniş öncesi kapılarda pasaport ve vize kontrolü yapıyoruz.
Check-in işlemlerine dış hat uçuşlarda uçuş saatinden en az 2 saat önce iç hat uçuşlarda ise 1,5 saat önce başlamanız önerilmektedir. Pasaport kontrolünde, geçerli bir pasaporta ve tabi olduğunuz ülkeye bağlı olarak bir vizeye ihtiyacınız olacaktır.
Yolcu hizmetleri memuru, yolcuların terminale girişinden uçağa binişine kadar uluslararası kurallar ve havayolu standartları çerçevesinde sorumlu olan; bilet, bagaj ve pasaport kontrol işlemlerinin tümünde ve uçağın varışında yolcuların karşılanarak pasaport kontrolüne yönlendirilmesinde görevli kişilerdir.
Belge kontrolüne gelen kişilere, ülkede uygulanan temel vize protokolünü uygulayarak güvenli bir süreç yaşanmasını sağlar. İnisiyatif kullanmaz, kuralları uygular. Uygun olmayan bir durum yaşandığında güvenlik birimlerine bilgi vererek uygun emniyet pozisyonunun alınmasına yardımcı olur.
TEKNOLOJİ HABERLERİ Sistem sayesinde yolcular yüz tanıma ve parmak izi kontrollerinin ardından 18 saniye içerisinde havalimanında 16 geliş,10 gidiş ve 4 transfer alanında yer alan toplam 30 hızlı pasaport geçiş bankosundan geçebiliyor.
e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır. e-Devlet vize takip bilgilerini içermemekte yalnızca hangi tarihlerde yurt dışına giriş-çıkış yapıldığı bilgisini sunmaktadır.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Vize ret kararı çıkmasından itibaren en geç 1 ay içerisinde başvuru sahibinin itiraz etmesi gerekir. Sürenin aşılması halinde vize reddine itiraz yapılamamaktadır. Konsolosluklar, vize reddi itiraz dilekçelerine cevap vermek için 3 ay süreye sahiptir. En geç 3 ay içerisinde itiraz dilekçeleri sonuca bağlanmaktadır.
Gideceğim ülkeye vize almadan önce bilet satın alabilir miyim? Tabii ki vizeniz onaylanmadan önce bilet satın alabilirsiniz. Hatta vize işlemlerinize başlamadan önce gidiş dönüş biletinizi satın almış olmanız, başvuru sırasında vize alma olasılığınızı artıran önemli bir etken.
Oysa check-in işlemleri genellikle uçuş saatinden yarım saat öncesinde kapanır. Bu sebeple uçuş saatine en az 45 dakika kala check-in işlemlerini başlatmanız yeterlidir. Ancak check-in işlemleri kapandığında uçak kalkmamış olsa da uçağa alınmanız mümkün olmayabilir. Bu durumlarda bilet parası iadesi de yapılmaz.
Pasaport Başvuru ve Teslim Süreci Nereden Takip Edilir? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün https://randevu.nvi.gov.tr adresi, e-Devlet Kapısı veya ALO 199 (Çağrı Merkezi) üzerinden takip edilebilir.
Eğer Schengen bölgesi içinden geliş yapıyorsanız (Terminal 2'ye gelen ve giden tüm uçuşlar), pasaport kontrolü yoktur.
Burada “Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır.” yazıyorsa pasaport başvurunuzun onaylandığı ancak basım için sırada olduğu anlamına gelecektir.
Deport Kararı Verilemeyecek Haller
Deport sebepleri ve bir kişiyi sınır dışı etme durumları hakkında konuştuk. Deport kararı verilemeyecek haller ise şöyle: Sınır dışı edileceği ülkede ölüm cezasına, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya muameleye maruz kalacağı konusunda ciddi emare bulunanlar.
Evet, deport olmuş yabancıya çalışma izni alabilirsiniz ve kişi Türkiye'ye gelebilir.
Deport kararı kaldırma için meşruhatlı vize almak sureti ile başvuru yapılabilir. Yabancı hakkında deport kararı verilmiş ise ülkeye giriş yapmak istediğinde meşruhatlı vize başvurusu yapabilir. Bu vize türüne başvuru yapabilmek için de koşulları sağlaması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri