Amik Ovası Akdeniz Bölgesi'nde Hatay iline bağlı olan bir ovasıdır. Ovada birçok tarım ürünü yetiştiriliyor. Özellikle ekonomik değeri yüksek olan tarım ürünlerinin yetiştirilmesine öncelik veriliyor. Hatay ilinin en büyük düzlükleri arasında yer alıyor.
Amik Ovası, Hatay ili sınırları içerisinde Hatay çöküntü alanının ortasında yer alan Türkiye'nin en verimli arazilerinden biridir.
En'âm Suresi 74.
Geniş ve ve- rimli topraklara sahip olarak büyük bir tarımsal potansiyel taşıyan Amik Ovası, ekonomik değeri yüksek ürünlerin tarımına elverişli bir alan olması ve yörenin ekonomisinin tarıma dayalı olması nedeniyle, çevresi için taşıdığı önemi günü- müzde de sürdürmektedir.
İslam'da bu savaşın Hatay ilinde bulunan Amik ovasında; Hristiyanlık ve Musevilikte ise Megiddo dağının eteklerinde olacağına inanılmaktadır. "Megiddo dağının etekleri"nden Amik ovasının kastedilip kastedilmediği ise net değildir.
İlgili 44 soru bulundu
Deccal'ın çıkışı, Hz. İsa'nın yeryüzüne inmesi, Ye'cuc ve Me'cucun çıkışı, Dabbetü'l Arz'ın çıkışı, güneşin batıdan doğması, doğuda, batıda ve Arap yarımadasında meydana gelmek üzere yerin batışı, duman ve insanları mahşer yerine sürecek olan ve Aden çukurundan çıkan bir ateşin zuhuru.
ARMAGEDDON SAVAŞI NEREDE YAPILACAK? İslam'da bu savaşın Amik ovasında; Hristiyanlık ve Musevilikte ise Megiddo dağının eteklerinde olacağına inanılmaktadır.
Yapı olarak çöküntü olan gölün, kendi yer altı kaynak suları ile beslenme debisi az. Daha çok Muratpaşa, Karasu ve Afrin nehirlerinin göl havzasına dökülmesi ile beslenen göl, bu nehirlerin havza içine dökülmesi engellenerek Asi Nehri'ne bağlanmasıyla kurutuldu.
İslam kaynaklarında “Melhame-i Kübrâ”, “Hermeciddun” ya da “Melhame-i Uzma” olarak adlandırılan büyük savaş, âhir zamanda Mehdi ve Hz. İsa önderliğindeki Müslümanlar ile Mesih-i Deccal önderliğindeki Yahudiler arasında yaşanacaktır.
Hristiyan inanışında Kudüs çevresinde Armagedon Savaşı adı verilen son bir savaşın yaşanacağına ve sonrasında kıyamet gününün geleceğine inanılıyor.
Doğudan çıktığına inanılıyor. Bazı hadislerle birleştirildiğinde, genellikle bugünkü Suudi Arabistan veya Irak olduğuna inanılan "Necid"dir.
Kuran-ı Kerim'de Yasin Suresinde Antakya, Karye ve Şehir olarak geçmektedir. Bu surede ilk önce iki elçinin gönderildiği daha sonra ise üçüncü elçinin bu elçilere destek olmak için şehre geldiğinde şehrin kenarından gelen kişinin kavmim siz neden bu elçilere uymuyorsunuz dediğinden dolayı şehit edildiği yazılmaktadır.
“Melhame-i Kübra, Kostantin'in fethi ve Deccalin ortaya çıkması (olaylarının hepsi) yedi ay içerisinde meydana gelir.” (Ebu Davud, a.g.e; Tirmizî, Fiten, 58). Ebu Davud, yukarıdaki hadis rivayetinin bu hadisten daha sahih olduğunu söylemiştir.
Muhammed'in dinine tâbi olacak ve Mehdi'nin arkasında namaz kılacaktır. Melhama-i Kübra anlatı döngüsünde belirli yerler önemlidir. Önemli konumlardan biri de Suriye'nin Dâbık şehridir ve birçok metinde yer alacağı söylenmektedir. İskenderiye Mısır, Şam ve Kudüs de kehanetlerde önemli yerlerdir.
Amik Ovası'nda, Tunç Çağı sonrası da yoğun ve kesintisiz bir yerleşme gerçekleşmiştir. Hatta Antakya, M.S. II. Yüzyılda, Roma imparatorluğu'nun Roma ve İskenderiye'den sonra üçüncü büyük kenti olmuş, aynı zamanda Doğu Roma'ya başkentlik yapmıştır.
Konuyla ilgili olarak İl Müdürümüz Mehmet ANDİÇ yaptığı açıklamada; İlimizde sınırı çizilen ve Bakanlığımız tarafından kontrol edilen 105.387 hektar alanın Amik ovası, 4.597 hektar alanın ise Arsuz Ovası olarak Toprak Koruma Kurulu tarafından Büyük Ova koruma alanı olarak sınır tespiti yapılmıştır.
Kur'ân-ı Kerîm'de Bedir Gazvesi veya kıyamet günü için kullanılan bir tabir. Hz. Peygamber ile Mekkeli müşrikler arasındaki ilk savaş (2/624). İslâmî literatüre göre kıyametin büyük alâmetlerinden biri.
Armageddon ya da Melhâme-i Kübrâ, dini kaynaklara göre Dünya'nın sonuna gelindiğinde olacağı kehanet edilen büyük kıyamet savaşının adıdır. İslam'da Melhame-i Kübra olarak bilinen savaş ile Hristiyanlık ve Musevilikte Armageddon olarak bilinen savaş temelde aynı şeyi ifade etmektedir.
Sakarya Meydan Muharebesi, Atatürk tarafından çok büyük ve kanlı savaş anlamına gelen Melhame-i Kübra ifadesi ile anılan, Türk Kurtuluş Savaşı'nın çok önemli bir savaşıdır.
Hatay. Türkiye'nin verimli ovaları arasında yer alan Hatay'daki Amik Ovası'nda, tarımsal sulamada kullanılan su kuyuları da Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gördü.
Amik Gölü gibi önemli bir sulak alan bütün yararlarına rağmen sıtma ile mücadele ve tarım alanı açma gibi nedenlerle Süleyman Demirel'in DSİ Genel Müdürü olduğu dönemde gölün suları drenaj kanalları ile Asi Nehri'ne ve oradan da Akdeniz'e boşaltılarak kurutulmuştu.
Tortul analizinde, Amik Gölü'nün son haliyle, son 3000 yılda gerçekleşen aralıklı sel baskınları ve Asi Nehri'nin ağzına alüvyon birikmesiyle oluştuğu ileri sürüldü.
Hatay topraklarının orta kesiminde; Asi, Karasu ve Afrin vadi tabanlarının dolmasıyla ortaya çıkan geniş düzlüklerde Amik Ovası oluşmuştur. Amik Ovası'nın orta kısımlarında yer alan Amik Gölü, 1970'li yıllarda tamamen kurutulmuş ve 1980 yılında tarıma açılmıştır.
Mehdi, Hz. Muhammed (S.A.V.) tarafından müjdelenmiştir. Kıyamet gününe yakın dünyaya geleceği bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri