Duy, ampulün soketin içine uyan kısmıdır. Ampulün elektrik devresine bağlanmasını sağlayan parçadır. Piyasada çok çeşitli ampul duyları ve bunlara uyan çeşitli malzemelerden yapılmış değişik renklerde farklı ampul çeşitleri vardır.
Duy, en kısa yoldan bir lambanın takıldığı yerdir. Lambanın elektrik bağlantısını yapan duy aynı zamanda mekanik olarak sabitleme görevini de üstlenir. Ampul yuvası olan duylar arızalandığında yenisi ile değiştirilebilir. Ayrıca duyun bağlı olduğu kablonun kısaltılıp uzatılmasıyla yükseklik ayarı da yapılabilir.
Lamba gerilim ve gücüne göre; normal duy, minyon duy, minyonet duy, goliat duy olmak üzere dört çeşit duy vardır.
İşaret parmağı ile orta parmak birleştirildiğinde ise yaklaşık 30 mm genişliğe ulaşılır. İşaret parmağınızı söktüğünüz ampulün duy kısmına yani vidalı yerine koyun eğer parmağınız duyu kapatıyorsa E14, iki parmak kapatmak için ancak yeterli oluyorsa E27 duya sahiptir.
Alüminyum ayna reflektör, e40 duy 250w 400w 600w ve 1000w ampüller için kullanılabilir. Kalın ve dayanıklı alüminyumdan üretilmiştir. Tasarımı ışığı en iyi şekilde yansıtacak şekilde dizayn edilmiştir. Duy ile reflektörün metal kısmı arasında ortaya çıkan yüksek akımın atlama yapmaması için özel tampon bulunmaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
G9 Duylar, standart kullanımda her kullanıcı tarafından bilinen aydınlatma ürünleri için kullanılmaktadır. Yanmaz ve erimez malzemeden üretilmiştir. IP20 standardına uygundur. Temin etmeden önce tesisatçınızla görüşünüz, uygunluğu hakkında kesinlik sağlayınız.
Duy bir elektrik malzemesidir. Küçük veya büyük ampullerin sığabileceği şekilde olan bu araç, kablolardan geçen elektriğin daha kolay ve pratik şekilde ampule aktarılmasını sağlar. Yivli bakır veya pirinçten üretilmektedir.
H7 ampul, H4 ampulün daha geliştirilmiş halidir. Burada teknik yapı temel olarak farklıdır, çünkü H7 ampulün sadece bir filamanı vardır. Bu, aracın her bir far başına iki H7 ampule ihtiyaç duyduğu anlamına gelir. Kısa hüzmeli far açıldığında bir ampul yanar; uzun hüzmeli far etkinleştirildiğinde ikinci ampul yanar.
Bu en iyi watt başına lümen değeri yani lm/W ile açıklanır ancak biraz daha basite indirgemeye çalışacağım. İki farklı ürün, ikisi de 1.000 lümen ise hangisi daha az güç harcıyorsa o tercih edilmelidir. Yani birisi 10W, 1.000 lümen; bir diğeri de 9W, 1.000 lümen ise 9W olanı seçmek gerekir.
H7: Genelde kısa farlar için kullanılır. Tek flamanlıdır. H8: Genelde sis farlarında kullanılır.
Cevap. Duy olmadan da devremiz çalışabilir ve ampul ışık verebilir. Çünkü duy sadece bağlantı kablosu ile ampulü birbirine bağlayan bir araçtır. Duy kullanmadan bağlantı kablolarının uçlarını ampule bağlarsak da ampul ışık verebilir.
Tabikide yanar. Duyun görevi sadece ampulun rahatça durabilmesi. Ampul kablolar ve anahtar olmadan bile çalışabilir. Ampulu sadece pile değdirsek bile çalışır.
Duy adı verilen cihazlar, lambanın elektrik bağlantısının tam olmasına ve ışık kaynağının sürekli olarak kullanılmasına yardımcı olur. Başta yerleşim alanları olmak üzere birçok alanda bu ampul duyu kullanılır. Özellikle ileri teknoloji ile bu cihazlar ampullerin bulunduğu her ortamda kendisine yer bulabilir.
Ampül: steril olarak hazırlanmış, tek dozluk cam ampüllerdir. Flakon: Tek ya da birkaç dozluk ilacı içeren, bazen bir sulandırıcı ampülün olduğu toz ya da sıvı şekilde ilaçlardır. Damar içi eriyikler: ilaçın doğrudan damar içine verildiği şişelerde, dozları 100-1000 cc arasında değişen eriyikleridir.
Duyular vücudumuzdan veya çevreden gelen bilgilerin beyin tarafından yorumlanması için beyne gönderilen uyarılardır. Beyin için gereken bilgiler beyne yalnızca duyular sayesinde ulaşmaktadır. Beynin uygun yanıt oluşturması ve uygun davranışın gerçekleştirilebilmesi için beyne sürekli duyu girdisi ulaşmaktadır.
En çok bilinen duyu organları, en basit haliyle, "5 duyu" olarak da adlandırılan; görme, koklama, işitme, tat alma ve dokunma işlevlerini yerine getiren göz, burun, kulak, dil ve deridir.
6 Watt 220 Volt SMD Led 3000 Kelvin Sarı Işık 300 Lümen 15000 Saat Kullanım 9,5 Cm Kesim Çapı 12 Cm Dış Çapı 3 Cm Derinlik ( Slim ) 6 Watt Tüketim yaparak 300 Lümen Işık akısı üretir.
Bu ampulün çalışırken ne kadar güce ihtiyaç duyduğunu gösterir. Piyasada yaygın olarak bulunan LED ampuller 5 ila 30 W arasında bir güce sahiptir. LED'ler, akkor ampullerin ürettiği ışığın aynısını sağlamak için ortalama olarak yüzde 85 daha az güce ihtiyaç duyar. Bu da daha düşük bir enerji tüketimi anlamına gelir.
Doğal beyaz ışık 4000 – 4500 kelvin renk sıcaklığındadır. Yeşil, beyaz, ve mavi tonlarla dekore ortamlarda doğal beyaz ışık tercih edilir. Kişilerde ve çalışanlarda enerjik ve ferahlatıcı bir ruh hali yarattığı için ofis ve ev-ofislerde tercih edilir.
H1, H3, H4, H7, H11, 9005 (HB3) ve 9006 (HB4) en yaygın far ampul tipleridir. Araca uygun far ampul tipini öğrenmek için üretici kılavuzunu kontrol etmek gerekir. LED'ler teknolojisi gereği Halojen ve Xenon ampullere göre daha yüksek ışık verimine sahiptir.
H7 ampün Tek filamanlı olup iki ampul duyu ile birlikte çalışan far ampulüdür. H4 ampul ise çift filamanlı olduğundan, yani uzun ve kısa far tek ampul üzerinden yanabildiğinden daha kullanışlı ve maliyet açısından olası bir değişim durumunda daha kârlıdır.
H4 ampul beyaz, sarı renk far üzerinde de led şeklinde tercih edilir.
Duy üzerinde CE işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Duyların kablo bağlantılarında faz yani kahverengi kablo duyun alt kontağına bağlanmalıdır. Mavi renkli kablo duyun yan kontağına bağlanmalıdır. Kabloların duy kontaklarından çıkmaması için kablo uçlarının lehim için batırılmış olması tavsiye edilir.
Lümen (lm), bir ışık kaynağının ne kadar ışık yaydığının bir ölçütüdür. Genellikle aydınlatma sistemlerinde (LED, ampul vb.) parlaklığın bir ölçütü olarak kullanılır. Bir ışık kaynağının lümen değeri ne kadar yüksekse kaynak o kadar parlaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri